Вітчизняні, міжнародні та європейські розміри одягу і взуття

Про матеріал
Матеріал для роботи з учнями 8 класу за темою: "Вітчизняні, міжнародні та європейські розміри одягу і взуття"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель Горбенко Л. С. ліцей 15 Павлоградської міської ради Дніпропетровської обл.

Номер слайду 2

Зустрічають по одежині, а по розуму проводжають! Вважають, що підлітковий гардероб — це базовий набір найпростіших предметів одягу: джинси, футболки або топи, спідниці й декілька суконь для певних урочистих випадків. Складність вибору одягу пов’язана з особливостями фігури підлітка, що формується: дитячий крій уже не годиться, а одяг для дорослих висить мішком. Саме тому виробники дитячого одягу виділили окрему лінію моди: одяг для підлітків. Вони випускають колекції одягу сучасних напрямків і стилів, а також класичного крою.

Номер слайду 3

Сучасна торгівля відбувається на ринках, в універмагах, у бутиках, інших закладах торгівлі. Дуже популярні також інтернет-магазини. У них реалізується величезна кількість вітчизняних та імпортних товарів. До кожного товару прикріплено ярлик. Це документ товару, у якому зазначено вартість товару, назву матеріалу, з якого його виготовлено, тощо. Потрібно вміти правильно прочитати та розшифрувати такі дані. Особливо це важливо, коли купуєш одяг і взуття.

Номер слайду 4

Розмір - це величина, що характеризує певні антропометричні дані людини. Для одягу - це зріст людини, обхват талії, грудей, для взуття - довжина ступні або устілки взуття тощо. Порада! Проводьте вимірюваня в білизні. Стояти потрібно, як ви зазвичай стоїте.

Номер слайду 5

Для визначення розміру взуття потрібно обвести контури обох ступень ніг олівцем, виміряти довжину кожної з них від кінчика пальця, що найбільше виступає, до п’яти

Номер слайду 6

Види жіночого взуття

Номер слайду 7

Види чоловічого взуття

Номер слайду 8

Таблиця співвідношення розмірів чоловічого взуття Таблиця співвідношення розмірів жіночого взуття Санриметри Україна Європа США Санриметри Україна Європа США

Номер слайду 9

Вибір взуття без шкоди для здоров'я На що потрібно звернути увагу: Чи немає у взутті на внутрішній поверхні грубих швів, нерівностей, заломів і вм'ятин що може терти ногу, таку пару відкладаємо вбік. Перевіряємо щоб обидві напівпари були: однієї довжини і однієї висоти! Взуваємося так, як будемо взуття носити. Якщо вибираємо зимове взуття, то беремо з собою товсту шкарпетку. Одягати обов'язково потрібно обидві напівпари!  Надівши взуття - потрібно в ній встати і пройтися.  Знявши взуття з ноги уважно огляньте ступню. Чи немає на ній слідів здавлення, почервоніння і т.д. В цих місцях, швидше за все взуття натре вам мозолі.

Номер слайду 10

Для визначення розміру джинсів найчастіше використовують європейську систему маркування зі значеннями W та L, де W означає обхват талії, a L - довжину штанини по внутрішньому шву штанів Для вибору правильного розміру достатньо знати власний розмір одягу і зріст. Наприклад твій розмір 44 а зрості 164 см. Від 44 відніми 16 (це число завжди залишається). 44 - 16 = 28. Значить, перше значення маркування ми визначили - тобі потрібні джинси W28. Друге значення 30 (друга цифра на ярличку) відповідає зросту 164 см; 31 - зросту 170 см; 32 - зросту 176 см. Отже, тобі слід купувати джинси W28 х L30.

Номер слайду 11

Державним стандартом України встановлено такі зображення знака відповідності: - для продукції, яка відповідає обов’язковим вимогам нормативних документів та вимогам, що передбачені чинними законодавчими актами України, за якими встановлено обов’язкову сертифікацію (мал. 186, а); - для продукції, яка сертифікована з ініціативи виробника (добровільна сертифікація) Знаки відповідності обов’язкової сертифікації продукції: а, б - українські; в - європейські

Номер слайду 12

Захист одягу та взуття від молі Міль у домі — це серйозна неприємність. Існує багато різновидів молі, серед яких найбільш поширеною є платтяна міль, яка псує шерстяні речі. Міль зазвичай не заводиться в одязі, який постійно носять або час від часу просушують на сонці й виносять на відкрите повітря. Найчастіше міль псує ті речі, які ми прибираємо на тривале зберігання. У боротьбі з міллю є екологічно чисті «помічники»: це сонячне світло, рух, свіже повітря — їх не витримують личинки молі. Тому улюбленим речам, які часто носять, міль не страшна. Інші екологічно чисті засоби від молі — це речовини з різким запахом, що відлякують метеликів і допомагають позбутися молі. Наші бабусі клали в скрині камфору, шматочки кедрової деревини, тютюн, махорку, листя хмелю, волоського горіха. Непогано діють свіжі апельсинові й мандаринові шкірки. Чудові засоби для боротьби з міллю — сушена лаванда, герань, атеринка, м’ята, гвоздика.

Номер слайду 13

ПРАКТИЧНА РОБОТА № 12 Визначення власних розмірів одягу та взуття 1. Визначення власного розміру одягу Порядок виконання роботи 1. Виміряй у шкільній медичній амбулаторії свій зріст (або виконай заміри мірною стрічкою з допомогою товариша на уроці). 2. Використовуючи таблицю співвідношення розмірів дитячого одягу, визнач розмір власного одягу. 3. Дані запиши в робочий зошит. 2. Визначення власного розміру взуття Порядок виконання роботи 1. Підготуй два аркуші паперу та олівець. 2. Розмісти почергово на аркушах паперу праву та ліву ступні та обведи їх контури олівцем. 3. Виміряй довжину кожної ступні від кінчика пальця, що найбільше виступає, до п’яти. 4. Знайди середнє арифметичне значення цих двох вимірів. 5. Використовуючи таблицю співвідношення розмірів дитячого взуття, визнач розмір власного взуття. 6. Дані запиши в робочий зошит.

ppt
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
22 лютого
Переглядів
75
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку