Виховний захід для випускників "Я і моє майбутнє"

Про матеріал
Матеріал виховного заходу розроблявся для випускного класу для мотивації в подальшому дорослому житті. Під час заходу учні відчують мить, коли вони ще учні, але скоро прийде час закінчення закладу.
Перегляд файлу

Тема: Я і моє майбутнє

Епіграф:Вчитися ніколи не пізно

Мета: вчити дітей приймати правильні життєві рішення; розвивати почуття відповідальності за свої вчинки; формувати вміння порівнювати та аналізувати різні життєві ситуації; виховувати рішучість, упевненість, толерантність.

Обладнання: дошка, ватмани з малюнками , маркери, мультимедійна дошка, додаткові вислови, чисті листки, кулькові ручки

 

Хід уроку

 

І.Організаційний момент

Звучить пісня

ІІ. Мотивація.

До закінчення школи залишилося 70 навчальних днів або 500 уроків. Цей час мене дуже швидко. А що далі? А далі доросле життя…  Деякі можуть сказати що не буде в вашому житті математики та інших важких для вас предметів, де треба вирішувати задачі. Але вирішення шкільних задач це набагато легше, чим рішення життєвих ситуацій. Адже не буде підручників і вчителів які завжди готові прийти на допомогу. Вам треба буде вчитися жити самостійно, адже тільки від вас буде залежати ваше майбутнє. Кожному хочеться щоб воно було щасливим і успішним. Сьогодні на уроці ми повинні відповісти на запитання, а що треба робити для свого майбутнього?

 

ІІІ. Основна частина.

1.Як досягти успіху?

Увага на екран (відео з інтерв’ю)

А що ви повинні робити, щоб ваше майбутнє було успішним для вас?

Тренінг «Я успішно здам ЗНО»

 

2. Клубок емоцій і почуттів.

Потрібно буде передати клубочок один одному по колу і потрібно сказати «Що думають про вас інші?» та « Щоб ви хотіли щоб говорили про вас інші?»

Наприклад одна моя подруга говорить що я добра, а я хотіла щоб вона сказала що я рішуча.

Діти передають клубок і коли коло замикається говорить вчитель.

Ось і замкнулось коло почуттів, наших рис та емоцій. В житті теж все переплітається і тут важливо не помилитися. Треба знати що сказати одне одному і знати що сказати самому собі.

 

3. Друзі

Зараз ви всі з’єднані ниточкою, ви клас. Вас поєднує ваше дитинство і ваша мала Батьківщина.

Дуже важливо мати зв'язок з минулим. Дуже добре щоб коло ваших друзів розширялося, щоб ви не мали ворогів, а для цього треба весь час працювати над собою і своєю поведінкою серед людей. Треба підтримувати зв'язок із шкільними друзями, адже дружба в дитинстві безкорисна і справжня. І яких би ви досягли висот , не треба забувати своє коріння.

 

4. Батьки

Не забувайте про своїх рідних. Відвідуйте їх . Звоніть їм, діліться своїми почуттями, адже вони вам дали життя, виховали. А хто для вас ваші батьки?

 

5. Кохання і сім’я.

Кліп про кохання.

Розмова про кохання і необхідність мати сімю.

 

6.Вправа. « Сонечко».  Діти обговорюють та записують план дій на майбутнє.

Ватман на якому намальоване сонце. Діти по черзі вписують свої плани на майбутнє між промінням.

7. Вогник майбутнього.

Волею долі так трапилося, що нам довелося зустрітися. Можливо це був знак майбутнього. Можливо це був вибрик долі, але деякому прийшлось з цим змиритись. Що відрізняло наш клас  від інших, це невичерпний оптимізм, я вам бажаю його не втрачати і зберегти чистоту своїх душ.

Вчитель запалює свічку і говорить: Я запалюю свічку надії, щоб збулися всі ваші мрії, я запалюю вогник чекання, щоб зустрілося справжнє кохання, я запалюю свічку терпіння, щоб з роками приходило вміння. Я хочу щоб ви зараз взяли в руки свічку і згадали найкращі найяскравіші моменти шкільного життя.

 

8. Дерево мрій

Всі люблять диво. А тепер хочу розказати одну казку. В одній країні росло дерево диво. Його називали дерево мрій.  Люди вважали, якщо в квіточку вписати свої сподівання, то з неї виросте плід і мрії обов’язково здійсняться.. Вони були такі романтики, але мабуть такі щасливі люди. Сьогодні я пропоную до нього доторкнутися. На чистому аркуші напишіть свої мрії про майбутнє. Загорніть і коли закінчиться музика підходьте до дерева, залишти своє послання в майбутнє. Коли ми зустрінемось через декілька років – провіримо чи збулись ваші мрії, чи треба працювати ще..(Пісня)

Пісня закінчується. Діти по черзі прикріплюють свої послання в майбутнє.

Підсумок уроку

Сьогодні ми з вами говорили про майбутнє. Я сподіваюсь, що вогник надії який я намагалася розпалити в ваших серцях – допоможе вам бути щасливим і успішним в майбутньому.

Дякую за увагу!!!

docx
Додав(-ла)
Гунько Наталия
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
707
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку