Волейбол. Прийом та передача м’яча

Про матеріал
Прийом та передача м’яча Прийом м’яча – це технічний прийом гри, який використовується з метою прийняти його та довести до пасуючого. Виділяють прийом подачі, прийом в захисті і прийом-передача. В сучасному волейболі використовуються такі способи прийому м’яча: двома руками знизу, двома руками зверху, однією рукою знизу у падінні. Прийом подачі в сучасному волейболі багато в чому визначає ефективність нападаючих дій команди. Показником якості прийому першого м’яча служить точність першої передачі.
Перегляд файлу

Прийом та передача м’яча

Прийом м’яча – це технічний прийом гри, який використовується з метою прийняти його та довести до пасуючого. Виділяють прийом подачі, прийом в захисті і прийом-передача.

В сучасному волейболі використовуються такі способи прийому м’яча: двома руками знизу, двома руками зверху, однією рукою знизу у падінні. Прийом подачі в сучасному волейболі багато в чому визначає ефективність нападаючих дій команди. Показником якості прийому першого м’яча служить точність першої передачі.

- Прийом м’яча двома руками знизу

C:\Users\user\Desktop\АРІЕЛЬ\Фізична культура\Волейбол\Картинки Волейбол\Б 2.jpg

Для правильного виконання передачі слід своєчасно переміститися якомога ближче до траєкторії польоту м'яча, бажано перпендикулярно до неї. Якщо цього не вдається зробити, в окремих випадках м'яч можна приймати знизу однією рукою.

https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/legka_atlet/5_rik/u23_29sch_5rik.files/image003.pngПередачу двома руками знизу найчастіше використовують для приймання силових і планеруючих подач. Вихідне положення — основна або низька стойка. Прямі руки витягують вперед, лікті максимально зближують. Одна рука стиснута в кулак, друга — охоплює його так, щоб його великі пальці були паралельними. Тулуб тримається вертикально, руки працюють лише в плечових суглобах, м'яч приймається на передпліччя.

- Прийом м’яча двома руками зверху

     https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/legka_atlet/5_rik/u23_29sch_5rik.files/image005.jpg

Сліди на долонях після правильного прийому м’яча

     https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/legka_atlet/5_rik/u23_29sch_5rik.files/image006.jpg

Сліди на долонях після неправильного прийому м’яча

   C:\Users\user\Desktop\АРІЕЛЬ\Фізична культура\Волейбол\Картинки Волейбол\Б 1.jpg

            - Прийом м’яча однією рукою 

    Для правильного виконання прийому м’яча однією рукою у падінні, з перекатом на спину, гравець після переміщення приймає низьку стійку, відбиває м'яч, потім поступово відводить плечі назад, сідає на п'ятку ноги, групується й падає назад перекатом на спину. Для виконання перекату на спину після передачі з випадом убік гравець повертає тулуб у напрямку витягнутої ноги перед ударом по м'ячу.

Падіння перекатом на спину, особливо з положення вбік, не дає гравцеві змоги прийняти положення готовності так швидко, як після виконання інших прийомів. Тому в останні роки практикують падіння з перекиданням через плече, використовуючи інерцію попереднього переміщення.

https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/legka_atlet/5_rik/u23_29sch_5rik.files/image007.gif 

 

Прийом м’яча однією рукою з наступним падінням та перекатом в сторону на стегно та спину

 https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/legka_atlet/5_rik/u23_29sch_5rik.files/image008.gif

 

Прийом м’яча однією рукою з наступним падінням вперед та ковзанням на грудях - животі

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кузьмін Віктор
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
33946
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку