Виступ до засідання педагогічної ради.Презентація "ДІТИ ПОКОЛІННЯ Z: ЇХНІ ОСОБЛИВОСТІ, УНІКАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ ТА ПРОБЛЕМИ"

Про матеріал
Опис різних типів поколінь, специфіка роботи педагогів та ефективна взаємодія з батьками, унікальні можливості та проблеми дітей покоління Z.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДІТИ ПОКОЛІННЯ Z: ЇХНІ ОСОБЛИВОСТІ, УНІКАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ ТА ПРОБЛЕМИвиступ до засідання педагогічної ради. Підготувала практичний психолог НВК “Мишковицька ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ” Бичковська Г. З.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що ми знаємо про дітей Z:4 Можливості123Інформація та її сприйняття. Графіки і терміни. Прості зв’язки

Номер слайду 5

Можливості Ці діти не ставлять зайвих запитань —  вони «гуглять». Вони не запитують дорогу у перехожих — вони шукають потрібне місце за допомогою навігатора. Вони роблять покупки в інтернеті, причому не завжди в тій країні, у якій живуть.

Номер слайду 6

Інформація та її сприйняття. Ще з дитинства люди Z починають аналізувати величезні обсяги інформації. Найголовніше — вони також можуть швидко знайти потрібні відповіді, відкинувши зайве.  Діти водночас виконують домашнє завдання, переписуються із кількома друзями в соцмережах та месенжерах і розмовляють з дідусем, а на фоні ще Смарт-TV демонструє фільм, за сюжетом якого вони встигають стежити. Здібність водночас бачити та сприймати інформацію із різних джерел сприяю значному збільшенню швидкості сприйняття.

Номер слайду 7

Графіки і терміни. Покоління Z — мультизадачне покоління. Відмова від чітких часових меж не заважає дітям виконувати свої обов’язки і ніяк не впливає на їхнє майбутнє. Робота та навчання для них — це просто перелік завдань, що потрібно виконати в строк. І все. Нічого більшого. Це як у відеоіграх: героєві потрібно встигнути збудувати паркан до темряви, бо нападуть вороги. Уранці та вдень герой може взагалі нічого не робити, адже умова лише одна — виконати все, доки не стемніло. Найголовніше — «Зети» все одно привчені до виконання завдань.

Номер слайду 8

Прості зв’язки. Більшість дітей останнього покоління дуже легко ставляться до дружніх та «ділових» відносин. У школярів багато друзів на Фейсбуці, може трохи менше приятелів в ігрових соцмережах та вони постійно «лайкають» фото вчителів в Інстаграмі

Номер слайду 9

З якими проблемами стикаються «Зети»?Значна різниця у швидкості сприйняття у дітей та вчителів старшого віку призводить до певних проблем:     учителям не вдається утримати увагу дітей;     дітям не вдається уважно слухати матеріал та засвоювати його;     учителі сердяться на учнів, а учні — на вчителів. Доступність інформації позбавляє дітей необхідності тягати за собою величезний «багаж знань», тому їх «внутрішній сортувальник інформації» може легко перенести прізвище першого світового космонавта до папки «неважливо».

Номер слайду 10

Що робити батькам дітей Z-покоління? Прості правила поведінки та спілкування із дітьми покоління Z:ставте завдання коротко, адже сучасні діти приділяють мінімум часу для нової інформації. Якщо завдання велике, розподіліть його на максимально короткі пункти. Прописуйте ці завдання — діти не звикли все запам’ятовувати. Обов’язково хваліть малюка, бо він залежний від ваших «лайків». Ставте перед ними не тільки чіткі завдання, але й терміни. Робіть пояснення за допомогою малюнків, бо вони краще розуміють мальовані образи, ніж слова. Головний рухомий фактор — зацікавленість, тому навчайте дітей через гру, що по-справжньому зацікавить.

Номер слайду 11

Не намагайтеся змінити вашу дитину і зробити з неї людину з аналогічними переконаннями, настановами і поглядами на життя як у вас. Прийміть той факт, що вона інша, вона у чомусь краще вас. Допоможіть увійти в доросле життя, поділіться своїм досвідом і придивіться уважніше — можливо, вам теж є чого повчитися у нього. Нове покоління набирає обертів, диктуючи нам свої правила, що ми не повинні ігнорувати. У такий ситуації найкращім рішенням є тільки симбіоз поколінь — максимальне взаєморозуміння та співпраця.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
21 грудня 2021
Переглядів
584
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку