Твір на тему : " Ми духовно споріднені з Шевченком"

Про матеріал
Твір на тему : " Ми духовно споріднені з Шевченком" призначений для опрацювання на уроках української літератури.
Перегляд файлу

Твір-роздум

Ми духовно споріднені з Шевченком

«…Поет живе в серцях свого народу»

Тарас Григорович Шевченко – це видатний український поет , художник , прозаїк , драматург , політичний і громадський діяч . Все його життя і творчість були присвячені українському народу.

Твори Шевченка мають пророчу силу. Поет ніби дивився в майбутнє, пишучи чергові рядки: «Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають». Творчість поета досить різноманітна. Основними темами поезії є: сирітство і соціальна нерівність , трагічна доля жінки і розбещеність панів , праця , боротьба , місце поета в суспільстві , світле кохання і палка ненависть до гнобителів рідного краю , спогади про героїчне минуле і мрії про щасливе майбутнє України. Багато творів письменника присвячено зображенню простих людей.

Шевченко віддав усі свої сили , щоб врятувати український народ та культуру. Його творчість невмируща , вона адресована минулим , сучасним та прийдешнім покоління українців.

На мою думку , зараз як ніколи є актуальними твори Тараса Григоровича , особливо в Україні. Читаючи його , ми можемо знайти відповіді на багато питань щодо сьогодення та майбутнього нашої держави. Рядки поета сповнені закликами до боротьби та незламності українського народу. А також автор боровся за мову та культуру нашої країни , а головне – він мріяв про її незалежність. А ще Шевченко хотів , щоб українці вивчали свою історію та не соромились свого походження: « Учітеся , читайте , і чужому научайтесь , ц свого не цурайтесь , бо хто матір забуває , того Бог карає».

Я вважаю , що Шевченка не тільки читають та перечитують , а й дослухаються до його слів , які віддзеркалюються у кожному українці.

Отже , Тарас Григорович Шевченко живе в кожному з нас , «він символізує душу українського народу , втілює його гідність , дух і пам'ять».

docx
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
2464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку