Відпочинок для стоп. Гімнастичні вправи для ніг. Гігієна взуття. Деякі захворювання ніг:набряк, пітливість,варикозне розширення вен.

Про матеріал
Презентацію можна використовувати як додатковий матеріал до модулю "Краса та здоров"я, за темою уроку "Відпочинок для стоп. Гімнастичні вправи для ніг. Гігієна взуття. Деякі захворювання ніг:набряк, пітливість,варикозне розширення вен."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відпочинок для стоп. Гімнастичні вправи для ніг. Гігієна взуття. Деякі захворювання ніг:набряк, пітливість,варикозне розширення вен. Підготувалавчитель трудового навчання. Липівського ЗЗСО I-III cт. Метліна О. В.

Номер слайду 2

Присідання. Техніка виконання: Поставте ноги на ширині плечей. Тримайте спину рівно. Втягніть живіт. Дивіться вперед, не опускаючи підборіддя донизу. Відсуньте стегна назад та зігніть коліна, ніби сідаєте на стілець. П'яти не відриваємо від підлоги. Переконайтесь, що коліна не виступають за межі стопи. Опускайтесь допоки стегна не будуть паралельні підлозі. Виведіть руки перед собою у зручне для вас положення. Затримайтесь у сидячому положенні на одну секунду. Поверніться у вихідне положення

Номер слайду 3

Випади Стань прямо. Слідкуй, щоб верхня частина тіла була рівною: лопатки зведи, плечі розправ, живіт втягни.– Правою ногою зроби крок вперед. Повільно присядь так, щоб стегна та гомілки створили прямий кут. Також прямий кут повинен утворюватись між верхньою частиною тіла та стегном правої (тобто, передньої) ноги.– Стегно лівої (тобто, задньої ноги) повинно бути паралельним підлозі.– Коліно правої (тобто, передньої ноги) не має виходити за рівень пальців ніг.– Важливо рівномірно розподілити вагу на обидві стопи. Щоб тримати рівновагу, тобі потрібно трішки завернути передню стопу.– Погляд під час виконання вправи весь час має бути направлений прямо

Номер слайду 4

Зміщення ваги з однієї ноги на іншу. Ця вправа активізує роботу м’язів нижніх кінцівок завдяки “перенесенню” ваги тіла з однієї ноги на іншу по горизонталі. Ба більше, за допомогою цієї вправи можна зробити сідниці більш пружними та підтягнутими. Станьте прямо, зімкнувши ноги докупи. Руки покладіть на пояс. Виставіть одну ногу убік. Виставлена нога при цьому має залишатися прямою, тоді як іншу кінцівку необхідно трохи зігнути у коліні. Якщо ви хочете збільшити навантаження та ускладнити вправу, спробуйте не просто виставити убік ногу та балансувати на ній, а максимально опустити при цьому сідниці, наче намагаєтеся присісти. Поверніться у вихідне положення та повторіть те саме з іншою ногою. Тепер основна вага тіла ляже на другу нижню кінцівку.

Номер слайду 5

Бігбіг і бодібілдинг в розрізі сумісності пробіжок і нарощування м'язової маси хвилює багатьох людей, що займаються спортом. І дійсно, кому не хочеться від занять спортом отримати побільше - і щоб м'язи були накачані, і витривалість - на рівні. Рекомендується розбити по днях пробіжки і заняття в тренажерному залі. У дні занять з вагою бігати можна для розминки, долаючи близько кілометра дистанції. У «бігові» дні бажано бігати не більше 30 хвилин, щоб не було «конфлікту інтересів» між швидкими і повільними волокнами м'язів. У період активної роботи на масу слід скоротити бігове навантаження, а на рельєф - збільшити

Номер слайду 6

Відпочинок для стоп Масаж стоп — давній і ефективний метод фізіотерапії. З його допомогою можна відновити сили, розслабитися, відпочити, зміцнити здоров’я. При виконанні правильної техніки професіонали здатні зняти напругу з нервів, впливати на певні органи, вплинути на стан окремих м’язів тіла.

Номер слайду 7

Користь масажу Завдяки масажу стоп усуваються застійні явища у кровоносних судинах та відновлюється амортизаційна функція стопи. Відзначають позитивний вплив такого масажу при хворобах серцево-судинної, травної, нервової та дихальної систем нашого організму. Стопу називають своєрідним дисплеєм у тілі, по вигляді якого можна визначити стан здоров’я людини

Номер слайду 8

Деякі захворювання ніг Набряк ніг - це не просто косметична проблема, а й симптом багатьох можливих захворювань. Варикозне розширення вен - основна і найпоширеніша причина набряку ніг. Варикоз - розширення поверхневих вен нижніх кінцівок, що супроводжується неспроможністю клапанів і порушенням кровотоку. Найбільш небезпечна причина виникнення набряків - утворення тромбів.

Номер слайду 9

Види набряків:°Застійні набряки найчастіше утворюються при збільшенні проникності судин, виникненні надлишкового тиску в капілярах, наприклад, при варикозному розширенні вен.°Гідермічні набряки виникають через накопичення зайвої рідини у зв'язку із захворюваннями нирок.°Нейропатичні характерні для людей, які страждають на цукровий діабет чи алкоголізм.°Кахектичні набряки виникають, зокрема, при білковому харчуванні, при анемії.🛑Буваютьі набряки алергічного характеру, вони швидко зникають при усуненні алергену.

Номер слайду 10

Пітливість ніг. Зазвичай ця проблема виникає у тих, хто має проблеми з обміном речовин або нехтує якістю взуття. Але в будь-якому разі гіпергідроз, як іменують хворобу мокрих ніг у науковому світі, виникає внаслідок порушення роботи сальних і потових залоз, кровообігу в стопах. Звісно, можна ігнорувати проблему й частіше міняти шкарпетки, однак пам’ятайте, що довготривала пітливість загрожує гіперкератозом – сильним лущенням шкіри. А з цим ворогом боротися доведеться довго й нудно. До того ж, теплі та вологі місцини просто обожнюють колонії грибів, провокуючи нову напасть у вигляді мікозу.

Номер слайду 11

Як діяти?Дієве висушування. На щастя, сьогодні позбутися гіпергідрозу нескладно. В аптеках достатній вибір косметичних засобів, що допоможуть «осушити» ступні – креми, мазі, спеціальні спреї та навіть пігулки, які блокують надмірну секрецію потових залоз і усувають неприємний запах. Ставка на взуття. Серйозно ставитися до вибору взуття. Черевики, туфлі, чоботи мають бути лише з натуральних матеріалів, що дають змогу стопам «дихати». Візит до фахівця. Боротися з підвищеною пітливістю краще не самотужки, а в парі зі спеціалістом. Особливо, якщо вже й без того неприємна ситуація ускладнилася грибковим нашестям. У такому разі треба чимдуж бігти до дерматолога, аби атака інфекційного мікозу не спричинила ще більшої шкоди.

Номер слайду 12

Гігієна взуття Мати малу теплопровідність, забезпечувати оптимальний мікроклімат взуттєвого простору, його вентиляцію. . Бути зручним у користуванні, не порушувати кровопостачання, ріст і формування кістково-м’язових елементів ступні, не утруднювати рухів під час ходьби, занять фізичною культурою і трудових процесів. Не виділяти у взуттєвий простір хімічні речовини в концентраціях, які здатні в реальних умовах експлуатації несприятливо впливати (шкірно-подразнююча, резорбтивна, алергічна дія) на шкіру ступні та організм у цілому. . Відповідати віковим та іншим фізіологічним властивостям організму. Легко чиститись і висушуватись, тривалий час зберігати початкову конфігурацію та гігієнічні властивості

pptx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
2 жовтня 2023
Переглядів
702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку