Волокна (міні-проєкт)

Про матеріал
Волокна: їх різновид та властивості. 10 клас. Хімія. Синтетичні волокна: фізичні властивості та застосування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волокна. Підготував: Панкратов Олексій++Міні-проєкт

Номер слайду 2

Волокно́ — гнучке та міцне фізичне тіло обмеженої довжини з малими поперечними розмірами, яке придатне для виготовлення пряжі та текстильних виробів.

Номер слайду 3

Волокно. Натуральне волокно. Хімічні волокна. Рослинне. Тваринне. Мінеральне. АцетатніВіскозніМідноаміачніШтучні волокна. Синтетичні волокна. ПоліефірніПоліамідніЕластановіПоліакрилонітрильні

Номер слайду 4

Хвилястість, звитість01 Міцність03гігроскопічність 02повітропроникність04 Натуральні волокна. Це волокна, які існують в природі в готовому вигляді, вони утворюються без безпосередньої участі людини. Довговічність05теплопровідність 06

Номер слайду 5

Натуральні волокна тваринного походження. Шовк - складається з волокна тваринного (білкового) походження. До шовкової групи відносяться такі тканини, як - вуаль, шифон, крепдешин, атлас чесуча, креп, креп-жоржет, туаль, фай, тафта, парча, фуляр та ін. Варто відзначити, що також випускається штучні і синтетичні шовкові тканини. 

Номер слайду 6

Натуральні волокна рослинного походження Бавовна - це натуральне волокно рослинного походження. На основі бавовни виробляються: сатин, батист, марлевка, ситець, денім, фланель, каніфас, тик, бязь, маркізет, перкаль, нансук, органді, піке, поплін, вуаль та інші тканини.  Волокна конопліВолокна льону

Номер слайду 7

Натуральні волокна мінерального походження +Азбест - збірна назва групи тонковолокнистих мінералів з класу силікатів. У природі це агрегати з просторовою структурою у вигляді найтонших гнучких волокон. Хім. склад: водні силікати магнію, заліза, кальцію. Залягає в гірських породах у виді жил і прожилків.

Номер слайду 8

Застосування натуральних волокон+Рослинні і тваринні волокна використовують як матеріал для виготовлення одягу, різних предметів домашнього вжитку, вітрил, тощо. Мінеральні волокна застосовуються в будівництві, автомобільної промисловості і ракетобудуванні.

Номер слайду 9

міцність. Хімічні волокна. Штучні волокна — волокна, які одержують з продуктів хімічної переробки природних полімерів. Синтетичне волокно — це хімічне волокно, яке формують із синтетичних полімерів. У промисловості для одержання синтетичних волокон застосовують поліаміди, поліефіри, поліакрилонітрил, поліолефіни, полівінілхлорид, полівініловий спирт. Властивості:водостійкістьзносостійкістьеластичністьстійкість до дії хімічних реагентів

Номер слайду 10

Віскозне волокно+Віскозне волокно -регенероване целюлозне волокно, яке отримують в результаті віскозного процесу. З волокон, отриманих штучним чином, скручують нитки, які лягають в основу цього матеріалу.

Номер слайду 11

Еластанові волокна. Еластанові волокна - волокна, які формують з розчинів або сплавів поліуретанів или методом хімічного формуванння. 

Номер слайду 12

Ацетатне волокно. Ацетатне волокно - волокно, вихідною сировиною для його добування є ацетати целюлози, які утворюються при ацетилюванні целюлози оцтовим ангідридом

Номер слайду 13

Поліефірні волокна. Поліефірні волокна - волокна, які формують з складних поліефиров. Ці волокна отримують також на основі хімічно модифікованого поліетиленрефталату і в значно менших кількостях – из полікарбонатів, поліетиленоксибензоната, поліксилилен-гликольтерефталата, жидкокристаллич. полиэфиров, поли-гликолидов та ін.

Номер слайду 14

Поліакрилонітри-льні волокна. Поліакрилонітри́льні воло́кна — синтетичні волокна, формовані з розчинів поліакрилонітрилу або сополімерів — містять понад 85% маси акрилонітрилу.

Номер слайду 15

Поліамідні волокна. Поліамідні волокна - волокна, які формують з поліамідів. 98% от общего вироб-ва поліамідних волокон становлять волокна з аліфатичних поліамідів, основна масса з них продукується з полі-e-капроаміда ( капрон, найлон-6, амілан, дедерон, стилон, ліліон, релон, видлон, хемлон, енкалон та ін.)

Номер слайду 16

+Посилання:+ВікіпедіяІнші

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
22 квітня
Переглядів
51
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку