Виховний проєкт "Майстерня Святого Миколая"

Про матеріал
Сьогодні образ Святого Миколая і традиції писати йому листа та дарувати подарунки відродилися. Для багатьох дітей зима – улюблена пора року. Вони люблять новорічні і різдвяні свята, а особливо подарунки до Дня Святого Миколая. Сьогодні необхідно творити добро, так як робив його Миколай і хочеться, щоб сучасні діти також вірили у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчилися милосердю і доброти у святого. Саме це спонукало нас створити спільний проект на цю тему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема : «Національно-культурне виховання» ВИКОНАВЦІ: учні 4-В класу КЕРІВНИК: Сірякова Оксана Вікторівна ТЕРМІН ВИКОНАННЯ: Жовтень-грудень 2018 р.

Номер слайду 2

В незалежній Україні образ Святого Миколая і традиції писати йому листа та дарувати подарунки відродилися. Для багатьох дітей зима – улюблена пора року. Саме це спонукало нас створити спільний проект на цю тему. Ми дуже любимо новорічні і різдвяні свята, а особливо подарунки до Дня Святого Миколая. Сьогодні необхідно творити добро, так як робив його Миколай і хочеться, щоб сучасні діти також вірили у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчилися милосердю і доброти у святого.

Номер слайду 3

Дослідити календарний цикл зимових релігійних свят України Дізнатись історію виникнення свята та біографію Святого Миколая Навчитись бути добрими та милосердними Розвивати вміння працювати в групі та враховувати думку товариша Навчити створювати подарунки власними руками Залучитися до створення святкового настрою у інших дітей (дошкільнят та дітей з особливими потребами) Виховувати взаємну любов і повагу до інших членів родини Виховувати доброту і милосердя, бажання створювати гарний настрій та дарувати подарунки, створені власними руками

Номер слайду 4

Дослідити історію виникнення цього свята в нас на Україні та біографію Святого Миколая Дізнатися, які можна виготовити подарунки – сувеніри власними руками Виготовити разом з вчителем сувенір -ангелочок Навчитися писати листа Святому Миколаю та вивчити молитву до святого Створити презентацію про Святого Миколая в PowerPoint Провести для вихованців ДНЗ «Дзвіночок» та для дітей ІРЦ театралізовану виставу «Святий Миколай йде у гості»

Номер слайду 5

I. Підготовчий етап: Створення творчих груп Розподіл обов’язків Відвідування шкільної та міської бібліотеки для заохочення учнів до активного пошуку матеріалів Збір матеріалу Планування спільної роботи з батьківською громадою, вихователем ДНЗ «Дзвіночок» Цукановою Н.А. та директором ІРЦ Власовою Л.В.

Номер слайду 6

II. Основний етап : Дослідницько-пошукова робота учнів (використання інтернет ресурсів, періодичних видань з теми, а також досвіду батьків) Підготовка доповідей, рефератів, повідомлень Розробка та проведення гри-квесту «Запалюємо зорі» до Дня Миколая Проведення виховних справ Консультації : - керівника проекту Сірякової О.В. - вчителя хореографії Горди Н.А - вчителя музики Семенюка О.В. - вчителя трудового навчання Гушили В.О. Творча робота з виготовлення сувеніра-ангелочка Репетиції до свята Святого Миколая (розучування пісень, пошук костюмів)

Номер слайду 7

III. Заключний етап Проведення свята «Святий Миколай прийшов до нас в гості» в ДНЗ «Дзвіночок» для вихованців групи «Розумники» та для дітей з ІРЦ Підведення підсумків проекту Захист проекту (презентація, виступ учнів) Самооцінювання та самоаналіз Висновок та рефлексія

Номер слайду 8

Поглибимо знання про українські традиції зимових свят, зокрема День Святого Миколая Навчимося милосердю і толерантності, повазі до українських звичаїв та обрядів. Вивчимо вірші, пісні та молитви про Святого Миколая Дізнаємося про способи виготовлення сувеніра-ангелочка Навчимося створювати гарний настрій на свята і дарувати подарунки

Номер слайду 9

Самостійна робота груп по виконанню завдань Підготовка учнями звіту про виконану роботу Захист творчих груп Самостійна робота учнів по виготовленню сувенірів-ангелочків Організація виставки дитячих малюнків та написання листа Миколаю Виступ творчої групи «Актори» Оцінювання роботи над проектом

Номер слайду 10

1. Об’єднання у творчі групи (ТГ) (03.10.2018) 2. Визначення завдань для ТГ (06.10.2018) 3. Робота у ТГ (03.10.18 – 12.11.18) 4. Звіт ТГ (25.11.2018) 5. Спільна діяльність з керівником проекту з підбору віршів, сценарія та костюмів (17.10.2018 – 30.11.2018) 6. Спільна діяльність з вчителем трудового навчання з виготовлення ангелочків – сувенірів (01.12.18 – 15.15.18) 7. Популяризація проекту на сайті Новоселицької гімназії (10.12.2018) 8. Презентація проекту: виставка ангелочків та дитячих малюнків, виступ ТГ «Актори» (12.12.18-19.12.2018) 9. Створення презентації проекту в PowerPoint (08.12.2018) 10. Захист проекту ( 19 грудня 2018 р.)

Номер слайду 11

«Народознавці» «Сценаристи» «Дизайнери» «Актори» 1. Для роботи над проектом ми об’єдналися у такі творчі ротаційні групи: 2. Визначили завдання для творчих груп та терміни їх виконання

Номер слайду 12

Дізнатися про історію виникнення традиції святкування Дня Святого Миколая Знайти дитячу молитву до Святого Миколая і розучити з учнями (до 12.12.2018) Написати листи Святому Миколаю (усі ТГдо29.11.2018) Підготувати звіт ТГ у вигляді презентації (до 25.11.2018)

Номер слайду 13

Знайти вірші та пісні про Святого Миколая Розробити сценарій виступу перед дітьми в дитячому садку «Дзвіночок» Підготувати звіт ТГ у вигляді театралізованої вистави «Святий Миколай йде в гості» (до 19.12.2018) Популяризувати проект в початкових класах (до 18.12.2018)

Номер слайду 14

Оформити виставку малюнків «Йде у гості Миколай» (до 13.12.2018) Оформити виставку сувенірів ангелочків (10.12.2018) Створити презентацію проекту в Power Point за допомогою керівника (15.12.2018)

Номер слайду 15

Підібрати та розподілити ролі для інсценівки свята в дитячому садку та для дітей з ІРЦ Підібрати костюми персонажів і виступити на презентації проекту в актовій залі (18.12.2018) Підготувати звіт ТГ (до 17.12.2018)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ТГ «НАРОДОЗНАВЦІ» створили презентацію в Power Point і презентували її

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ТГ «Сценаристи» Оформили зразки для написання листів «Пошта Святому Миколаю»

Номер слайду 22

ТГ «Актори» Проводили репетиції для виступу на сцені

Номер слайду 23

ТГ «Дизайнери» Оформили виставку малюнків

Номер слайду 24

ВИГОТОВИЛИ сувеніри «Ангелочки»

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Стаття на шкільному сайті Майстерня Святого Миколая 19 грудня в Україні відзначатимуть День Святого Миколая. Всім відомо, що це – один із найшанованіших святих церкви – чудотворець, заступник бідних, захисник дітей, а також покровитель мандрівників. Миколая Чудотворця вважають найближчим до Бога святим. Він посередник між Богом і людьми. Незабаром завітає до усіх слухняних діток цей таємничий гість, якого вони всі з нетерпінням чекають. А для учнів 4-В класу цього року це особливе свято, адже плануючи свою діяльність в рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок» ними було зроблено чимало роботи. Учні разом з класним керівником обрали тему і завдання проекту, визначили мету і спільно діяли , як в об’єднаних творчих групах так і усі разом. Метою даного проекту було: дізнатись історію виникнення свята, біографію Святого Миколая та традиції його святкування на Україні; удосконалювати вміння працювати в групі та враховувати думку товариша; навчитись створювати подарунки власними руками; виховувати доброту і милосердя, бажання створювати гарний настрій та дарувати подарунки. Діти творчо і серйозно працювали над проектом: писали листи Миколаю, малювали малюнки, готували власноруч сувеніри, вчили вірші та пісні і багато проводили репетицій до свята Миколая. Таким чином, учні підійшли до завершення роботи і підготували звіт, де мали змогу показати свої напрацювання і здобутки під час роботи над проектом «Майстерня Святого Миколая». Так ТГ учнів «Народознавці» продемонструвала підготовлену презентацію, в якій йдеться про походження святого, його життя і традиції святкування цього свята. Діти також дізналися, що Святий Миколай також відомий під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас. ТГ «Сценаристи» підібрали вірші та пісні про Святого Миколая та допомогли у пошуку сценарію для виступу перед вихованцями ДНЗ «Дзвіночок». ТГ «Актори» проводили репетиції, підготували костюми та вже майже готові до виступу зі спектаклем «Святий Миколай йде у гості» в дитячому садочку та для діток з особливими потребами з ІРЦ. ТГ «Дизайнери» завершили свою роботу, створивши разом з вчителем трудового навчання Гушилою В. О. сувеніри «ангелочки», які планують подарувати на Миколая діткам з ІРЦ. З нетерпінням чекаємо вже виступу у дитячому садочку та на Свято Миколая у школі. Адже, робити добрі справи - це так приємно! Класний керівник 4-В класу Новоселицької гімназії Сірякова Оксана Вікторівна        

Номер слайду 29

«Дизайнери» разом з керівником проекту

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Виступ ТГ «Актори» (захист проекту у школі)

Номер слайду 35

Номер слайду 36

№ п/п Прізвище , імя, по батькові Малюнки Написання листа Святому Миколаю Участь у Виготовленні сувеніру «Ангелочок» Допомога у проведенні виховних справ Виступ на сцені Допомога у підготовці презентації проекту В В Ь О Г о 1 Андрусяк Іван + + + + 5 2 Арсеній Влада + + + + + 5 3 Войтова Олександра + + + + + + 6 4 Георгієш Януш + + + + + 5 5 Дорофтей Даря + + + + + 5 6 Дорофтей Катерина + + + + + + 6 7 Жереблюк Сергій + + + + 4 8 Збиркот Анастасія + + + + + 5 9 Колос Олександр + + + 3 10 Коровицька Дана + + + + + + 6 11 Кравчук Катерина + + + + + 5 12 Нікітович Адріан + + + + + 5 13 Паскар Олександр + + + + 4 14 Попович Анастасія + + + + 4 15 Рискулов Алекс + + + + + + 6 16 Саука Ірина + + + + + + 6 17 Сланіна Олександр + + + + 4 18 Тока Кіра + + + + + 5 19 Трипадуш Богдан + + + + + 5 20 Урсакі Владислав + + + + 4 21 Цуркан Міша + + 2 22 Швець Юліана + + + + + 5 23 Штефанеса Крістіан + + + + 4

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Оформили виставку малюнків «Ой хто, хто Миколая любить..» Виготовили сувеніри «Ангелочки» Виступили зі спектаклем перед дітками Написали листи Святому Миколаю

Номер слайду 39

В РЕЗУЛЬТАТІ РОБОТИ НАД ПРОЕКТОМ МИ: Удосконалили вміння з проектної діяльності. Дізналися про історію виникнення та святкування Дня Святого Миколая на Україні Дізналися, які сувеніри можна виготовити власними руками до свята Учасники проекту разом з вчителем трудового навчання виготовили 37 ангелочків, щоб подарувати особливим діткам з ІРЦ Написали листи Святому Миколаю і вивчили молитву та пісні про нього Для маленьких вихованців ДНЗ «Дзвіночок» та діток з особливими потребами з ІРЦ провели свято «Святий Миколай йде у гості»

Номер слайду 40

Проект класу відповідає темі та актуальний на даному етапі розвитку та виховання учнів. Вважаю, що тематика проекту для учнів даного шкільного віку була цікавою і викликала у дітей інтерес та повагу до української традиційної культури. Кожна творча група гарно попрацювала і добре впоралася із поставленими завданнями. Очікувані результати виправдали себе і були досягнуті. Аналізуючи даний проект, можна сміливо сказати, що всі учні мали змогу себе проявити і у малюнках, і у виготовленні ангелочків, і вивчаючи пісні, і виступаючи на сцені, і у написанні листа до Миколая. Тому мені важко знайти недоліки. Особисто мені, як класному керівнику, цікаво було спостерігати за роботою діток, за тим,з яким запалом вони готувалися до свята. Тому після проведених заходів, бесід, репетицій, презентацій, майстер-класів та просто дружніх порад, мої учні стали на одну щеблину вище у національно-культурному вихованні та толерантніші та добріші у людських якостях.

Номер слайду 41

Мети і завдань проекту досягнуто на достатньо високому рівні. Кожна творча група успішно впоралася з поставленими завданнями, як у своїй групі так і спільними: «Народознавці» - презентація про біографію Святого Миколая, історію виникнення свята та традиції його святкування на Україні «Дизайнери» - сувенір-подарунок «Ангелочок» «Сценаристи» - знайшли вірші та пісні про Святого Миколая і допомогли в розробці сценарію для виступу перед дітьми в дитячому садку «Дзвіночок» та дітьми з ІРЦ «Актори» - поставили театралізовану виставу «Святий Миколай йде у гості» Кожен учень долучився до класного проекту, написавши листа Святому Миколаю, намалювавши малюнок та виготовивши свого ангелочка у подарунок особливим діткам Учні засвоїли, що святкування Дня Святого Миколая є гарною традицією у наших українських сім'ях Зрозуміли, що готувати театралізовану виставу – це весело, цікаво, повчально, корисно і пізнавально. Добре діло і ласкаве слово - зближує кожну людину, виховує взаємну любов і повагу, вчить доброті і милосердю.

ppt
Додано
10 січня 2020
Переглядів
2385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку