Виховна робота під час карантину

Про матеріал
Стаття допоможе урізноманітнити дозвілля здобувачів освіти у період дистанційного навчання.
Перегляд файлу

Виховна робота під час карантину

Виховна робота – це той аспект формування учнівської особистості, який просто не можна відкласти на потім. Навіть карантин не може стати перепоною для проведення заходів, які допоможуть учням сформувати правильні цінності та всебічно розвиватися.

Щоб урізноманітнити дозвілля здобувачів освіти у період дистанційного навчання, можна запустити  в мережі марафон «Не Нудьгуй На Карантині». Суть марафону полягає в тому, щоб виховні заходи, заплановані в річному плані, по можливості інтерпретувати для виконання в соціальній мережі, залучивши здобувачів освіти  до виховного процесу дистанційно.

Під час карантину та переведення закладу освіти на дистанційне навчання, у здобувачів освіти виникає закономірне питання : «Як використовувати свій вільний час? Як організовувати своє дозвілля?»

Серед здобувачів освіти можна провести фото челлендж «Мій вільний час без комп’ютера», який має на меті демонстрацію світлин з прикладами раціонального використання молоддю свого дозвілля.

Час дистанційного навчання можна використати не тільки для захисту здоров’я, а ще й для самовиховання та саморозвитку .

 З метою покращення емоційного стану та популяризації здорового способу життя, особливо в умовах поширення COVID-19 можна провести онлайн-марафон «Будьмо здорові!». Щодня учасникам можна надавати індивідуальні челенджі (виклики), на тему здорового способу життя, які допоможуть «прокачати» здоров’я та провести вільний час із користю. Завдання можуть відповідати таким темам: раціональне харчування, фізична активність, репродуктивне здоров’я, психічне здоров’я та профілактика COVID-19.

Весна — це найкраща пора року, щоб насолодитися всією красою природи. Під таким девізом можна провести фото челендж «Колір настрою – весняний»

Найбільші музеї світу мають розкішні віртуальні тури і онлайн-колекції, на які в нас завжди бракувало часу. Тож можна зі здобувачами освіти проводити онлайн-екскурсії

Галерея Брера, Мілан https://pinacotecabrera.org/en/

Галерея Уфіцці, Флоренція https://www.uffizi.it/mostre-virtuali

Музей Прадо, Мадрид https://www.museodelprado.es/en/the-collection

Лувр, Париж https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

Британський музей, Лондон https://www.britishmuseum.org/collection

Поглянути на історію України через найважливіші підписи можна під час онлайн-подорожі інтерактивною виставкою «Сила підпису»: тут зібрали унікальні документи, які визначали долю нашої держави впродовж віків — від універсалу Івана Виговського до Акта проголошення незалежності України.

 

doc
Додано
15 червня 2021
Переглядів
1433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку