Туризм. Чинники розвитку туризму. Основні центри та райони.

Про матеріал
Презентацію розроблено з урахуванням програми з географії рівня стандарт. Матеріал можна використовувати як опорний конспект, під час викладання теми "Туризм" у вигляді схем, карт, відеоматеріалу. Правила академічної доброчесності дотримані.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТУРИЗМПРЕЗЕНТАЦІЯ З ГЕОГРАФІЇ 9 КЛАС Виконала: вчитель географії МІТРОХІНА О. В.

Номер слайду 2

Історичні етапи розвитку туризму. Перший- з найдавніших часів до 1841 року(початковий етап розвитку туризму)-потреба освоєння нових територій, зручних для проживання та різних видів діяльності;- людська цікавість, бажання пізнати оточуючий світ. Другий- з 1841 року до 1914 року (етап становлення організованого туризму) - розвиток науково-технічного прогресу (на рубежі ХІХ-ХХ ст. з'явилися нові види транспорту, які зробили подорожі більш комфортними та швидкими, будувалися дороги, створювалися нові засоби комунікації);- туризм формується як окремий елітний вид відпочинку для заможних верств населення (основними категоріями подорожуючих були аристократія, службовці, вищі та середні військові чини, інтелігенція, буржуазія);- створювалася туристична інфраструктура (туристичні фірми, готелі, заклади харчування та розваг для подорожуючих, транспортні агенції).- з'являлися перші туристичні кадри (менеджери туризму, турагенти, екскурсоводи, гіди, інструктори);- створювалися нові туристичні центри, курорти, розвивали старі.

Номер слайду 3

Історичні етапи розвитку туризму. Третій - - туризм як галузь економіки вже існує;- швидко формується туристична індустрія;- з'являються державні та міжнародні туристичні організації, що свідчить про вихід туризму на державний та міжнародний рівні;- офіційно встановлюються відпустки для працюючих, що дозволяє здійснювати подорожі людям, зайнятим на виробництві;- розширюється географія туристичних подорожей. з 1914 року до 1945 року - формування індустрії туризму. Четвертий - з 1945 року до наших днів - етап масового туризму та глобалізації туристичної індустрії - значне зростання добробуту населення;- збільшення частки вільного часу;- на державному рівні встановлені обов'язкові оплачувані відпустки для працюючих;- активно функціонує та розвивається туристична індустрія;- туризм стає головною галуззю економіки багатьох країн;- створені та функціонують основні міжнародні туристичні організації;- туризм стає масовим явищем у світі, доступним для більшості громадян розвинених країн;- туризм стає одним із чинників глобалізаційних процесів у світі.

Номер слайду 4

Туризм- це …один із видів активного відпочинку, що являє собою подорожі. Мета: пізнання інших районів, нових країн Просвітительський оздоровчийпрофесійно-діловийспортивнийрелігійнийзелений. Внутрішній. Міжнароднийекологічнийпригодницький

Номер слайду 5

Чинники розвитку туризму

Номер слайду 6

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Топ-10 найбільш відвідуваних країн світу. Франція (90,2 млн туристів)Іспанія (83,8 млн)США (78,7 млн)Китай (67,5 млн)Італія (64,6 млн)Туреччина (52,5 млн)Мексика (44,9 млн)Таїланд (39,7 млн)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

https://www.youtube.com/watch?v=4mld2 Yi-ky4

Номер слайду 10

«Географічний крос»Поєднайте вид туризму з його туристичним напрямкомекскурсійнийрелігійнийспортивнийділовийекстремальний

Номер слайду 11

Домашнє завдання1. Опрацюйте параграфи 41,42;2. Дослідіть складові рекреаційно- туристичного потенціалу трьох туристичних районів України (мал.3 стр.228). Результати роботи занесіть до таблиці (стр.229)3. Підготуйте та оформіть у вигляді презентації, буклету, лепбуку інформацію про природній об’єкт, культурно-історичний об’єкт України.(один на вибір)

pptx
Додано
22 квітня 2021
Переглядів
4015
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку