Універсальний моральний закон

Про матеріал
Презентація з основ християнської етики. Містить багато цікавої, повчальної та виховної інформації!Наведені цитати з біблії, а також історії з життя.Презентація стане у допомозі вчителю під час проведення уроку онлайн або офлайн.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Універсальний моральний закон

Номер слайду 7

Словничок Золоте правило моралі – найважливіша Господня настанова чинити іншим людям так, як хочеш, щоб вони з тобою чинили. Моральний закон – правило, дане Богом, яке допомагає жити у згоді з власним сумлінням та ближніми людьми. Універсальний – прийнятний для всіх

Номер слайду 8

Новозавітній Закон ЛюбовіЯк бажаєте, щоб робили вам люди, так і ви робіть їм. (Мт.7:12, Лк.6:31).

Номер слайду 9

Коли Ісус Христос обрав 12 апостолів, Він спустився з ними з вершини гори і побачив, що сотні учнів зібралися також послухати Його мудрого Слова. Тоді Син Божий знову піднявся на гору і виголосив проповідь, яку тепер називаємо Нагірною. У ясний погожий день, при тихому повіві прохолоди з Галилейського озера, на схилі гори, вкритої зеленню і квітами, Спаситель подав людям Новозавітний Закон Любові. Він говорив про заповіді блаженства, про неосудження і прощення ближнього, любов до нього, про силу молитви і милостиню. На мовчазне запитання присутніх, як ми повинні поводитися зі своїми ближніми завжди, у будь-якій ситуації, Ісус Христос назвав таке правило: «Як бажаєте, щоб робили вам люди, так і ви робіть їм». (Див. Мт.7:12, Лк.6:31). Як Ісус Христос оголосив людям Новозавітний Закон Любові

Номер слайду 10

БІБЛІЯ

Номер слайду 11

А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас.28 Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить. 29 Хто вдарить тебе по щоці, підстав йому й другу, а хто хоче плаща твого взяти, не забороняй і сорочки.30 І кожному, хто в тебе просить подай, а від того, хто твоє забирає, назад не жадай (Лк. 6:27-30)

Номер слайду 12

Поміркуйте і дайте відповідь:1. Про що говорив Ісус Христос у Нагірній проповіді?2. Чому ми вважаємо, що в ній Спаситель виклав Новозавітний Закон Любові?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Знайди час: На працю: вона є великою справою для Бога. На причину задуму: вона є джерелом сили. На розумну розвагу: вона є тайною вічної молодості. На читання: воно є джерелом мудрості. На приязнь: вона є дорогою до щастя. На усмішку: вона є музикою душі. На давання: день короткий, щоб бути самолюбом. На спокій: він потрібний твоїй душі. На милосердя: воно є ключем до неба. На любов до інших: вона Богом дана привілея

Номер слайду 15

Повчальна історія від в. сухомлинського. Клас розв’язував задачу. Тридцять п’ятеро учнів схилилися над зошитами. Коли це у двері хтось тихо постукав. - Відчини двері й подивися, хто там стукає, - мовив учитель. Чорноокий хлопчик, що сидів за першою партою, квапливо відчиняє двері. До класу заходить директор школи з маленькою дівчинкою. Тридцять п’ять пар очей уп’ялися в незнайомку. Вона була горбатенька. Учитель затамував дух і повернувся до класу. Він дивився у вічі пустотливих школярів і подумки благав: «Хай не побачить дівчинка у ваших очах ні подиву, ні насмішки». У їхніх очах була тільки цікавість. Вони дивилися на незнайомку й лагідно всміхалися. Учитель полегшено перевів дух. - Цю дівчинку звуть Оля, - каже директор. - Вона приїхала до нас здалека. Хто поступиться їй місцем на першій парті? Бачте, яка вона маленька? Усі шість хлопчиків і дівчаток, що сиділи за передньою партою, піднесли руки:- Я… Учитель був тепер спокійний: клас витримав іспит на людяність.

Номер слайду 16

твій вибір:любити, а не ненавидіти;величати, а не пліткувати;будувати, а не руйнувати;оздоровлювати, а не ранити;давати, а не забирати;усміхатись, а не скривлятись;робити відразу, а не відкладати;прощати, а не проклинати;молитись, а не впадати у розпач. 

Номер слайду 17

«Глядіть, щоб ніхто нікому не віддавав злом за зло, але завжди дбайте про добро один для одного й для всіх!» (1 Сол. 5, 15). Знай, найвищий талант, милий друг,Це любити людей, так як себеІ дарувати любов всім навкруг. Навіть тому, хто ворог для тебе.

Номер слайду 18

Придумай власну коротку історію, яка переконує, що «золоте правило моралі» допомагає в повсякденному житті.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}БУДДИЗМ«Не причиняйте іншим того, що самим здається боляче»ХРИСТИЯНСТВО«І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть і ви»ІСЛАМ«Не робіть іншим того чого не хочете,щоб вони робили вам»ВИТЯГИ ІЗ СВЯЩЕННИХ ПИСАНЬСВІТОВИХ РЕЛІГІЙ СВІТУ

Номер слайду 21

Хочеш собі добра – не роби нікому зла. Чого собі не зичиш, іншому не бажай. Чого в інших не любиш, не роби сам. Хочеш собі добра – не роби нікому зла. ПЕРЛИНИ НАРОДНОЇ МУДРОСТІ

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Чи дотримувались універсального морального закону герої описаних життєвих ситуацій?Що можна порадити тим хто його не виконує?

Номер слайду 24

Один підліток хотів роздобути грошей і разом з друзями обікрав квартиру. Їх усіх заарештували і посадили до в’язниці. Чи дотримувались універсального морального закону герої описаних життєвих ситуацій?Що можна порадити тим хто його не виконує?

Номер слайду 25

Дві подруги замість бібліотеки відвідали в лікарні свою однокласницю. Вони лагідно поговорили, підтримали і підбадьорили хвору. Чи дотримувались універсального морального закону герої описаних життєвих ситуацій?

Номер слайду 26

«Любов – це борг, який ми завжди будемо винні один одному

Номер слайду 27

pptx
Додав(-ла)
Lirek Olha
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Виховна робота
Додано
27 березня 2022
Переглядів
1683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку