Як безпечно подорожувати та отримувати задоволення від поїздок: правила для учнів

Про матеріал
У презентації детально розписані рекомендації дітям, як правильно подорожувати. Всі фото у документі авторські
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подо. РОЖУЄМО ПРАВИЛЬНО ТА ЕКОНОМНО. ЛАЙФГАКИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ Підготував: Василь Михальчук, координатор УШЕ, учитель історії

Номер слайду 2

Рухатися, дихати, літати, пливти, отримувати те, що даруєш, досліджувати , подорожувати – це і значить ЖИТИ. © Ганс Крістіан Андерсен

Номер слайду 3

Факти про мене. Всім привіт  Мене звати Василь, мені 28 років. Я відвідав 22 країн. Побачив понад 500 міст. Чілив на двох океанах, та 9 морях. Обї'здив Мексику з Півночі аж до Карибського моря

Номер слайду 4

Мексика

Номер слайду 5

Іспанія

Номер слайду 6

Монако

Номер слайду 7

Італія

Номер слайду 8

Словаччина

Номер слайду 9

Чеська республіка

Номер слайду 10

Чому люди подорожують ?Відпочивають. Пізнають себе. Пізнають світ Шукають гармонію Для того, щоби стати мудрішим

Номер слайду 11

А скільки ж людей на планеті ПОДОРОЖУЮТЬ ?

Номер слайду 12

Кожен шостий житель Землі  Із 7,5 мільярдів населення хоча би раз на рік подорожують 1 мільярд 230 тисяч — кількість мандрівників майже дорівнює населенню Китаю.

Номер слайду 13

Які є види подорожуючих ?Основними статистичними одиницями виступають суб’єкти туристичної діяльності. Їх класифікують на певні групи: Подорожній (подорожанин, рос. – путник) – будь-яка особа, яка подорожує між двома і більше країнами чи між двома і більше місцевостями в межах країни свого звичного місця проживання. Міжнародний подорожній – будь-яка особа, яка подорожує за межами країни свого місця проживання, незалежно від мети подорожі та засобів транспорту, закладів розміщення тощо. Це визначення не містить жодних обмежень щодо цілей і термінів подорожі. Міжнародний відвідувач – будь-яка особа, яка подорожує в країну, що не є країною її звичного місця проживання, і перебуває поза межами свого звичного середовища проживання протягом терміну, що не перевищує 12 місяців, головною метою поїздки при цьому не є заняття оплачуваною діяльністю у відвідуваній країні. Поняття «міжнародний відвідувач» містить дві статистичні одиниці: «міжнародний турист» і «одноденний відвідувач».

Номер слайду 14

Інші міжнародні подорожні, які не враховуються в статистиці міжнародного туризму, поділяються на такі категорії:1) Іммігранти;2) Прикордонні робітники, які проживають поруч із кордоном в одній країні та працюють в іншій;3) Дипломати, консульські працівники, військовослужбовці;4) Біженці й кочівники;5) Транзитні пасажири, які формально не в’їжджають у країну через пункти прикордонного контролю.

Номер слайду 15

Назвіть пять країн, які люди відвідують найчастіше (це не Монако, не росія, не Індія, не Єгипет)

Номер слайду 16

Лідером за кількістю іноземних туристів є Франція (93,2 млн. туристів, + 7,2% порівняно з 2017 роком). До ТОП-5 світового рейтингу також увійшли Іспанія (82,8 млн. +1,2%)США (82,2 млн., + 6,7%)Китай (62,9 млн., + 3,6%) Італія. (62,1 млн. + 6,5%.)

Номер слайду 17

Куди подорожують українці ?Згідно зі статистикою Державного агентства розвитку туризму, за пів 2021 року за кордон виїжджало 5,7 млн українців. Найпопулярнішою країною була Польща. До сусідньої держави їздили понад 1,9 млн громадян. Друге місце займає Туреччина, кордон якої перетнуло 774,5 тис. українців. На третьому місці з показником 705 тис. поїздок перебуває Єгипет. У десятку лідерів увійшли: 1. Польща. 2. Туреччина. 3. Єгипет. 4. Угорщина. 5. Росія. 6. Румунія. 7. Білорусь. 8. Словаччина. 9. Молдова. 10. Об'єднані Арабські Емірати. Менш популярними країнами стали Німеччина, Грузія, Домініканська Республіка, Болгарія, Чорногорія, Італія, Чехія, Нідерланди, Греція, Кіпр, Великобританія, Австрія, Ізраїль, Литва та Катар. Ці держави відвідало менш як 10% українських туристів.

Номер слайду 18

Переглянути відео від Travel-блогерів в соціальних мережах. Переглянути популярні локації по хештагах в Instagram (Але найчастіше там буде Нью-Йорк або Італія  Розпитати у тих, хто часто подорожує, а не один раз був за кордоном (досвід –велика річ)Порівняти цінові діапазони та відгуки про місце (бажано з багатьох джерел)Найпростіше – замовити поїздку або в туристичній агенції.

Номер слайду 19

А що ж потрібно брати з собою у подорож Закордонний паспорт та будь яке інше посвідчення особи на випадок втрати основного документу.. Гроші (як на банківській картці так і готівкою в іноземній валюті, яку ви маєте придбати завчасно), ви маєте завчасно розрахувати середню вартість одного дня поїздки + форс – мажор. Ще один важливий момент – страховка. У нинішні неспокійні часи тобі з нею буде спокійніше. Також обов'язково збережи або навіть роздрукуй підтвердження бронювання житла, щоб потім не розгубитись, коли тебе спитає про нього прикордонник. Ліки + мінімальний набір для аптечки.

Номер слайду 20

Куди звертатися за форс-мажорних обставин за кордоном ?до українського посольства і консульства;до місцевих правоохоронних органів;до уповноважених із захисту прав людини іноземних країн;до представництв Національної асоціації адвокатів України.

Номер слайду 21

Бюджетні подорожі. Секрет № 1. Літаки. По-перше, раннє бронювання авіаквитка  дозволяє зменшити суму до 50%. Оптимальним та найбільш вигідним є бронювання за два місяці. Також долетіти до Італії з Польщі можна навіть за €5! Це не жарт, знайти такі квитки можна на сайтах лоукостерів. Простіше за все відкрити сканер цін на авіаквитки, вибрати напрям, та знайти, яка компанія пропонує найдешевший квиток. Також на сайтах є розділи гарячих квитків, вони коштують до €10, але дати там можуть бути як на завтра, так і на осінь. Щодо квитків, перевір усі можливості, як можна дістатися до пункту призначення. Часто поїзди виходять дешевшими. Квитки на міжнародні рейси стартують від €10, часто найбільш доступним варіантом є автобус. На ціну квитка впливає і багаж, якщо тобі вистачить лише рюкзака, сміливо віднімай відсоток від вартості квитка. А ще корисним секретом є те, що можна вибрати місцеві авіалінії, а не популярні, ціна там буде значно нижчою.

Номер слайду 22

Секрет № 2. Обираємо житло. Хостели. Це доволі бюджетний спосіб ночівлі. Суть хостела полягає в тому, що ти житимеш у кімнаті з іншими туристами. У кожного є своє ліжко та особистий простір. У хостелах є душові, кухня та зони відпочинку. Вартість проживання мінімальна — найчастіше до від €5-20 за ніч. Безкоштовне житло. Існують спеціальні додатки як-от Couch. Surfing, Trusted. Housesitters чи інші, де житло тобі нададуть безкоштовно. Натомість можуть попросити полити квіти чи погодувати кота. Домовитися з готелем чи пансіоном після приїзду. В них часто є вільні місця, до того ж вони не сплачуватимуть комісію додаткам для бронювання готелів. Найбільш вигідно так можна жити в невеликих пансіонах чи будиночках, які здають люди. Кемпінг. Якщо твоя подорож та місцевість, у якій ти проживаєш, це дозволяє — це чудовий і безкоштовний варіант. Часто туристичні місця навіть мають окремі кемпінги. Тому це бюджетний варіант ночівлі. Живи поза центром міста. Цей простий лайфхак допоможе зекономити не один десяток євро чи доларів.

Номер слайду 23

Секрет 3. Не подорожуйте у високий сезон (середина-кінець літа, новорічні свята та дати шкільних канікул)Так тобі вдасться побачити міста справжніми, без туристів, прикрас. А ще ціни будуть помітно нижчими.

Номер слайду 24

Секрет 3. Шукай безкоштовні розваги . Шукай безкоштовні екскурсії, насправді такі є майже в кожному місті. Безкоштовні дні в музеях та на виставках. Театри та філармонії також мають дні, коли квитки безкоштовні. Не забувай про промокоди на знижки. Їх можна знайти в місцевих групах та спільнотах про подорожі.

Номер слайду 25

pptx
Додано
22 серпня 2023
Переглядів
244
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку