Веселковим небокраєм літо землю обіймає

Про матеріал
Презентація розроблена з метою формування цілісних уявлень молодших школярів засобами аудіовізуальних та фенологічних спостережень за змінами в навколишньому середовищі, розвитку в учнів почуття любові та бережливого ставлення до всього живого та неживого, збагачення уявлень про світ природи і розвитку уміння визначати основні закономірності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Веселковим небокраєм літо землю обіймаєБалан Інна Миколаївнавихователь. Монастирищенського ліцею-інтернату“Обдарованість”Монастирищенської районної ради. Черкаської області2020 рік

Номер слайду 2

Літо. Розквітають в луках квіти,Зеленіють в лісі віти. Все зелене, молоде…За весною що іде?

Номер слайду 3

Пора року - літо

Номер слайду 4

,,,,Ребуси: “Відгадай місяць”,

Номер слайду 5

Літні місяціЧервень. Назва місяця походить від слова “червець”. Саме в цей час з’являється сокоживна комаха – кошеніль (червець). З неї в давнину добували червону фарбу, якою фарбували давньоруські стяги. До цього місяць звався: кресень, гедзень, червивий місяць, гнилець, ізок (коник). Саме в цей час у садах і полях цвітуть півонії та червоніє мак . Ще кажуть, що назва місяця пішла від кольору суниць та черешень, які саме починають рум’яніти . Також у цьому місяці розплоджуються садові черви.

Номер слайду 6

Ознаки червня. Сонце піднімається високо. Дні – довгі, а ночі – короткіНебо блакитне, чисте. Квітнуть квіти. Достигають ягоди

Номер слайду 7

Прикмети червня. Якщо в червні ночі теплі, то буде хороший урожай. Якщо вранці в червні туман по воді стелиться, то буде хороша сонячна погода. Якщо ввечері в червні після дощу веселка з'являється, то буде довго хороша погода. Якщо горобина пізно розцвіла, то осінь буде довга. Травень підіймає хліб, а червень сіно. У червні ягоди раді літу, а бджоли цвіту.

Номер слайду 8

Липень. ЛИПЕНЬ – дуже давня назва місяця. Походить від слова липець (липовий мед). На цей місяць припадає період основного медозбору. В народі його іноді називали білець (час, коли коли вибілювали полотно), грозовик, дощовик.

Номер слайду 9

Ознаки липня. Спекотні дні, теплі ночі переважно без опадів. Частими бувають грози. Буйно цвітуть луги. Тривають сінокосидостигають зернові

Номер слайду 10

Прикмети липня. Липень – вершина літа та полудень року. Місяць має зеленувате забарвлення – до настання посушливого періоду. Якщо вранці суха трава, то до ночі дощ піде. Бджоли до вуликів злітаються – до дощу, сидять на стінках вуликів – до спеки, зліше стають – до посухи. Квакають жаби або стрибають по суші – чекайте дощу. Не чути співу солов’я в цей день – скоро можна збирати врожай ячменю.

Номер слайду 11

Серпень. СЕРПЕНЬ – від слова серп. Це знаряддя, яким жали зернові. Інші назви, що існували в народі, також про жнива свідчили: копень, густар, хлібочол, жнивець, зоряничник, городник, прибериха-припасиха, спасівець, барильник.

Номер слайду 12

Ознаки серпня. Дні помітно скорочуються. Ночі стають прохолоднішими. Весь місяць тривають жнива. Наливаються овочі і фрукти. Вода в річках прохолодна. З’являється перше жовте листя

Номер слайду 13

Прикмети серпня. Серпень виймає серпа, а вересень ховає. Грозовий серпень - на теплу й погожу осінь. Жовте листя на деревах у серпні прогнозує ранню осінь. Вродили жолуді – на теплу малосніжну зиму. Білий місяць на непогоду, яскравий віщує хорошу днину.

Номер слайду 14

Хто більше? ( скласти якнайбільше слів , використовуючи тільки ті букви, з яких воно складається )Літо

Номер слайду 15

Літні явища в житті рослин. Цвітіння рослин. Дозрівання ягід. Утворення плодів. Дозрівання насіння

Номер слайду 16

Літні явища в житті тварин. Виховання потомства. Народження потомства. Вигодовування потомства

Номер слайду 17

Загадки про літо Полунички у сметанці, Соловей щебече вранці, Дощик через ситечко,- Наступило…Літечко. Пасмалилися носи, Загоріли щічки. Ми щодня тепер усі Ходимо до річки. Коли це буває?Влітку. Що за дерево, чий цвіт Пахне медом на весь світ?Липа. Влітку – дітям насолода Та зимова прохолода. Влітку радо ми їмо Найсмачніше – …Ескімо

Номер слайду 18

Цікавинки про літо. Овочі та фрукти містять вуглеводи і вітаміни, які додають витривалості і стійкості до спеки. Улюблене всіма морозиво, навпаки, дає багато калорій, що влітку не потрібно. Урагани і грози трапляються частіше в літній час. Кожен градус вище 26° С тепла знижує працездатність людини приблизно на 10%. Висока температура для організму призводить до накопичення стресу, людині стає важк працювати як фізично, так інтелектуально. У різних куточках нашої планети літо різне, наприклад в тропічних і екваторіальних місцях, літо триває цілий рік.

Номер слайду 19

http://www.megaznaika.com.ua/nazvy-misyatsiv-jih-pohodzhennya/https://www.google.com/https://www.meteoprog.ua/ua/nehttps://www.youtube.com/watch?v=d. Xlsjbvtn. Yw ws/50823/ - відео “ Пори року. Літо ”https://dovidka.biz.ua/zagadki-pro-lito/https://cool.dj/song/562200-f.-shopen/19313810-nezhnost/ https://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-lito/Список використаних джерел:

pptx
Додав(-ла)
Балан Інна
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Виховна робота
НУШ
Додано
13 березня 2020
Переглядів
1602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку