Урок інтегрованого курсу "Мистецтво" 5 клас

Про матеріал
Презентація до уроку інтегрованого курсу "Мистецтво" 5 клас (образотвоче мистецтво). За використанням інтерент ресурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уроки інтегрованого курсу «Мистецтво», 5 клас (образотворче мистецтво)Урок № 7. Мистецький дивосвіт. Чарівні арабески. Практичне завдання: створення ескізу мотиву арабески для прикрашання східного килима, посуду одягу.

Номер слайду 2

Пригадайте, що таке орнамент. Які види орнаменту ви знаєте?Як називають вид орнаменту, в якому використані стилізовані квіти, лис­тя, ягоди, гілки? Які мотиви характерні для геометричного орнаменту? Зверніть увагу на особливості орнаментів, зображених на ілюстраціях.

Номер слайду 3

Арабескою, або арабською в’яззю, називають і традиційні східні орнаменти. У них гармонійно поєднуються рослинні та геометричні мотиви. Арабески часто ставали окрасою східних побутових речей, використовувалися в рельєфах архітектурних споруд, книжкових мініатюрах, на керамічних виробах, килимах, у декорі одягу і прикрас.

Номер слайду 4

Східний орнамент схожий зі старослов’янським — в’яззю. в’язьарабеска

Номер слайду 5

Порівняйте східний та український орнаменти. - Які мотиви в них переважають? - Що є спільного та відмінного між ними?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Практичне завдання:

Номер слайду 10

Домашнє завдання1. Подивіться на сайтах Інтернету зразки виконання східних танців, зверніть увагу на характерні деталі та орнаментальне оздоблення костюмів східних красунь.2. Поміркуйте і обговоріть, чим схожі візерунки орнаментів і фігури танців.3. Спробуйте утворити танцювальними рухами орнаментальну в’язь. 4. Мистецький проект. Організуйте міні-конкурс арабесок (музичних, танцювальних, декоративних). Придумайте сучасні костюми з використанням східних елементі

Номер слайду 11

Використані інтернет - ресурси:http://s017.radikal.ru/i408/1112/fa/f20799568058.jpghttp://fotokto.ru/photo/view/212318.htmlhttp://im3-tub-ua.yandex.net/i?id=67b6de30ccc4f1cb5658c17a1c4400c3-103-144&n=21

pptx
Додано
9 січня 2021
Переглядів
2723
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку