їжа та її компоненти

Додано: 11 жовтня 2023
Предмет: Біологія, 8 клас
Копія з тесту: їжа та її компоненти
16 запитань
Запитання 1

Яку кількість білка потрібно людині на добу

варіанти відповідей

80-100 грам

 50-100 грам

50-80 грам

120-150 грам

Запитання 2

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

білки,

 вуглеводи;

  жири;

 вітаміни

Запитання 3

Чорна смородина, лимон, цибуля, шипшина - це джерела вітаміну:

варіанти відповідей

 А

 С

  РР

  Е

Запитання 4

Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання

варіанти відповідей

гіповітаміноз

авітаміноз

гіпервітаміноз

мегавітаміноз

Запитання 5

До водорозчинних вітамінів належать : 

варіанти відповідей

С, групи В,РР і Р

А, Д, Е, К

В, Р, РР, А, Д, Е, К

Запитання 6

Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюєть­ся в

варіанти відповідей

кілокалоріях (ккал)

кілоджоулях (кДж)

в грамах

кількості енергії

Запитання 7

Гіпервітаміноз виникає внаслідок:

варіанти відповідей

нестачі вітамінів у їжі

неправильного харчування

надмірного вживання вітамінних препаратів

вживання калорійної їжі

Запитання 8

 В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

цукерки, печиво

яйця, молоко

олія, сало

мед, фрукти

Запитання 9

Обирати їжу слід:

варіанти відповідей

за яскравістю пакета, в якому міститься продукт

насичену штучними барвниками

за якістю

в залежності від ціни

Запитання 10

Головним джерелом вітамінів є:

варіанти відповідей

молоко, м'ясо

риба, горіхи, морепродукти

овочі, фрукти, ягоди

фрукти, рослинна олія, варення

Запитання 11

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

мінеральні речовини 

вітаміни

жири

вуглеводи

Запитання 12

Яке повинно бути співвідношення білків, жирів та вуглеводів у добовому раціоні дорослої людини?

варіанти відповідей

 1:2:4

  1:1:4

 1:3:4

1:2:3

Запитання 13

Речовини штучного походження, які додають у продукти харчування для їх зберігання і подовження терміну придатності?

варіанти відповідей

 стабілізатори

  концерванти

 розпушувачі

емульгатори

Запитання 14

Укажіть твердження, що характеризують правила харчування

варіанти відповідей

інтервал між споживанням їжі 6-7 годин

корисно вживати смажену їжу

важливо добре пережовувати їжу

їжу приймати в одні й ті ж самі години

істи треба швидко

неодмінно вживати свіжі овочі та фрукти

щоб зберегти вітамін С в ягодах треба варити з них варення

Запитання 15

Найменша кількість енергії, яку організм витрачає на процеси життєдіяльності у стані спокою, за умови температурного комфорту:

варіанти відповідей

метаболізм

основний обмін

регуляція

Запитання 16

Який основний принцип збалансованого харчування?

варіанти відповідей

Норма харчування

Енергетичний баланс

Потреби організму

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест