Урок, Презентація з історії України для 11 класу на тему "Причина та початок "Пербудова. Чорнобильська катастрофа.""

Про матеріал
Розробка уроку, Презентація з історії України для 11 класу, перший урок "Причини та початок "Перебудови". Чорнобильська катастрофа до Розділу 4 Відновлення незалежності України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Причини та початок «перебудови»Чорнобильська катастрофа

Номер слайду 2

Мета:з’ясувати причини необхідності в середині 80-х років ХХ ст. проведення масштабної перебудови в усіх сферах радянського суспільствапоказати необхідність суспільних перетвореньпоказати роль у цьому процесі Михайла Горбачоварозкрити сутність та трагічні наслідки Чорнобильської катастрофи для народу та партійної елітиформувати уміння учнів аналізувати, узагальнювати, проводити самостійну роботу з джерелами знань, висловлювати власну думку та аргументувати їївиховувати історичне та критичне мислення, почуття патріотизму, культуру праці і державної мови

Номер слайду 3

Хронологічні рамкипроцесу «перебудови» в СРСР і Україні1985 - 1991

Номер слайду 4

Метод «Мозковий штурм»Перебудова соціально-економічний і політичний курс радянського керівництва в 1985—1991 рр., спрямований на реформування всіх сфер суспільного життя при збереженні соціалізму. її ініціатором став новообраний Генеральний секретар ЦК КПРС М. С. Горбачов.

Номер слайду 5

«Перестройка – это наша судьба, шанс, который дает нам история. Он не может и не должен быть упущен», – говорив М. С. Горбачов, виступаючи на XIX Всесоюзній конференції КПРС (1988г.).

Номер слайду 6

гласністьможливість отримання правдивої інформації про події в країні та в світі, пом’якшення цензури, можливість критики органів влади, вільно висловлювати свою думку та дізнатись правду про історичне минуле свого народу. Гласність перехідний етап до свободи слова.

Номер слайду 7

демократизаціяпроцес подолання всевладдя КПРС через законодавче забезпечення демократичних прав і свобод, самоврядування народу..

Номер слайду 8

Проблемне завдання

Номер слайду 9

Питання. Що ви думаєте з цього приводу? До якої точки зору ви схиляєтесь? Аргументуйте свою відповідь.

Номер слайду 10

М. С. Горбачов. квітень 1985 року Пленум ЦК КПРС

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Л. М. Кравчук1-й президент України

Номер слайду 13

М. С. Горбачов

Номер слайду 14

Самостійна робота з підручником (с.197) Опрацюйте відповідний матеріал підручника та спробуйте визначити подальшу характеристику етапів перебудови.

Номер слайду 15

Перебудова мала охопити п’ять провідних сфер життєдіяльності суспільства:- - - - -

Номер слайду 16

Проблемне завдання 1. не потрібно було нічого змінювати, жили тихо, небагато, але стабільно, не думаючи про завтрашній день2. криза назріла, країна котилася в прірву і були необхідні модернізація і демократизація радянського суспільства3. перебудова – це ланцюг змови світового імперіалізму з метою послаблення і розвалу «Великої держави» - Радянського Союзу

Номер слайду 17

Чорнобильська катастрофа

Номер слайду 18

ЧАЕС

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Ліквідація аварії

Номер слайду 21

Землю прикрили собою. Лейтенант Володимир Правик. Лейтенант Віктор Кібенок. Сержант Микола Ващук. Старший сержант Василь Ігнатенко. Старший сержант Микола Титенок. Сержант Володимир Тищура

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Вічна слава героям !

Номер слайду 25

Домашне завдання. С. 196 – 201 Заходи політики «прискорення» та їх наслідки. Схарактеризувати стан економіки республіки, що склався наприкінці 80-х – початку 90-х років

pptx
Додано
23 вересня 2022
Переглядів
690
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку