Урок " Характеристика"

Про матеріал
Характеристика вчителя який атестується ( зразок) діяльності вчителя Назва школи Селищної ради Району Одеської області П.І.Б, Рік народження
Перегляд файлу

                                                                   

                           Характеристика вчителя який атестується ( зразок)

                                      діяльності  вчителя                     

                                                                   Назва школи

    Селищної ради

Району

 Одеської області

П.І.Б,

      Рік   народження                                                                                                   

       П.І.Б  має повну вищу педагогічну освіту за спеціальністю «Біологія». У  Новоселівському  ЗССО  працює  на посаді вчителя  з 2007 року. Загальний стаж педагогічної діяльності - 35 років.

     Рішенням атестаційної комісії ІІ рівня  від 03 квітня 2018 року підтверджено кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії».

     За час роботи у закладі вона зарекомендувала себе як відповідальний, досвідчений педагог та умілий менеджер. Досконало володіє інноваційними методиками й технологіями, активно їх використовує та поширює у професійному середовищі, застосовує широкий спектр стратегій навчання, вміє продукувати оригінальні, інноваційні ідеї, ефективно використовує нестандартні форми проведення уроків біології та хімії, вносить пропозиції щодо вдосконалення освітнього процесу в школі.

     Працює над проблемою ««Використання інформаційно-комунікативних технологій на уроках біології та хімії», а тому в процесі підготовки до уроків використовує  Інтернет ресурси, з яких черпає багато корисного і цікавого навчального матеріалу для створення власних презентацій. Використовує сучасні навчально-інформаційні технології, які забезпечують розвиток природничих компетенцій учасників освітнього процесу. Для уроків вчителя характерні послідовність викладання навчального матеріалу,  завершеність  етапів уроку, виділення головного. Грамотно проведена вчителем актуалізація опорних знань робить навчальний матеріал доступним, а мотивація викликає інтерес учнів до предметів. На уроках створюється позитивний настрій, ситуація успіху, має місце  діалогічна форма спілкування. 

      Активно практикує проведення на уроках біологічних експериментів, дослідів, використання демонстрацій при поясненні певної теми. Реалізує в умовах колективної діяльності різні форми навчальної діяльності: групову, фронтальну, індивідуальну. Раціонально використовує методи активного навчання на різних етапах уроку: під час первинного оволодіння знаннями, їх закріплення та вдосконалення, формування вмінь та навичок. Багато уваги приділяє формуванню в учнів знань про роль біологічних наук у формуванні сучасної природничої картини світу. Виробляє вміння використовувати набуті знання для оцінки наслідків своєї діяльності по відношенню до навколишнього середовища, здоров’я інших людей, власного здоров’я, обґрунтування та дотримання заходів профілактики захворювань, правил екологічної поведінки.

     Вона  забезпечує високу результативність, якість своєї праці. Переважна більшість її учнів мають високий та достатній рівні навчальних досягнень.

    Постійно підвищує свій професійний рівень  в КВЗО «Одеська Академія неперервної освіти Одеської обласної ради»:

- курс «Управління закладом загальної середньої освіти», свідоцтво СС02125473/000037-19 від 08.04.2019р.; (120 год.);

-  «Дидактико-методологічні основи освітнього процесу», сертифікат ПКОП №02137097/11073 від 26.08.2020 р., (15 год.);

- «Методична робота в закладі освіти в умовах змін», свідоцтво ПК №02137097/12300 від  27.01.2021 р., (30 год.);

- «Компетентнісний потенціал природничої галузі на уроках біології та хімії», свідоцтво ПК №02137097/23836  від 23.02.2022 р., (30 год.);

- «Нова українська школа: нові формати , нові можливості», сертифікат ПКОП №02137097/27626 від 16.08.2022р., (15 год.);

     26 лютого 2019 р. була учасником Всеукраїнського онлайн-марафону «НУШ: Перші підсумки та прогнози», організований видавництвом «Ранок».

На платформі  «Всеосвіта» пройшла підвищення кваліфікації за видом «вебінар»:

- «Створення інтерактивних робочих аркушів на платформі Wizer.me та Classksck», дата видачі 23.04.2020 р.;

- «Конструктор тестів , схвалення грифом МОН. Надійний інструмент для перевірки знань», дата видачі 03.11.2021р.;

- «Конструктор уроків, схвалення грифом МОН. Сучасний та якісний інструмент для навчання», дата видачі 10.11.2021р.;

- «Створення сучасних та ефективних презентацій: кращі ресурси для візуалізації», сертифікат №IS311204  від 22.02.2023 р.

      Пройшла тестування на національній онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта» - «Цифрограм для вчителів», е-сертифікат від 24.11.2021р.; базовий курс «Інтерактивне навчання», е-сертифікат від 23.11.2021р.

      Лариса Михайлівна сприяє творчому розвитку обдарованих дітей, який  дає позитивні результати. Її вихованка Бузган Олена (11 клас) є призером ІІ етапу  Всеукраїнської учнівської олімпіади 2022 року  з біології – 2 місце та 3 місце у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології.

      Активно працює координатором Міжнародної природознавчої гри «Геліантус»:

- у 2019 році брали участь 48 учнів, з яких 22 учні отримали грамоти та дипломи;

- у 2020 році з 51 учасника  25 учнів отримали дипломи переможців на шкільному рівні та 2 учні дипломи ІІІ ступня.

     З метою забезпечення об’єктивності оцінювання проєктів, їх представлення учасниками та визначення переможців, Лариса Михайлівна в 2020 році працювала в складі журі І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН.

    Забезпечила участь учнів у конкурсі з біології та природознавства «Олімпіс 2021 - Весняна сесія», Бузган Олена (10-Б кл.) – диплом ІІ ступеня з біології.

    У 2022 році була членом журі у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології.

     Активно ділиться власним досвідом роботи на освітній платформі  «Всеосвіта». Опублікувала ряд тестів за темами:

1. «Клітиний цикл»

2. «Вступ. Біорізноманіття»

3. «Біорізноманіття .Самоконтроль рівня навчальних досягнень»

4. «Синтез білків і формування ознак»

5. «Зчеплене устаткування»

6. «Квітка – генеративний орган рослини»

7. «Насінина»

8. «Віруси та їхня біологічна роль».

     Отримала Подяку від «Всеосвіта» за вагомий внесок у ефективне та безпечне використання сучаних цифрових технологій в освітньому процесі,  Грамоту  за високий рівень цифрової грамотності та вміння застосувати інноваційні онлайн- інструменти у педагогічній діяльності.

      Лариса Михайлівна  – дисциплінована, відповідальна і зацікавлена  у результатах своєї праці вчителька. Організована та об’єктивна, гуманістично спрямована у стосунках з оточуючими, вміє швидко прийняти правильне рішення у складних педаго­гічних ситуаціях.

     Хан-Ака Л. М. відповідає займаній посаді, претендує на підтвердження кваліфікаційної категорії  «спеціаліст вищої категорії» з присвоєнням педагогічного звання «старший учитель».

 

28.02.2023 р.

 

Директор                                                                             

 

З характеристикою ознайомлена: