Українська мова 3 клас НУШ Тема. « Українська мова — державна мова України ».

Про матеріал
Українська мова 3 клас НУШ Тема. « Українська мова — державна мова України ». Мета: формувати в учнів уявлення про рідну мову як мову українського народу, про державну мову як мову держави; розвивати пам’ять учнів, вміння виконувати звуко-буквений аналіз слів; збагачувати словниковий запас. Виховувати повагу до рідної мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова 3 клас НУШ Тема. Українська мова —державна мова України. ( с. 5 ) Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Проспівав дзвінок –Починається урок. З ласки,Маминої казки,З щирого старання,Цікавого навчання.

Номер слайду 3

Мову рідну я вивчаю,Її люблю, не забуваю. Рідну мову буду знати,Берегти і поважати.

Номер слайду 4

Країною знань мандрувати нам час. Працюймо завзято і дружно усі, Щоб всі молодцями були у кінці. 3 - А КЛАС

Номер слайду 5

Наш настрій

Номер слайду 6

РОБОТА У ЗОШИТАХ

Номер слайду 7

2 вересня Класна робота Хвилинка каліграфії Україна мова держава Уу кр їна ова дер рж авн

Номер слайду 8

Тема. Українська мова — державна мова України.

Номер слайду 9

— Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, чому нашу мову називають держав-ною, будете вчитися шанувати свою рідну мову, послухаєте, яка вона чарівна, красива, мелодійна, багата.

Номер слайду 10

Мова  – засіб спілкування людей  (система звуків і букв, слова, речення, тексти, правила ) Види мовлення: усне й писемне. Усне мовлення: говорю, слухаю, читаю уголос. Писемне мовлення: читаю, пишу. Мовлення – це користування мовою.

Номер слайду 11

Усне мовлення — це  говоріння  й  аудіювання. Аудіювання — сприйняття на слух мовлення інших людей (учитель читає твір). Тому шурхіт, нявчання, інші подібні звуки не вважається аудіюванням.

Номер слайду 12

Вправа 4. Прочитай та перекажи текст. Доповни речення словами з тексту. Мова - це ... . Розглянь схему. На ній зображено, де використовують українську мову в державі. Розкажи. Мова - це найважливіший засіб спілкування, передання інфор-мації.

Номер слайду 13

Розглянь схему, на якій зображено, де використовують українську мову в державі. Обговоріть разом зміст схеми. Доповніть. Вправа « Асоціативний кущ»

Номер слайду 14

Державною мовою приймають закони, видають книжки, газети та журнали. Її використовують на радіо та телебаченні.

Номер слайду 15

Державна мова - це мова держави. В Україні державною мовою є українська мова.• Мова - це найважливіший засіб спілкування, передання інфор-мації. Це коштовний скарб, набутий віками нашим народом, його невичерпне духовне багатство.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

У давні часи люди малювали на стінах печер і скелях, вирізьблювали на камені та кістках тварин «картини» зі свого життя. Ці пам’ятки дійшли до наших часів.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Цікаво знати — Про історію ручки, письма та книжок ти можеш дізнатися, прочитавши енциклопедії для дітей.

Номер слайду 20

* Рефлексія. Сьогодні я дізнався…Було цікаво…Було складно…Я зрозумів, що…Тепер я зможу…Я навчився…У мене вийшло …Я зміг…

Номер слайду 21

Ось і пролунав дзвінок — закінчився наш урок. За роботу — по заслузі! Щиро дякую вам, друзі!

Номер слайду 22

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯВправа 5. Продовж речення. Державною мовою пишуть … r

Номер слайду 23

Д/З Вправа 5. Перевірка. Державною мовою пишуть закони, видають книжки, газети та журнали. Її вико -ристовують на радіо та  телебаченні.

Номер слайду 24

Мета: формувати в учнів уявлення про рідну мову як мову українського народу, про державну мову як мову держави; розвивати пам’ять учнів, вміння виконувати звуко-буквений аналіз слів; збагачувати словниковий запас. Виховувати повагу до рідної мови. Українська мова 3 клас НУШТема. « Українська мова — державна мова України ».

pptx
Додано
13 вересня 2021
Переглядів
3835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку