Виховна година "Природа не пробачає помилок"

Про матеріал
Виховна година спрямована на виховання культури поведінки в природі у учнів. Також підійде для уроків природознавства, основ здоров'я, біології, екології
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа не пробачає помилок. Виконала САРГСЯН М. В.

Номер слайду 2

ЗУПИНИСЯ, ЛЮДИНО, НА МИТЬ...І ВІДЧУЙ, ЯК ПЛАНЕТІ БОЛИТЬ. ЯК ІЗ СЕРЦЯ КРИК ВИРИНА - ЗУПИНИСЯ, ЗЕМЛЯ В НАС ОДНА!ЯК У СЕРЦІ ТЛІЄ ЛЮБОВ,ЩОБ КОЛИСЬ РОЗГОРІТИСЯ ЗНОВ. ЗУПИНИСЯ. ЛЮДИНО НА МИТЬ...І ВІДЧУЙ. ЯК ПЛАНЕТІ БОЛИТЬ...

Номер слайду 3

Дбайливо стався до природи сам і нагадуй про це старшим. Довкілля — наше природне оточення. Від забруднення воно страждає і хворіє: погіршуються умови життя рослин, тварин і самої людини. Щоб вижити, люди повинні зберегти природу Землі.

Номер слайду 4

Навколишнє середовище вивчає наука екологія. У перекладі на українську мову слово «еко» позначає «будинок», «середовище проживання».

Номер слайду 5

«Природа просить про допомогу»

Номер слайду 6

Кислотні дощі Кислі дощі викликають підвищення кислотності води в річках і озерах, в результаті чого позбавляються можливості існувати багато видів організмів. Колишній колись символом чистоти, сніг також забруднений оксидами сульфуру. Він нешкідливий, поки стоять морози. Навесні ж рясні надходження талих вод здатні за кілька днів збільшити кислотність озерної води в 10 разів.

Номер слайду 7

Парниковий ефект Парниковий ефект - це явище, при якому атмосферні гази (водяна пара, вуглекислий газ, метан і озон) утримують відштовхнуте від Землі тепло в тропосфері, не даючи йому підніматися в більш високі шари атмосфери. При цьому відбувається нагрівання, як самої атмосфери, так і земної поверхні.

Номер слайду 8

«Зупиніться, люди! Планета в небезпеці!»Господарська діяльність людей є причиною глобальних екологічних проблем, серед яких: - Забруднення атмосфери;          - Забруднення вод світового океану;          - Забруднення ґрунтів;          - Парниковий ефект;

Номер слайду 9

У чому ж вихід? Як ми можемо допомогти нашій планеті? Наша відповідь – підвищення екологічної культури кожної людини. Людина, що володіє екологічною культурою, усвідомлює себе не окремою особиною, а частинкою природного середовища. Вона розуміє, що, допомагаючи природі, він допомагає самому собі.

Номер слайду 10

Екологічна вікторіна1. Який птах найбільший в світ. Пінгвін відноситься до загону пташиних або ссавців?

Номер слайду 11

З неї виводяться головастики …У народі цю квітку називають «квіткою сонця»…Яка ягода буває білою, чорною, червоною?Кого з права в народі називають «лісовим лікарем»?

Номер слайду 12

Яку птицю прийнято вважати символом мудрості?Трава, яку можна впізнати навіть із закритими очима. Найменша пташка планети.Інженер-будівельник будинку на річці.

Номер слайду 13

Які ноги у жирафа довші – передні або задні?Скільки ніг у павука? А скільки ніг у жука?Яка тварина щозими втрачає свій «головний убір»? Яка добре всім відома і страшенно набридлива комаха може пересуватися вниз головою і пробувати їжу лапками?

Номер слайду 14

Протидіяти екологічним проблемам — це не обов'язково здійснювати героїчні вчинки. Почни з маленьких кроків: посади дерево, підніми обгортку з асфальту, дізнайся, як економити електроенергію. А згодом Твоя уважність до довкілля стане стилем життя, який надихатиме інших

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
460
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку