Впровадження ідей В.О.Сухомлинського на уроках англійської мови

Про матеріал
Анотація: Ідеї Василя Сухомлинського, мудрого учителя, можна успішно впроваджувати на уроках англійської мови.
Перегляд файлу

 

 

 

 

Впровадження ідей В.О.Сухомлинського на уроках англійської мови

 

       

D:\робочий стіл\Фото Ніна\Фото-0463.jpg

 

 

 

 

      Творче кредо: „Docendo discimus” (лат. – навчаючи вчуся)

   Головна моя мета як педагога – навчити і заохотити до саморозвитку, дати поштовх дитині до самовдосконалення, творчого пошуку, виховати гармонійно розвинену особистість, свідомого громадянина.

   Упроваджуючи ідеї гармонійного поєднання різних організаційних форм навчання, серед методів і прийомів, використовуваних на уроках англійської мови, переважно використовую ігрові, спрямовані на розвиток комунікативних здібностей учнів.

   До таких технологій безпосередньо відносяться ігри, римівки, пісні, наспіви (chants), фізкульт-хвилинки (TPR). Діти молодшого шкільного віку мають природну здатність виражати свою особистість через гру і це забезпечує позитивний фундамент для вивчення іноземної мови.

Розвиваючи мовні навички, ігрові технології також розвивають комунікативні навички, готовність до співпраці, дитина вчиться чути своїх товаришів, поважати правила гри і слідувати їм. Ігрові технології, які включають в себе фізичні дії чи рухи, допомагають також розвитку психомоторних функцій. Щоб проілюструвати вищесказане, наведу приклад декількох видів роботи.

 

  1.  

Ігри ( „Відгадай тваринку (овоч, явище природи, пору року тощо): одному учневі зав’язують очі і він обирає картку із лексичною одиницею яку потім відгадує, використовуючи Загальне питання (General question), таким чином вивчається і нове слово і практикується тип питальних речень, які вимагають однозначної стверджувальної або заперечні відповіді” та інші).

 

                     

D:\Users7\home\Desktop\фото квітень 2018 рік\Фото-0470.jpg

 

 

D:\робочий стіл\Фото Ніна\Фото-0263.jpg

 

 

 

  1. Пісні, вірші, домовки, римівки (Знаємо наперед, колір маку буде red. Колір квітки, що люблю, по-англійськи буде blue; пісні „Hello, how are you” „Goodbye” та інші, які супроводжуються руховою діяльністю).

 

 

   D:\робочий стіл\Фото Ніна\Фото-0454.jpg

 

 

 

 

 

3.  Казки .

Такі види діяльності на уроках англійської мови, особливо в молодшій школі, сприяють зростанню інтересу до вивчення іноземної мови та ефективному засвоєнню мовного матеріалу, а саме: лексичних одиниць, граматичних структур, що класичному поясненні важко сприймаються учнями і є складними для засвоєння.

Отже, систематичне і доцільне природо-відповідне використання педагогічних ідей В.О.Сухомлинського у власній роботі допомагає зацікавити учнів та у доступній для кожного віку формі пояснити програмовий матеріал.   

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освітній процес для мене – магія взаємодії майстерності вчителя з відкритою до знань душею учня, тому, з позиції складової частини цього дійства, намагаюся докладати всіх зусиль для втілення освітньо-виховної мети на уроках. Тому у власній роботі за порадами звертаюся до порад видатних педагогів, серед яких, у першу чергу, – В.О.Сухомлинський.

   „Дитина, – писав В.О.Сухомлинський, – найкраще сприймає, осмислює і запам’ятовує знання тоді, коли вона їх переживає. Без емоційного ставлення до знань, без інтересу, подиву, задоволення, радості, впевненості та інших позитивних переживань неможливе успішне навчання”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



О. Сухомлинський: «У грі розкривається перед дітьми світ, розкриваються творчі можливості особистості. Без гри немає і не може бути повноцінного розумового розвитку. Гра – величезне світле вікно, через яке в духовний світ дитини вливається життєдайний потік уявлень, понять про навколишній світ.»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Байцим Анастасія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0