Урок з мультимедійною підтримкою "Кримська війна і Україна"

Про матеріал
Розробка уроку "Кримська війна і Україна" для 9 класу з історії України з використанням мультимедійних технологій. Використання презентації, відеоматеріалів підсилюють освітній ефект, сприяють легкому засвоєнню нової інформації учнями та підвищенню інтересу до вивчення історії, спонукають до спільної діяльності вчителя та учнів, підвищують навчальну мотивацію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українське питання в контексті міжнародних відносин. Кримська (Східна) війна. Селянські рухи. Ціна війни для України. Після уроку я зможу:

Номер слайду 2

Сприяти розкриттю учнями зміст українського питання в контексті європейської міжнародної політики в другій половині XIX ст.; Сприяння розвитку інформаційної та логічної компетентностей, вміння учнів визначити причини, перебіг і результат Кримської (Східної) війни 1853-1856 рр.,її вплив на становище в Наддніпрянській Україні, Охарактеризувати селянські рухи «Київська козаччина» та «Похід у Таврію за волею», причини і наслідки їх появи. Продовжити працювати над розвитком в учнів уміння працювати з історичною картою, документами, умінням працювати з підручником та аналізувати історичний матеріал, робити власні висновки. Виховувати толерантність, активну життєву позицію, національну самосвідомість, любов до історичної науки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Завдання: За розповіддю вчителя визначити: у чому суть українського питання; чому українське питання гостро стояло в європейських політичних колах ІІ пол. ХІХ ст.; чи в сучасному світі українське питання важливе ? Чому ?

Номер слайду 5

Сторони ______ Причина ______ Привід _________ Перебіг подій_____ Результат ________ Завдання: Під час перегляду відео або роботи з матеріалом підручника, заповнити в зошиті основні відомості.

Номер слайду 6

Перегляд відеоматеріалу за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=gLO2NRYXF4k

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Поповнення… Забезпечення… На Півдні… Утримання… Яким було становище кримських татар в роки війни?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

« Могутність Росії може бути підірваною лише відділенням від неї України...»

Номер слайду 14

Яку назву повинна була мати Українська держава? Які докази на користь утворення цієї держави висуває автор? Яку користь мала би Німеччина ?

Номер слайду 15

1853-1856 рр. – Кримська (Східна) війна; 1855 р. – «Київська козаччина»; 1856 р. – похід «У Таврію за волею». Метод “Історичне фехтування”: учні задають питання з теми на вибір одне одному та дають відповіді.

Номер слайду 16

На уроці я : Дізнався… Зрозумів…. Навчився …

Номер слайду 17

Опрацювати параграф 15. *за баж. повідомлення: Хірург М.Пирогов матрос Петро Кішка Адмірал Павло Нахімов.

ppt
До підручника
Історія України 9 клас (Пометун О.І., Гупан Н.М., Смагін І.І.)
Додано
19 березня 2020
Переглядів
4299
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку