Вечірка Halloween для учнів старших класів

Про матеріал
Мета: знайомство з історією та деякими традиціями свята, створення гарного настрою і підвищення згуртованості колективу.
Перегляд файлу

Звучить мелодія Panic! At The Disco – This is Halloween- до початку.

Виходить 1 ведуча.

- Агов, ну де ти там? Зараз зійдуться гості на вечір, а у нас ще нічого не готово. Скільки можна уже чекати? Ти зібралась уже?

(Продовжує грати John Carpenter – Halloween Theme чередуючи із Реквіємом).

Виходить 2 ведуча: (дофарбовуючись)

- А що мені збиратися? Я вже. (демонструє свій наряд)

Ведуча: Ти така спокійна, а я навіть не знаю, що це за свято!

Ведуча: Та заспокойся, нічого страшного. Ми тебе введемо в курс справи, познайомимо з традиціями святкування Хелловіну, все дізнаєшся, от побачиш, буде цікаво…. Хіба ти вже нічого не чула про це свято?

Ведуча: От якби чула, то не питала б тебе. Давай вже щось робити. Мені ж цікаво.

Ведуча: (беручи гарбуз, починають прикрашати сцену) Ось на, постав у тому кутку. Хелловін, або ще його називають День Усіх Святих, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада в католицьких країнах.  

Ведуча: А чому тоді ми його святкуємо? Не зрозуміла…

Ведуча: Воно з недавніх пір набуло такої ж популярності, як і День Святого Валентина. Хелловін можна порівняти зі святом Івана Купала.

Ведуча: Івана Купала? До чого тут це свято?

Ведуча: Вони, ці свята, мають спільну характерну рису, це дохристиянські язичницькі свята. Щодо Хелловіна, то його історія така: стародавні друїди, які заселяли територію сьогоднішньої Англії, поділяли рік на два сезони – сільськогосподарський та зимовий, на життя і смерть. Офіційно літо закінчувалося 31 жовтня. У цей день люди відзначали кельтський Новий рік. З приходом християнства, це свято було перетворене на День Усіх Святих, церковне свято шанування праведників.

Ведуча: Точно, англійською мовою День Усіх Святих буде звучати як All Hallows' Day.

Ведуча: Або простіше – Halloween. Вважалося, що саме в цю ніч відчинялися двері з потойбічного світу і душі померлих могли потрапити на землю. Але, крім доброзичливо налаштованих привидів, з темряви приходили й злі духи – нечиста сила.

Ведуча: Цікаво, а чому тоді всі люди, та й ми, так вирядились у костюми сьогодні?

Ведуча: А для того, щоб, зустрівшись з людиною, злі духи не нашкодили їй, діти та дорослі вдягають незвичайні костюми і привиди їх приймають за "своїх" і не чіпають.

Ведуча: Згідно традицій Хелловіну, перевдягнені діти та дорослі, ходять від дому до дому промовляючи "Trick or Treat", що перекладається "Частуйте або пожартуємо".Якщо ж господарі відмовились почастувати, то ті мали право "жорстоко" помститися за це, або просто пожартувати. Так що краще приготуй цукерки, а то раптом що… (дістає кошик з цукерками та яблуками).

Ведуча: (Розгублено схоплюється) Чого ми тут стоїмо, дивись скільки людей чи дивлячись на них то нелюдів прийшли до нас!

Ведуча: Жахливий вечір, хлопці та дівчата! Що сьогодні на вулиці коїться: вільно розгулюють відьми, привиди та інша нечисть! Ви ж знаєте, що сталося?

Відповідають, що сьогодні Хеллоуїн

Ведуча: Привіт усім! Шановні пані та панове! Дорогі відьмочки і привиди, вампіри і чарівники! Ми раді усіх вас вітати!

Ведуча: Хеловін – це свято несподіваних жартів, смішних страшилок, веселих конкурсів. У цей вечір можна веселитися, жартувати, танцювати. Єдине, чого не можна робити – це ображатися. Отже, для вечірки нам потрібен гарний настрій, цікаві костюми. Ви готові???

Ведуча: Тільки в цю ніч, ніч Хеллоуїна, не існує минулого і майбутнього. Тільки сьогодні ми насолоджуємося містичним "зараз", якого не існує.

Ведуча: Час Хеллоуїна - це час скинути вантаж турбот, що накопичилися за літо. Сьогодні ми наслідуємо приклад дерев, які звільняються від листя, які віджили свій термін. Адже якщо дерево не скине мертве листя, вони не дадуть йому можливість ожити знову навесні.

Ведуча: Усі ми сьогодні вбралися в костюми і маски, щоб ввести в оману тих, хто прийшов із світу духів, щоб заволодіти нашим тілом. Саме в цей вечір всі відьми зліталися на шабаш. А давайте ми влаштуємо цю ніч власний  грандіозний шабаш.Хто зі мною???

Ведуча: Отже поїхали!!! Просимо брати активну участь у конкурсах. Давайте повеселимося на славу!

Ведуча: Я бачу всі сьогодні причепурилися. Всі такі страшненькі. Аж мурашки від ваших страшно красивих облич. Ви не дарма старалися, адже на вас чекає маса цікавого.

Ведуча: Сьогодні на вас чекає, святковий фуршет страшенних солодощів та  дискотека і.. за традицією можливість вибрати короля і королеву цього вечора. Голосуйте за того, в кого на вашу думку найкращий образ (костюм, зачіска і т.д.). На столі ви бачете коробку вона - для голосування. Правила такі: потрібно на листочку написати ім’я та кинути його всередину. Все дуже просто! В кінці вечора ми оголосимо результати.   

Ведуча: Від нечистої сили в цю ніч можна захиститися не тільки костюмом. Головним атрибутом свята вважається… що? Правильно, гарбуз, на якому вирізане зображення особи. Давайте і ми з вами створимо подібний шедевр. Запрошуєм на конкурс 6 бажаючих. Проводиться конкурс «Рятівний  гарбуз» — учасникам видається кулька, нитки, чорний маркер. Завдання: надути і зав’язати кульку, а потім зобразити на нього страшне обличчя злого духа як можна швидше.

Ведуча: Тепер  ми  захищені від нечисті, яка в цю ніч спокійно проходить крізь браму потойбіччя, на сторожі яких стоять русалки. Знаєте, хто такі русалки?

Ведуча: Не думаю, що вона  є серед нас. Але це можна перевірити! Для цього конкурсу потрібно 10 учасників, які діляться на дві команди. Проводить гру «Русалочий хвіст». Кожному учаснику пов’язують ноги, утворюючи хвіст. Завдання учасників – дострибати до потрібного місця і в зворотному напрямку. Можна провести у вигляді естафети – змагання двох команд.

Ведуча:  І який Хеловін без мумії. Конкурс «Краща мумія». Викликаються кілька команд. З їхніх членів обирається той, хто буде мумією, а інші його замотують в рулон туалетного паперу. Засікають час, і та команда, яка впорається краще за всіх з цим завданням, є переможцем.

Ведуча:  злі   духи занудьгували, і від цього вони можуть стати ще злішими. Тому їх треба розвеселити. Запрошуються 5 пар для участі в конкурсі. Суть конкурсу полягає в тому, що всі повинні уявити собі, що підлога - це океан, а аркуші паперу формату А4 - це острови любові. Коли звучить музика, пари довільно танцюють між цими аркушами паперу, але коли музика переривається, вони повинні обов'язково потрапити на острів. Вся сіль в тому, що на лист А4 може поміститися тільки одна пара ніг і то насилу, а на острів повинна потрапити пара. Тому конкурсантам доводитися запригувати одному на іншого, або ставати на ноги партнерові. Загалом хто на що здатний. Переможцем є та пара, яка протримається довше за всіх.

Ведуча: А кого ти більше боїшся, вампірів чи привидів?

Ведуча:  Вампірів. А щоб їх задобрити, давай проведемо конкурс «Ненаситний вампір». Запрошуємо двох глядачів. Ваше завдання – випити воду з пляшки за допомогою соломинки. Хто зробить це першим, той переможе.

Ведуча: Самий відомий спосіб врятуватися від вампірів мати при собі часник. Наступний конкурс всім відомий як "Музичний стілець". Але ми будим  ходити навколо столу, на якому лежать головки часнику. Коли музика замовкає, всі беруть по голівці часнику в руки. Кому не вистачило - того вкусив вампір. Значить, йому не місце серед людей, і він вибуває. Музику потрібно підібрати відповідну - нагнітаючу, тривожну. Підійде і саундтрек з "Рожевої пантери".

Ведуча: А зараз надзвичайно цікавий конкурс для ласунчиків! "Солодкі перегони" – так звучить назва нашого наступного конкурсу. І так, чекаємо 8 бажаючих! (учні повинні з'їсти на швидкість по 2 цукерки без рук. Обов’язково ковтнути і передати естафету).

Ведуча: для наступного конкурсу мені потрібен помічник ( виходить один учень, йому дається капелюх з відповідями, він має по черзі підходити до учнів і давати,щоб вони витягували по одному листочку, а ведучий зачитує для кожного учасника своє запитання). Сенс у тому, що початку і закінчення фраз компонуються випадково. Гра піднімає настрій.

початок фрази:

1. Кожен повний місяць до мене в спальню приходить ...

2. У дитинстві я мріяв (а) стати ...

3. Нещодавно я дізнався (а), що я позашлюбний (а) син (дочка) ...

4. Хочу бути схожим ...

5. Я вважаю, що титул "найкрасивіша істота на планеті" повинен дістатися ...

6. Я тремчу від страху щоразу при одній тільки згадці ...

7. Рівно опівночі я перетворююся на ...

8. Я підписалася (ся) на інстаграм ...

9. У дитинстві батьки ласкаво називали мене ...

10. Я вважаю, що мій класний керівник насправді є ...

Закінчення  фрази:

1. Домовичок Кузя

2. Фредді Крюгер

3. Кощій Безсмертний

4. Сергій Звєрєв

5. Зомбі

6. Барабашка

7. Венцеслав Венгржановскій

8. Стара з косою

9. Едвард руки ножиці

10.Дракула

Ведуча: Для конкурсу "Веселий подіум" потрібно 8 учасників. Ось я маю дві «Спідниці відьми… (учень пояснює правила конкурсу: на швидкість дві команди вдягають та знімають спідницю, перемагає та команда, яка швидше це закінчить).

Ведуча: А зараз нас чекає конкурс "Trick or Treat",  або  "витівки чи частування" . Для гри знадобляться призи-частування. Це можуть бути шоколадки, коробочки шоколадних цукерок, пакетики з драже. Бажано, щоб частування були різні. Призи-частування потрібно пронумерувати і скласти в коробку. Окремо приготувати картки з номерами цих призів. Крім того, знадобиться ще дві стопки карток. В одній з них - побажання чи передбачення, а в іншій - дурні, безглузді, смішні завдання. Всі три стопки карток розкладаються окремо на столі вмістом вниз. Гра проходить так: учасник підходить до столу і тягне картку з номером призу. Ведучий показує, який приз він витягнув, і питає, чи хоче той отримати його. Якщо учасник погоджується, то ведучий пропонує витягнути картку із завданням.

Виконавши завдання, учасник отримує свій приз-частування і тягне картку з прогнозом. Ця картка залишається у нього на пам'ять.Пророцтва можуть бути просто добрими ("тебе чекає багатство і успіх в майбутньому році", "скоро знайдеш свою любов", "будеш вчитися на п'ятірки" і т.п. ) або прикольними ("бережися перукаря - він відріже тобі вуха", "не ходи в майбутньому році на ужастики - від страху буде розрив серця", "перевіряй лавку біля свого будинку рівно о третій годині ночі - одного разу знайдеш там валізу з грошима" і т.п.).

Можливі завдання:

- зобрази кажана

- проповзи як павук

- налякай нас: крикни "Бууу!" так голосно, як можеш

- зобрази зомбі

- Ухай як нічна сова

- налякай нас: покажи жахливе обличчя

- зобрази привида

Ведуча: Ну ось наше свято підходить до завершення, але кульмінацією вечора буде оголошення  містера і місіс ЖАХУ ( оголошення переможців). А далі наше свято продовжиться дискотекою!!!!

 

 

"Оригінальність", "Екстравагантність", «Найстрашніший», «Найкумедніший»

В ін потворний і величезний.

 

***

Жертву ночами він шукає,

Щоб кров’ю насолодитися.

Може стати кажаном.

Тільки часнику боїться. (Вампір)

***

Коли на пустинній горі в повню,

Злітаються раптом, звідусіль чаклунки,

Регочуть, танцюють, на мітлах катаються –

Знаєш, як це називається? (Шабаш)

***

Готує вона зілля,

Чаклує і шкодить.

До друзів на новосілля

На мітлі летить. (Відьма)

***

Їх не видно нікому не мають тіла.

І, напевно, тому всіх лякають сміливо.

різні бувають, кажуть, літають, Настирливі, як мухи.

Це… (Злі духи)

***

Його очі горять як фари,

А шубка – чорна, як ніч,

Помічник він старої чаклунки.

Його побачиш – біжи геть! (Чорний кіт)

***

Вона вбрана в біле напівпрозоре.

Загалом, створення воно зовсім непоказна.

Але коли з’явиться в холодному замку вночі,

То для побачив доктор потрібен терміново! (Привид)

***

На чорній-пречерной горі

У чорному-пречерном палаці

Кістлявий живе дідок.

Ще дуже давньою-предавней порі

Безсмертя своє він сховав у скриню.

Але про це секреті – мовчок! (Кощій)

***

У неї золотиста шкіра,

А ще дуже страшна пика,

Вона кругла, як куля,

І світиться як ліхтар. (Гарбуз)

***

Коли на своє свято вони збираються

То зовсім не вбираються

Кошлаті і жахливі

Всю ніч на горі скачуть

Виють, кричать, про плани підступних пліткують. (Вовкулаки)

 дрімучому лісі загубилась хатинка.

В хатинці живе непроста старенька.

Бере помелу, в ступу сідає,

І тут же над лісом злітає, як птах! (Баба Яга)

***

Золота голова, велика і важка.

Золота голова прилягла відпочити.

Голова велика, тільки шия тонка. (Гарбуз)

***

У неї очі великі,

Хижий дзьоб завжди гачком.

Ночами вона літає,

Спить на дереві лише вдень. (Сова)

***

Болото – її рідний дім.

До неї в гості ходить Водяний. (Мара)

***

Без крил, а літає і землю підмітає. (Мітла)

***

Стоїть старенька, ззаду – хатинка.

Тримає помело. Літає, поки не розвиднілося. (Баба Яга)

***

У кого живіт величезний?

Хто веселий, дуже скромний?

Нерозлучний хто з водою?

Добрий дядько… (Водяний)

***

Може це небилиці: в озері лісному дівиці,

З води вони виходять, хороводи з піснею водять.

А потім грають у квача. Хто в воді живе? (Русалки)

***

Він в будинку відьминій живе,

Він кольором чорний, а не кіт.

Він не вчений, але розумний,

Не ступа, але він літає.

І каже він навіть!

Хто це – хто підкаже? (Ворон)

***

В лахмітті, зарослий, сивий,

З вічно всклоченной бородою.

В лісі він мешкає,

Грибників заманює і лякає. (Лісовик)

docx
Додано
5 листопада 2021
Переглядів
491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку