Урок біології з теми "Гриби-паразити" для 6-го класу

Про матеріал
Презентація з теми "Гриби-паразити" для 6-го класу. В ній висвітлені деякі види грибів паразитів, їхнє використання та шкода, яку вони можуть спричинити .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гриби-паразити. Коганова Анастасія

Номер слайду 2

Гриби-паразити. Гриби-паразити – це група грибів, які живляться за рахунок поживних речовин живих організмів, спричиняючи в них хвороби.

Номер слайду 3

Різноманітність грибів-паразитів. Живуть гриби-паразити переважно на рослинах (майже 10 000 видів), рідше на тваринах (близько 1000 видів). Є водяні гриби, які спричиняють хвороби риб, земноводних, водоростей. Але найпоширенішими є паразити рослин.

Номер слайду 4

Картопляний гриб, або фітофтора, паразитує на картоплі, помідорах. Трутовики оселяються на стовбурах дерев і спричинюють трухлявіння, що, зрештою, призводить до загибелі дерева. Сажкові гриби паразитують на злакових, спричинюючи захворювання – сажку. Іржасті гриби паразитують на злакових, соняшнику, малині та ін.  Ріжкові гриби – це паразити жита, пшениці та інших злакових.

Номер слайду 5

Ось фото грибів паразитів

Номер слайду 6

Можуть і самі гриби-паразити використовувати для боротьби із шкідниками. Наприклад, учені вивчають гриби, які є паразитами кровосисних комарів, сарани, хатніх мух. У зв'язку з цим на сьогодні під біологічним методом боротьби розуміють не лише використання живих організмів, а й продуктів їхньої життєдіяльності.

Номер слайду 7

Є гриби, які використовуються в медицині. Так, березовий гриб-трутовик чага є профілактичним засобом проти пухлинних захворювань.

Номер слайду 8

Отже, гриби-паразити спричиняють хвороби рослин, тварин і людини, їх самих використовують для боротьби із шкідниками, отримання ліків тощо.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
27 березня 2023
Переглядів
954
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку