Урок " Квітка - орган статевого розмноження рослин"

Про матеріал
Розробка уроку біології в 6 класі: " Квітка - орган статевого розмноження рослин" та презентація до уроку. Мета: сформувати в учнів поняття про квітку як репродуктивний орган рослини, розкрити біологічне значення її головних частин, виявити подібність у будові квіток різних рослин; з’ясувати роль квітки у природі та житті людини; формувати екологічну компетентність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бажаю вам зібрати всі «краплинки» сьогоднішньої теми і поповнити вашу річечку знань з біологіїЕпіграф уроку: Знання збираються по краплині, як вода в долині. (українське прислів’я)

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Я йшов вперед, й сповільнювалась всюди моя хода, як квіти бачив я». (Данте «Божественна комедія»)«Для життя потрібне сонце, воля й маленька квітка». (Г. К. Андерсен)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Квітка – орган генеративного розмноження

Номер слайду 6

Завдання уроку: Розглянути будову квітки, функції та значення її окремих елементів;розширити поняття про квітку як видозмінений пагін, орган генеративного розмноження;визначити роль квітки в природі й житті людини;ознайомитись з різноманітністю квіток.

Номер слайду 7

Будова квітки

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Діаграма та формула квітки

Номер слайду 12

Симетрія квітки

Номер слайду 13

Асиметричні квітки

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Лабораторне дослідженнярізноманітність квіток

Номер слайду 16

Підведемо підсумки:

Номер слайду 17

Значення квітів у природі й житті людиниквітка – генеративний орган, з неї утворюється плід і насіння;бджоли збирають з неї пилок і нектар, виробляють мед;квіти використовують як ліки;виготовляють ароматичні речовини;використовують як природний годинник;прогнозують погоду – природні барометри;отримують естетичну насолоду.

Номер слайду 18

Перевір себе. Вставте пропущені слова:1. Квітка - орган ……………….. розмноження.2. Квітка - вкорочений і видозмінений і обмежений у рості ………………3. Квітка - має покрив, який утворений …………………..і ………………………4. Квітка - двостатева в якій є і …………….. і…………….., які забезпечують запилення та запліднення 5. Квітка - складається з ……………., …………………., …………………., ……………….. і маточки. 

Номер слайду 19

Спіймай помилку.1. Квітка – це вегетативний орган рослини.2. Маточка має зав’язь, стовпчик, приймочку, пиляк.3. Пелюстки утворюють чашечку4. Оцвітина є простої коли вона складається з чашечки та віночка5. Квітка розвивається з вегетативної бруньки.

Номер слайду 20

Хвилинка цікавої біології

Номер слайду 21

Квітковий годинник К. Ліннея

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Вправа «Дзиґа»Я навчився…Я запам’ятав…Я зрозумів…Я був здивований…Я можу розповісти друзям…

Номер слайду 24

Домашнє завдання: Опрацювати § 33 підручника. Підготувати повідомлення про використання квіток рослин, як ліків.

Номер слайду 25

Молодці! Дякую за роботу на уроці!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
20 жовтня 2021
Переглядів
440
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку