"Виготовлення новорічної ялинки"

Про матеріал
Презентація до майстер-класу "Виготовлення новорічної ялинки". Всі ми любимо красивий і казковий звичай прикрашати на новорічні свята ялинку. Ця всесвітня традиція має дуже багату історію, і без неї навряд чи можна уявити святкування головних зимових свят. Не рубайте ялинок, вони приносять багато користі людям. Краще зробіть композицію з хвойного гілля, або виготовить ялиночку власноруч.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас Тема : “ Виготовлення новорічної ялинки ”.

Номер слайду 2

Які свята ми відзначаємо взимку? Яким є ваше найулюбленіше свято взимку? Який ви знаєте головний символ Нового року? Який новорічний звичай нашого народу ви знаєте?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Ялинки з книг

Номер слайду 5

Ялинки з кульок

Номер слайду 6

Ялинки з різдвяних іграшок та гірлянд

Номер слайду 7

Існувало повір'я, що переважно, у хвойних деревах живуть духи, від яких залежить майбутній урожай і доля кожної людини, тому духів люди задобрювали різноманітними подарунками.

Номер слайду 8

Коли у Вифлеємі, народився Спаситель, під спів ангелів на темному небі з'явилася нова яскрава зірка. Почувши про божественне чудо, до немовляти поспішили не тільки люди, а й тварини і рослини. Кожен намагався показати новонародженому свою щиру радість і принести якийсь подарунок. На радісну подію поспішала з далекої півночі і Ялина. Вона прийшла самою останньою . Всі здивовано запитали її, чому вона не заходить. Ялина відповіла, що їй дуже хочеться увійти, але їй нічого подарувати Божественному Немовляті, і вона боїться налякати його або вколоти голками. Тоді рослини поділилися з ялиною своїми дарами .Ялина дуже зраділа, подякувала всім, і тихо підійшла до Ісуса. Немовля посміхнулося, побачивши красиву, різнобарвну, добру Ялину, і тоді над самою її верхівкою ще яскравіше засяяла Вифлеємська зірка . .   Легенда про ялинку

Номер слайду 9

Ялинка прикрашена паперовими іграшками та гірляндами Ялинка прикрашена свічками

Номер слайду 10

Перше друковане зображення різдвяної ялинки, обкладинка роботи «Подарунок незнайомця», Германн Бокум, 1836 рік.

Номер слайду 11

Вікторина “Деревознай” Скільки років живе ялина? Якої висоти може сягати ялина? Чи швидко росте ялина? На скільки сантиметрів на рік вона виростає? Скільки ж років необхідно чекати, щоб маленька ялинка перетворилася на струнке дерево? Як називається листя хвойних? Чи опадають голки у хвойних?

Номер слайду 12

Матеріали та інструменти Пінопластова заготовка – конус, сизаль різних кольорів, троянди, шишки, намистини молочного кольору, простий олівець, картон зеленого кольору, біла акрилова фарба, пензлик, клейовий пістолет із стержнями, двосторонній скотч, ножиці, сніжинка декоративна білого кольору.

Номер слайду 13

Правила безпеки при роботі з ножицями Ножиці – це небезпечний інструмент. Поводитись з ними потрібно обережно. Передавати ножиці потрібно тримаючи за зімкнуті леза. Не тримайте ножиці гострим кінцем догори. Ножиці кладете зімкнутими лезами на стіл. Не розмахуйте ножицями під час роботи. Не працюйте тупими ножицями, а також з ножицями із слабким кріпленням. Берете тільки для роботи.

Номер слайду 14

Правила безпеки при роботі з клейовим пістолетом Клейовий пістолет використовуєте тільки за призначенням. Не торкайтесь руками нагрітих металевих частин клейового пістолету, та самого клею. При роботі з пістолетом користуємось підставкою. Не передаємо гарячий інструмент іншим. Під час роботи з інструментом не повертаємось і не розмовляємо. Не залишати клейовий пістолет без нагляду. Після закінчення роботи відключити клейовий пістолет.

Номер слайду 15

Інструкційна картка Із картону вирізаємо круг, який відповідає діаметру нижньої частини конуса і приклеюємо його. Підготовляємо сизалеві кульки. Крутимо сизаль між долонями, формуючи з нього кульки. Приклеюємо сизалеві кульки по колу, за допомогою гарячого клею до нашого конусу, клеїмо так, щоб у нас не було порожнього простору. З другого ряду можна додавати квіти та шишки між сизалевими кульками; самі елементи приклеюємо на свій розсуд, як підказує ваша фантазія. Трояндочки, шишки можна використовувати як поодинці, так і групами. Приклеюємо все до самого верху. Верхівку ялинки прикрашаємо сніжинкою. На ялинку у довільному порядку приклеюємо намистинки. Підфарбовуємо шишки білою акриловою фарбою. Ялинка з сизалю, готова!

Номер слайду 16

1. Виготовлення новорічної ялинки 2.

Номер слайду 17

3. 4. 5.

ppt
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку