Відкритий урок на тему: "Леся Українка. Дитинство поетеси, роль родини в її вихованні. Неповторний світ дитинства в поезії «Мрії».

Про матеріал
ознайомити учнів з дитинством поетеси, акцентувати увагу на ролі родини в її вихованні. Розглянути поезію «Мрії», з’ясувати її ідейний зміст; розвивати навички виразного читання поетичних творів вміння співпереживати ліричному герою, перейматися його долею, беручи в подальше життя все те , що дає право людині називатися людиною; виховувати почуття любові до батьків , родини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Двадцять третє листопада Класна робота Леся Українка. Дитинство поетеси, роль родини у її вихованні. Неповторний світ дитинства в поезії «Мрії».

Номер слайду 2

Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає! Леся Українка

Номер слайду 3

Мета: ознайомитись з дитинством поетеси, визначити роль родини в її вихованні; розглянути поезію «Мрії», з’ясувати її ідейно-художній зміст; розвинути навички виразного читання поетичних творів, вміння співпереживати ліричному герою, перейматися його долею; виховувати почуття любові до батьків, родини.

Номер слайду 4

Знайомство з Лесею Українкою Дитинство поетеси. Батьки Лесі Українки. Брати та сестри. Лесині таланти. Навчання. Хвороба. Початок творчості. Леся Українка та Україна. 8. Лікування та останні роки життя поетеси.

Номер слайду 5

Презентація «Життєві дороги Лесі Українки»

Номер слайду 6

Близьке оточення поетеси

Номер слайду 7

Запитання до кросворду По вертикалі: 1. Улюблений жанр усної народної творчості Лесі Українки, яким вона скористалася у своїй писменницькій діяльності. По горизонталі: Прізвище письменниці до одруження. Ім’я брата Лесі, якого вона найбільше любила і поважала. Хвороба, від якої поетеса лікувалася впродовж всього життя. Село, до якого переїхала сім’я Лесі. Місто для лікування і відпочинку письменниці.

Номер слайду 8

К А З К А О С А Ч М И Х Й Л О Т У Б Е Р К У Л Ь О О Л О Д Я Ж Н Е Є В П Т О Р І Я

Номер слайду 9

Бесіда 1. Чи сподобався вам вірш? 2. Які люди приваблювали ліричну героїню? 3. Чому поезія має таку назву? 4. Як у вірші описано хворобливий стан ліричної героїні?

Номер слайду 10

Словникова робота Стяг – полотнище одного або кількох кольорів. Лицар – самовідданий захисник когось або чого-небудь. Вежа – висока і вузька, переважно з каменю архітектурна споруда, що будується окремо або становить частину будівлі.

Номер слайду 11

«Майстер пензля» Усно змалювати картину поезії «Мрії»

Номер слайду 12

Самостійна робота Знайдіть і випишіть із тексту поезії 1-ий ряд: порівняння. 2-ий ряд: метафори. 3-ій ряд: епітети.

Номер слайду 13

Взаємоперевірка Правильні відповіді до тестових завдань І варіант ІІ варіант 1. Б 1. А 2. В 2. Б 3. В 3. А 4. А 4. В 5. Б 5. В 6. А 6. А

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Домашнє завдання Скласти усну розповідь «Лірична героїня поезії «Мрії». Намалювати ілюстрацію до поезії.

ppt
Додано
28 березня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку