Які бувають форми земної поверхні.

Про матеріал

Які бувають форми земної поверхні.Чи є підземелля таємниць. Ознайомлення з гірськими породами та їх властивостями.

Перегляд файлу

Я досліджую світ

Які бувають форми земної поверхні.

Поверхня нашої планети дуже велика і різноманітна. Сьогодні ми познайомимось з тими видами земної поверхні, які характерні для нашої держави – України. Щоб її побачити, можна скористатися картою. Розгляньте її.

Рельеф Украины — Википедия

Ви бачите на ній декілька кольорів. Зеленим і жовтим позначені рівнини, коричневим – гори, синім – ріки, озера, моря. З карти України ми дізналися, що на території України більше рівнин, але є і гори – Карпати і Кримські.

Нерівності земної поверхні називають рельєфами.

 

Чи є підземелля таємниць. Ознайомлення з гірськими породами та їх властивостями.

Наша планета складається з твердих порід – каміння. Під словом «каміння» розуміють різноманітні гірські породи, які бувають щільними і крихкими. Деякі з них є на поверхні, інші – глибоко в землі. Їх називають корисними копалинами і люди використовують їх для своїх потреб. Деякі з них ви знаєте.

Каміння з давніх часів відіграє важливу роль у житті людини. В історії людства був навіть кам’яний вік, час, коли наші предки виготовляли з каменів різні предмети:

знаряддя праці, зброю та ін.(Дізнайтесь про це більше в книжках або інтернеті). Пошуки гірських порід займаються люди, яких називають геологами.

 Каміння може бути коштовним( алмази, рубіни, смарагди, та ін.). Його використовують для виготовлення прикрас.

 З корисних копалин виготовляють різні необхідні для людей речі. Так із звичайного піска з додаванням соди і вапна виготовляють скло. З нафти – бензин, миючі засоби, креми та ін.

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Розробки уроків
НУШ
Додано
18 липня 2021
Переглядів
905
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку