Урок-віночок (презентація)

Про матеріал
Тема уроку: Множення і ділення натуральних чисел, їх властивості Мета уроку:  Формування стійких навичок обчислень, розвиток логічного мислення.  Вироблення навиків розв’язування вправ на множення і ділення натуральних чисел.  Розв’язування рівнянь на основі залежностей між компонентами дій множення і ділення, розв’язувати текстові задачі, що потребують використання залежностей між величинами, зокрема розв’язувати задачі за допомогою рівнянь
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математичний диктант. Барвінок – до людської оселі, городу тягнеться. Взимку відвар барвінку п’ють від простуди, влітку барвінком прикрашають святковий хліб, хату, плетуть весільні віночки, букетики. Цілий рік його шанують, вважаючи символом життя.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Обчисліть: Квіти яблуні – символ материнської любові. То був цілий ритуал, коли батько торкався віночком голови і промовляв: „Мати – яблуня. Дай моїй донечці здоров’я й долі щасливої”

Номер слайду 4

Спростіть вираз: Калина - символ краси і дівочої вроди, символ України вродливої нашої.

Номер слайду 5

Розв’яжіть задачі…Люди люблять любисток не тільки за пахощі, а й за лікувальні властивості. Ним миють волосся, освіжають хатнє приміщення, купають маленьких дітей. Тому у віночку це символ людської відданості, уміння бути корисним.

Номер слайду 6

Виконайте №307 Волошка у вінку – це символ людського прозріння, краса і велич неба.

Номер слайду 7

Виразити ділене через неповну частку, дільник і остачу у вигляді рівності a = bq+r.36 : 7 =149 : 9 = 61332 : 97 =4200 : 120 = Мак у віночку, то символ боротьби українського народу за волю.

Номер слайду 8

Виконати завдання: Лариса поділила число 241 на деяке число і одержала в остачі 16. Запишіть усі числа на які вона могла виконати ділення. Ромашка. Біла корзинка, золоте денце. В ній лежить росинка і блистить сонце, вона приносить не лише здоров’я, але й доброту та ніжність.

pptx
Додав(-ла)
Суровець Надія
Додано
29 березня 2020
Переглядів
670
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку