Урок на тему "Будова рослин. Різноманітність рослинного світу"

Про матеріал
Конспект занятття з довкілля на тему "будова рослин. Різноманітність рослинного світу". Розрахований на дітей дошкільного віку віком 4-5 років.
Перегляд файлу

Тема: «Будова рослин. Різноманітність рослинного світу»

Мета: пригадати пори року, зимові місяці; жива і нежива природа; ознайомити дітей з різноманітністю рослинного світу, вчити розрізняти рослини (кущі, дерева, трав’янисті рослини ) ; ознайомити дітей з будовою рослин ; розвивати акуратність, спостережливість та вміння слухати; виховувати дбайливе ставлення до навколишнього середовища

Обладнання : малюнки із зображенням рослин, презентація «будова рослин» , робочий зошит.

Хід заняття

І. Організаційний етап

1.Привітання

2.Пригадати пори року/зимові місяці

Все, що нас оточує ,але не зроблено руками людини – це ПРИРОДА.

Природа поділяється на живу і неживу. До живої відноситься все, що народилося, росте (розвивається), рухається ,а коли стає стареньким помирає (засихає). Що відноситься до живої природи ? (рослини, тварини ,люди)

ІІ. Основна частина

3.Повідомлення теми заняття

І саме про рослини ми сьогодні поговоримо. Нас оточують різноманітні рослини : дерева, ялинки, кущі, квіти ,трава …Рослини поділяють на 3 групи: дерева ,кущі та трав’янисті рослини.

 Всі вони мають схожу будову: корінь, стовбур (стебло), листя.

01.jpg

Корінь - це дуже важлива частина рослини . За допомогою нього рослина живиться та утримується в ґрунті. По стовбуру (стеблу) надходять поживні речовини та вода в усі частини рослини : в гілки, листя. За допомогою листя рослина може дихати.

     Дерево має один прямий товстий стовбур, вкритий корою, кущ – багато тоненьких, але твердих стовбурців , а квітка – м’яке трав’янисте стебло. Це найголовніша відмінність дерева, куща і трав’янистої рослини.

image024.jpg  

4. Робота із зошитом (стор.22)

5.Рослини мають різну форму, колір, розмір. Ростуть рослини скрізь: у лісі, у полі, в саду, на городі, навіть у воді. Є також кімнатні рослини

А у вас вдома є кімнатні рослини? Як вони називаються?

6. Робота із зошитом (стор.23)

ІІІ. Заключна частина

Запам’ятай. Зрубав дерево - посади два.

 

 

docx
Додано
12 січня 2021
Переглядів
2108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку