Урок - практикум з курсу теорії ймовірностей

Про матеріал

Презентація до "Уроку - практикуму з курсу теорії ймовірностей". Даний урок має на меті підготовку учнів до написання контрольної роботи з теми. Передбачає повторення основних питань теорії, а також відпрацювання практичних навичок при розв язанні задач різних типів, в тому числі завдань ЗНО.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв`язування задач з курсу теорії ймовірностей. Учитель НВК «Добропільська ЗОШ І-ІІІ ст. №7 – ДНЗ»Ясинська Тетяна Василівна

Номер слайду 2

П оєднуючи точність наукових доказів з невизначеністю випадку, примиряючи, здавалося б, протилежні речі, та витягуючиїї основи із того і іншого, можна по правуприсвоїти їй ім'я геометрії випадку Блез Паскаль

Номер слайду 3

1. Випадковий експеримент. Під експериментами з випадковими результатами (або коротше, випадковими експериментами) розуміють різні експерименти, досліди, випробування, спостереження, виміри , результати яких залежать від випадку і які можна повторити багато разів в однакових умовах.

Номер слайду 4

2. Вірогідна подія. Подію називають вірогідною, якщо в результаті даного експерименту вона обов'язково відбудеться

Номер слайду 5

3. Неможлива подія. Подія називається неможливою, якщо вона не може відбутися в даному експерименті

Номер слайду 6

4. Випадкова подія. Будь-який результат випадкового експерименту називають випадковою подією. Унаслідок такого експерименту ця подія може або відбутися, або не відбутися .

Номер слайду 7

5. Елементарна подія. Це один із результатів, яким може завершитися випадковий експеримент

Номер слайду 8

6. Рівноможливі подіїПодії B1 , B2 …, Bn називають рівноможливими , якщо в даному експерименті немає ніяких підстав вважати , що одна з них може відбутися переважніше за будь – яку іншу.

Номер слайду 9

7. Протилежні події __Подія А називається протилежною до події А, якщо вона полягає в тому , що в розглянутому випадковому експерименті не відбувається подія А

Номер слайду 10

8. Несумісні подіїПодії А і В називають несумісними, якщо вони не можуть відбутися одночасно в даному експерименті .

Номер слайду 11

9. Ймовірність неможливої події Р(А)= 0

Номер слайду 12

10. Ймовірність вірогідної події Р(А)= 1

Номер слайду 13

11. Ймовірність суми протилежних подій __ Р(А+А)= 1

Номер слайду 14

12. Ймовірність добутку несумісних подій Р(А*В)=0

Номер слайду 15

У мішку лежать 10 куль: 3 синіх 3 білих 4 червоних

Номер слайду 16

Випробування – підкинули кубик один раз

Номер слайду 17

Бій капітанів1. Означення суми подій. Сумою (або об’єднанням ) події А і В називається подія А+В, яка полягає в тому , що відбувається подія А або подія В (або А , або В , або обидві події).

Номер слайду 18

2. Означення добутку подій. Добутком (або перерізом ) подій А і В називається подія , яка полягає в тому , що відбуваються обидві події А і В .

Номер слайду 19

3. Означення ймовірності подіїЙмовірність події А – це відношення числа сприятливих для неї подій до числа всіх рівноможливих елементарних подій у даному експерименті

Номер слайду 20

4. Ймовірність добутку двох довільних подій Р(А*В)=Р(А)*Р(В)

Номер слайду 21

5. Простір елементарних подій. Нехай результатом деякого випадкового експерименту може бути тільки одна з попарно несумісних подій u1 , u2 ,…, un . Називаємо ці події елементарними подіями , а множину всіх цих подій U ={u1 , u2 , …, un} –простором елементарних подій .

Номер слайду 22

6. Ймовірність події, протилежної події АЙмовірність протилежної події : ________P ( А ) = 1 – P (A)

Номер слайду 23

7. Ймовірність суми несумісних подій. Якщо події А і В несумісні , то: Р (А+В) = Р (А) + Р (В), тобто ймовірність суми двох несумісних подій дорівнює сумі ймовірностей цих подій.

Номер слайду 24

8. Ймовірність суми довільних подій. Р(А+В)=Р(А)+Р(В) - Р(А*В)

Номер слайду 25

ІІІ тайм «Карусель»“Знань недостатньо, ти повинен застосовувати їх. Бажаньнедостатньо, ти повинен діяти!”Брюс Лі

Номер слайду 26

Задача №1 Саша забула дві останні цифри номера поліклініки і набрала їх навмання. Яка ймовірність того, що вона одразу ж додзвонилася до поліклініки?

Номер слайду 27

Задача №2 Три людини прийшли у гості в однакових капелюхах, поклали їх на полицю, а йдучи, наділи їх навмання. Яка ймовірність того, що кожен обрав саме свій капелюх?

Номер слайду 28

Задача №3 Яка ймовірність того, що при підкиданні трьох монет тричі випаде “орел”?

Номер слайду 29

Задача №4 Ймовірність того, що цю задачу розв'яже команда №1 — 80%, №2 — 90%, №3 —70 %, команда №4 — 90%. Знайти ймовірність того, що цю задачу не розв'яже жодна команда.

Номер слайду 30

ІV тайм1. На складі є 15 телевізорів, причому 10 із них виготовлені на Львівському заводі. Знайти ймовірність того, що серед п'яти взятих навмання телевізорів три виявляться виробництва Львівського заводу.

Номер слайду 31

2. Наш 11 клас став переможцем конкурсу. Організатори випадковим чином обирають трьох учнів для вручення призів. Яка ймовірність того, що для вручення запросять двох дівчат і одного хлопця?

Номер слайду 32

3. У магазині 8 покупців. Ймовірність здійснення покупки кожним із них дорівнює 0.3. Яка ймовірність того, що рівно три із них здійснять покупку?

Номер слайду 33

4. Під час тестування в аудиторії працюють три камери відеоспостереження, кожна з яких увімкнена на 90%, 60% і 50% усього часу відповідно, причому незалежно від того, увімкнені дві інші камери чи ні. Знайти ймовірність, що момент спроби списування абітурієнтом буде зафіксований хоча би на одну камеру.

Номер слайду 34

V тайм «Далі, далі…»№1

Номер слайду 35

№2

Номер слайду 36

№3

Номер слайду 37

№4

Номер слайду 38

Домашнє завдання. Розв`язати № 28.42, № 28.34, № 28.46 Повторити параграф 21

Номер слайду 39

Якщо Всесвіт володіє безмежними запасами часу, це не просто означає, що може відбутися все, що завгодно. Це означає, що все коли – небудь обов`язково відбудеться! Ерленд Лу

pptx
До підручника
Алгебра (академічний, профільний рівень) 11 клас (Нелін Є.П., Долгова О.Є.)
До уроку
§ 22. Основні поняття теорії ймовірностей
Додано
10 листопада 2018
Переглядів
1811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку