"Як шукати відповіді на запитання"

Про матеріал
Презентація розроблена відповідно до Модельної навчальної програми «Пізнаємо природу». 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (авт. Біда Д.Д., Гільберг Т.Г., Колісник Я.І.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як шукати відповіді на запитання

Номер слайду 2

Основоположником наукового методу вивчення природи є італійський учений Галілео Галілей. Він уперше запропонував дослідницький метод, яким і тепер користуються дослідники природи.

Номер слайду 3

Дослідницький метод. Будь – яке наукове дослідження розпочинається з натхнення. Учені зацікавлені ідеєю, яка допоможе краще зрозуміти, як влаштований світ. Вони ставлять запитання та шукають відповіді на них.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Швейцарський інженер Жорж де Местраль випадково зробив від реп’яхів, Жорж зацікавився – чому вони такі липучі? Потім він розглянув плоди рослини під мікроскопом і помітив, що колючки реп’яхів на кінчиках загнуті, наче маленькі гачки. Вони і чіплялися до шерсті собаки. Тоді осяяла думка створити липучку за принципом реп’яха і використати її як застібку. Це дослідницький метод.

Номер слайду 6

Перевірка гіпотези – важливий етап наукового методу дослідження. Перевірити гіпотезу можна методом пізнання. Основними методами пізнання є спостереження та експеримент ( дослід). Спостереження – це спосіб вивчення тіл і явищ природи за допомогою органів чуття: зору, слуху, нюху, дотику, смаку.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Д/З: опрацювати параграф 3. Дати відповідь на питання 1. письмово

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку