Виховна година "Воїни світла"

Про матеріал
Виховання морально-стійкої і національно свідомої молоді. узагальнити знання учнів про події Майдану, Революції гідності, війни Росії з Україною, виокремити і розкрити подвиг Воїнів Світла; закріплювати навички аналізу, синтезу, вміння розглядати історичні явища в конкретно-історичних умовах, розвивати вміння робити висновки, висловлювати свою думку; виховувати учнів у дусі патріотизму, національної свідомості та гідності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОЇНИ СВІТЛА

Номер слайду 2

Епіграф: “РАБІВ ДО РАЮ НЕ ПУСКАЮТЬ”

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Андрій Юркевич «З попелу забуття»

Номер слайду 2

БІОГРАФІЯТернополянин Андрій Михайлович Юркевич народився в Лановецькому районі в 1982 році. Навчався в тернопільській школі № 13 (1988-1999рр), згодом в Тернопільській Академії Народного Господарства, інститут фінанси (1999-2004рр). Займався довгий час підприємницькою діяльністю. Був активним прихильником Обласної Федерації з фрі – файту «Характерник» у Тернополі. (див. додаток)Андрій Юркевич долучився до боротьби за Україну ще у 2013 році, коли в грудні вперше поїхав на Майдан. Вижив після жахливих розстрілів на Інститутській. А коли почалася війна на Сході, то пішов захищати рідну землю, бо вважав, що саме там вирішується чи буде Україна незалежною. Був бійцем Добровольчого батальйону «Айдар», командир 2 розвідувальної роти, псевдо Грізлі (див додаток). Загинув Андрій в переший день так званого “перемир’я” 5 вересня, коли повертався із бойового завдання біля Веселої Гори на Луганщині. Прощалися з Героєм в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, поховали в рідному місті, на Микуленецькому кладовищі. Чоловіку було лише тридцять три роки. Вдовою залишилась його дружина, батьки ж втратили сина.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Присвята від українців. Сторінка в соціальній мережі Україна понад усе..... ВАМ ДЗВОНИ НЕ ГРАЛИ , КОЛИ ВИ ВМИРАЛИ .... АНДРІЙ ЮРКЕВИЧ - СТОЯВ ЗА НАС НА МАЙДАНІ , ЗАГИНУВ ЗА НАС НА ВІЙНІ ... А МИ , ТІ , КОГО ВІН ЗАХИЩАВ ? ЩО ЗРОБИЛИ ДЛЯ НЬОГО МИ ?ДІВЧАТА ВСТЕЛЯЛИ ЙОГО ОСТАННЮ ДОРОГУ ЖИВИМИ КВІТАМИ ... ХЛОПЦІ НЕСЛИ ЙОГО НА ПЛЕЧАХ ТРУНУ ВСІ 3 км. ДО САМОГО КЛАДОВИЩА ... ЛЮДИ , ЯКІ ПРИЙШЛИ НА ПОХОРОН, У КІЛЬКОСТІ 5 000 чоловік ВСТАЛИ НА КОЛІНА ... ЦЕ Ж ЯК ТРЕБА БУЛО ПРОЖИТИ 33 РОКИ , ЩОБ СТАТИ ТАКИМ ГЕРОЄМ ??? ВІЧНА ТОБІ СЛАВА , АНДРІЙ !

Номер слайду 8

Присвята Андрію від побратимів. Пам’ятайте мене героєм –Я не впав, не зламався, не втік. Не заради грошей я взяв зброю – Я хотів захистити цвіт. Я хотів затулити собою Від ворожих розправ мету – Залишити своїм нащадкам. Україну квітучу й святу. Пам’ятайте мене героєм,Не тримайте на мене зла. Я всім серцем любив Україну,Я за неї пішов до кінця...

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Перегляд файлу

                                                          

Виховна година.

Тема: Воїни світла.

 

Мета: узагальнити знання учнів про події Майдану, Революції гідності, війни Росії з Україною, виокремити і розкрити подвиг Воїнів Світла; закріплювати навички аналізу, синтезу, вміння розглядати історичні явища в конкретно-історичних умовах, розвивати вміння робити висновки, висловлювати свою думку; виховувати учнів у дусі патріотизму, національної свідомості та гідності.

 

Форма проведення: виховна година

 

Обладнання: опорні конспекти, презентації учнів, відеозапис, мультимедійний екран, експозиція пам’яті, запис гімну України та Боже Великий Єдиний.

 

Епіграф Рабів до раю не пускають. (Слайд)

 

1. Організаційний момент.

Звучить гімн України. Всі співають спільно

 

2. Мотивація навчальної діяльності.

Бесіда Хто такі Воїни Світла?

Кого ми б віднесли до цієї категорії?

Обговорення епіграфа до заняття.

 

3. Оголошення теми і мети заняття.

*Вчитель про Свято Покрови, як свято воїнів.

 

Вірш Василя Симоненка. Ти знаєш що ти людина.

*Перегляд відео Воїни Світла

 

Вірш про майдан

 

*Презентація, відео, розповідь про Андрія Юркевича.

 

*Вчитель про воїнів в Криму, на війні. (Перегляд відео)

 

* Перегляд презентації про добровольчі батальйони. Розповідь вчителя

 

Вірш про Україну

 

4 Підсумки

Ці події нас дуже змінили. Ми сподіваємося, що вони змінили і частину нашої країни. Хотілося б, щоб кожен зміг зрозуміти, що залишатися байдужим у наш час – це бути співучасником злочинів. Хотілося б, щоб кожен зміг збагнути, що він може впливати на події і простір довкола себе. А коли таких людей багато і вони рухаються в одному напрямі – то вони переможуть.

Герої не вмирають! Вони завше будуть в наших серцях.

Слава Україні!

Героям Слава!

Завершується урок виконанням церковного гімну Боже Великий Єдиний, Молитва за Єдину Україну.

 

 

zip
Додано
9 вересня 2021
Переглядів
386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку