Віртуальна екскурсія Карпатами

Про матеріал
Дана робота може бути використана в закладах загальної середньої та позашкільної освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Дзво́ники розло́гі (Campanula patula) — дворічна рослина родини дзвоникових. Типовий і поширений представник лучних біоценозів, що не має охоронного статусу. Дуже обмежено використовується в декоративному садівництві. Заєць сірий, або русак (Lepus europaeus) — вид ссавців ряду Зайцеподібні. Дуже поширений вид в Україні. Бук лісовий, європейський або звичайний (Fagus sylvatica L.) — вид квіткових рослин родини букових .

Номер слайду 3

Чéремош — річка в Українських Карпатах, на Буковині і на Гуцульщині. Права притока Пруту (басейн Дунаю).

Номер слайду 4

Сова́ сі́ра (Strix aluco) — птах родини Совові (Strigidae). Довжина 41—66 см, вага 450—1200 г. Ареал розповсюдження — Європа, Західний Сибір, Північна Африка. В Україні звичайний осілий птах Полісся, Лісостепу, Криму й Карпат.

Номер слайду 5

Лисиця звичайна, або руда, лис рудий (Vulpes vulpes, syn. Vulpes fulva) — найбільш розповсюджений та широко відомий вид роду лисиця (Vulpes) родини псових (Canidae). Це тварина з переважно рудим волосяним покривом, який на животі й горлі стає білястим, а на лапах чорнуватим. Мордочка в лисиці загострена, хвіст пухнастий, вуха настовбурчені.

Номер слайду 6

Салама́ндра вогня́на́, або плями́ста (Salamandra salamandra) — тварина класу земноводних роду Саламандра (Salamandra). Назва «плямиста саламандра» відноситься також і до іншого виду, Ambystoma maculatum, як і родова назва посилається на велику групу саламандр — хвостатих земноводних із струнким тілом. Інші назви: дощівка, сисмолоко, вогняна ящірка, ящур, сисак, качур. Прощавайте, Карпати!

pptx
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
64
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку