Відправка електронних листів за допомогою Django Mail

Про матеріал
Відправка електронних листів за допомогою Django Mail Це повідомлення, надіслане за допомогою простого протоколу передачі пошти (SMTP) одному або кільком одержувачам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відправка електронних листів за допомогою Django

Номер слайду 2

Електронний лист django — це повідомлення, надіслане за допомогою простого протоколу передачі пошти (SMTP) одному або кільком одержувачам.django.core.mail. Django надає вбудований клас електронних повідомлень у своєму модулі «django.core.mail», який дозволяє розробникам створювати та надсилати електронні листи програмно. Клас повідомлення електронної пошти дозволяє встановити відправника, одержувача, тему, повідомлення та інші атрибути.send_mail()send_mail() — це зручна функція, яка надається модулем django.core.mail і спрощує надсилання електронних листів. Функція приймає кілька аргументів, таких як тема (subject), повідомлення (message), відправника (sender), одержувача (recipient) та інші аргументи. У цьому прикладі ми викликаємо функцію send_mail() із темою title (но лучше запоминать его как subject), повідомленням message, відправником (sender) ‘settings. EMAIL_HOST_USER’ і одержувачем (recipient) email. Для аргументу fail_silently встановлено значення False, щоб у разі виникнення помилки під час надсилання електронного листа було створено виняток.

Номер слайду 3

Але потрібно налаштувати параметри електронної пошти у файлі settings.py проекту, щоб надсилати електронні листи. Ці параметри включають вказівку SMTP-сервера, облікових даних електронної пошти та інших параметрів. У цьому прикладі ми встановили EMAIL_BACKEND на використання серверної частини SMTP, яка використовується для надсилання електронних листів через сервер SMTP. Ми вказуємо EMAIL_HOST як smtp.gmail.com, який є сервером SMTP, який використовує Gmail. Ми також встановили EMAIL_PORT на 587, який є портом за замовчуванням для з’єднань SMTP, але можна використовувати 465, якщо будемо користвуватися SSL. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) – це протокол передачі електронної пошти в інтернеті. Він використовується для надсилання електронних листів між серверами електронної пошти та доставки електронної пошти від відправника до одержувача.

Номер слайду 4

В models django є також Email. Field, який використовується для зберігання електронної адреси в базі даних.

Номер слайду 5

Випадок з GMAil. Менш безпечні програми — це параметр у вашому обліковому записі Google, який дозволяє отримати доступ до вашого облікового запису Google із програм або пристроїв, які використовують менш безпечний метод входу, наприклад простий текстовий пароль. За умовчанням Google вимикає це налаштування, щоб захистити ваш обліковий запис від несанкціонованого доступу. Щоб увімкнути параметр «Менш безпечні програми» у своєму обліковому записі Google, виконайте такі дії: Увійдіть у свій обліковий запис Google. Перейдіть на сторінку доступу до менш безпечної програми. Увімкніть параметр «Дозволити менш безпечні програми». Важливо зауважити, що ввімкнення параметра «Менш безпечні програми» може зробити ваш обліковий запис Google більш уразливим до несанкціонованого доступу, тому потрібно увімкнути двоетапну аутентифікацію. Щоб увімкнути двоетапну перевірку в обліковому записі Google, вам потрібно: Перейти на сторінку безпеки облікового запису Google. У розділі «Вхід в Google» натиснути «Двохетапна перевірка». Натиснути кнопку «Почати». Дотримуйватися вказівок на екрані, щоб налаштувати двоетапну перевірку для свого облікового запису. Вибрати другий фактор для перевірки. Дотримуйтесь інструкцій, щоб налаштувати другий фактор.

Номер слайду 6

Переходимо до практиці

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
14 вересня 2023
Переглядів
186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку