Як тварини та рослини передбачають погоду

Про матеріал
У цьому матеріалі міститься коротка інформація про те,як деякі тварини та рослини передбачають погоду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як кішки передбачають погоду?Коти – найчутливіші з тваринами. По котам дуже легко визначити погоду, просто спостерігаючи за їх поведінкою: Якщо кіт згортається в клубочок – очікуються морози.

Номер слайду 2

Прикмети з домашніми і дикими птахами. Особливою чутливістю володіють птахи, вони по-різному реагують на погодні зміни своєю поведінкою. Наприклад, іволги видають мелодійні звуки в погожі дні і кричать, якщо очікується дощ. Про сильному вітрі можуть провіщати ворони, які сідають на гілках дерев ближче до стовбура.

Номер слайду 3

Прикмети з комахами Якщо багато павуків – то погода буде гарною і стабільною, а от якщо їх зовсім не видно – очікується гроза. Перед жарким днем мухи з’являються з самого ранку, а перед похолоданням майже не з’являються. Якщо весною багато хрущів, то літо посушливе. А якщо ви випадково побачили рой бабок, то в найближчі кілька годин чекайте опади. Скрекіт коників і яскраві світлячки віщують гарну погоду на весь день.

Номер слайду 4

Кульбаба. Якщо уважно поспостерігати за кульбабою, то можна помітити, що при ясній і сонячній погоді його яскраві жовті суцвіття широко розкриті, а тому добре помітні навіть з великої відстані. Але якщо вони починають закриватися, це є передвісником швидкого випадання опадів. Примітно, що навіть при похмурій погоді і повністю затягнутому хмарами небосхилі, відкриті суцвіття кульбаби вказують на те, що найближчим часом дощу чекати не слід, і погода незабаром налагодиться.

pptx
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
3319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку