Виховна година "Герої не вмирають!"

Про матеріал
Виховна година у формі квесту "Герої не вмирають", присвячена подвигу захисників, героїв, які змінили хід історії України.
Перегляд файлу

Малинська ЗОШ І-ІІІ ст №3

Вчитель Нищенко Н.С.

Клас 8-Б

 

Виховна година

 «Герої не вмирають!»

Мета: створення умов для виховання в учнів  відданості Батьківщині та українському народу на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, інтересу до української народної спадщини, забезпечити умови для формування в учнів високих морально-психологічних якостей - рішучості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності, навичок працювати у команді, згуртованості в учнівських колективах;

Форма проведення – квест.

Учасники: команди учнів 8-х класів.

Тривалість квесту: 1 година.

Місце проведення: приміщення школи (кабінети інформатики, математики, іноземних мов, історії, бібліотека, спортивний зал).

Сценарій заходу

Танець Лук’янчук О. «Життя без війни»

Учень 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одна за одною гортаються сторінки життя, біжить у далечінь загадкова дорога історії. Українське козацтво, Січові стрільці, Герої Крут, воїни ОУН-УПА , Герої нашого часу – Небесна сотня…– усі вони змінювали історію України…Ціною власного життя…

Ми стали сучасниками такої важливої сторінки історії нашої країни, як ЄвроМайдан,  Революція Гідності. А що ви можете про неї сказати? Скільки років вам було? Які події запамяталися? (запишіть на аркушах паперу свої спогади)

  1.  Назвіть її гасла. (Герої не вмирають, Слава Україні)
  2.  А  як ви гадаєте чи варто памятати про причини революції?

 

Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії. Не в прийнятих документах – папір все стерпить, не в прізвищах лідерів – вони змінювалися і будуть змінюватися. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено. Бо історія штука не скороспішна. Коли ж завершиться – будуть і правильні рішення, і справжні лідери.

 


Те, що ми всього цього не відчуваємо, пояснюється одним: ми надто ще наближені до тих подій, надто емоційно сприймаємо їх. І за окремими деревами, як кажуть, не бачимо лісу. З кожною новою річницею Майдану ми маємо змогу осягнути більш повну картину того, що сталося. Але, щоб пазл склався повністю, має пройти ще чимало часу.

Учень 2.

Отже, у пяту  річницю Початку згадаємо день за днем, як все це відбувалося.

Для цього я пропоную вам  взяти участь у невеличкому квесті.  Залежно від обраної вами цукерки ви потрапляєте в одну з команд, саме команд, адже ви всі маєте працювати злагоджено, задля отримання  частин пазлу на кожній із станцій. Отже поділіться на команди і оберіть старосту. Слідкуйте за часом, на кожну станцію вам виділяється не більше 10 хв,  але перейти на наступну можна лише пройшовши попередню. Через 30 хв, саме стільки часу вам відводиться на весь квест, знову збираємося у цьому кабінеті і виконуємо останнє завдання.

Отримайте маршрутні листи.

Удачі, і не забувайте вашої мети – пригадати подвиг героїв.

КВЕСТ

  1. Станція «Згадаємо день за днем» Історична
  2. Станція «Кожна цифра – це людське життя» Статистична
  3. Станція «Разом нас багато »  Закордон
  4. Станція  «Режим реальної присутності» фіз хвилинка, гра вибивного
  5. Станція «Єдина країна» завершальна діти складають пазл «Україна» , а на звороті  частини вірша, учні зачитують рядки по-черзі.

 

Отож, вірте в чудеса,  робіть все для того аби вони збувалися, майте свою мету і йдіть до неї, пам’ятайте  Небесна сотня віддала життя аби у вас було майбутнє, а яким воно буде, залежить лише від вас.

Учні 3-6.


Усім бажаю здоров’я, мирного неба над головою та рідної землі під ногами.

docx
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
646
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку