Вода та її основні фізико-хімічні властивості. Інші неорганічні сполуки

Про матеріал
Матеріал повністю готовий для використання на уроці біологія у 9 класі. Можна використовувати для проведення уроків хімії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода та її основні фізико-хімічні властивості. Інші неорганічні сполуки. Підготувалавчитель біологіїНємцева С. М.

Номер слайду 2

Чи казали вам колись батьки, що треба їсти яблука, бо в них…?Або пропонували скуштувати морську капустку, яка, хоч і дуже специфічна на смак,але надзвичайно корисна, бо містить багато …НАВІЩО НАМ ЦІ ВСІ ХІМІЧНІ ЕЛЕМЕНТИ?

Номер слайду 3

Хімічні речовини. Неорганічні - є у складі живих та неживих організмів:- вода та мінеральні соліОрганічні ( лише до складу живих організмів): Білки. Ліпіди. Вуглеводи Нуклеїнові кислотиЇх вміст до 98 %

Номер слайду 4

Макроелементи ( більше 0, 001% вмісту)Функції: - K, Na, Cl – відповідають за нервове збудження. А роль К найбільш важлива для серцевого м’яза, при його відсутності може виникати асистолія – відсутність скорочення серцевого м’яза. Де знайти К? Cl – входить до хлоридної кислоти, що допомагає перетравлювати білки в шлунку. Де знайти Na та Cl?Са – міцність зубам, скорочення м’язів, згортання крові, вивільнення нейромедіаторів у нервовій системіДе знайти Cа?Mg - входить до складу зеленого пігменту рослин хлорофілу разом з Fe. Де знайти Fe?

Номер слайду 5

Мікроелементи ( менше 0, 001 %)

Номер слайду 6

H2 O – розчинна, транспортна, терморегулююча функція. У клітині вода – головний компонент цитоплазми,внутрішньоклітинного вмісту. Тому, всі речовини рухаються у водному розчині від однієї частини клітини до іншої.

Номер слайду 7

Властивості води ( самостійна робота з підручником стор.11)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Домашнє завдання

Номер слайду 10

Домашнє завдання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ГідрофільніГідрофобніАмфіфільніВзаємодія з водоюЇх полярність. Приклад

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Презентації
До підручника
Біологія 9 клас (Шаламов Р.В., Носов Г.А., Литовченко О.А., Каліберда М.С.)
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку