Які загрози несе нам Інтернет?

Про матеріал
Зараз важко уявити життя сучасної людини без Інтернету. План 1. Кібербулінг 2. Фактори, що сприяють кібербулінгу 3. Спам 4. Комп’ютерні віруси 5. Типи загроз 6. 9 золотих правил безпеки в Інтернеті 7. Завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які загрози несе нам Інтернет?Практично-пізнавальне заняття. Практичний психолог: Хіміч Аліна Миколаївна

Номер слайду 2

Зараз важко уявити життя сучасної людини без Інтернету.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Кібербулінг. Кібербулінг - це навмисна спроба спричинити фізичну, емоційну або психологічну шкоду іншій людині, з використанням Інтернету та/або інших цифрових технологій. Публікація жорстоких повідомлень; Надсилання грубих, образливих або погрозливих послань; Надсилання неприємних, принизливих фотографій, зображень та відео; Вилучення імені жертви з групових обговорень або навмисне ігнорування її повідомлень у соцмережах.

Номер слайду 7

Фактори, що сприяють кібербулінгу. Друзі, що займаються булінгом5 Брак батьківської уваги та контролю1 Занадто поблажливий підхід до виховання2 Поганий приклад, що подають самі батьки3 Нудьга4 Бажання розважитись6

Номер слайду 8

Способи уникнення: Не відкривайте листи від невідомих людей та не відповідайте на них. Ніколи не публікуйте свою E-mail адресу на загальнодоступних сайтах. Не займайтесь розповсюдженням «листів щастя»Спам. Спам - масова розсилка кореспонденції рекламного чи іншого характеру людям, які не висловили бажання її одержувати.

Номер слайду 9

Способи уникнення: Не відвідуйте підозрілі сайти. Не використовуйте сумнівні носії інформації. Не відкривайте листи з вкладеними файлами, якщо не знаєте від кого вони. Використовуйте антивірусні програми з актуальними сигнатурами. Комп’ютерні віруси. Вірус– програмний код, призначений для пошкодження даних, шпигунства або вимагання.

Номер слайду 10

З одного боку сучасні технології відкривають багато можливостей (взнавати корисну інформацію, навчатися, спілкуватися з новими людьми, розвиватися, реалізовувати власні таланти);З іншого несуть в собі деякі загрози для користувачів.

Номер слайду 11

Типи загроз Стосуються особистої безпеки:1. Загроза отримання недостовірної чи неправдивої інформації;2. формування залежності (ігрової, комп'ютерної, Інтернет);3. Спілкування з небезпечними людьми (збоченці, шахраї, грифери);4. Залучення до виконання протиправних дій ( хакерство, порушення прав та свобод інших)

Номер слайду 12

Типи загроз1. Свідоме та не свідоме введення в оману інших;2. Вчинення протиправних дій, що несуть за собою відповідальність згідно з чинним законодавством;3. Кібербулінг – свідоме цькування та приниження, передусім однолітків. Загрози що стосуються інших:

Номер слайду 13

1. Розголошення особистої та конфіденційної інформації( прізвища, імена, контакти, номери телефонів);2. Загроза зараження ПК вірусами різної категорії;3. Небезпека завантаження програм зі шкідливими функціями. Типи загроз. Стосуються загрози витоку персональної інформації:

Номер слайду 14

9 золотих правил безпеки в Інтернеті

Номер слайду 15

Не розповідай про себе. Ніколи не давайте приватної інформації про себе (прізвище, номер телефону, адресу, номер школи) без дозволу батьків.

Номер слайду 16

Інформація може бути платною. Ніколи не робіть того, що може коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки.

Номер слайду 17

Запитуй у дорослих. Завжди запитуй у батьків чи вчителів про те, чого не розумієш в Інтернеті. Батьки та вчителі завжди розкажуть, що безпечно робити, а що – ні.

Номер слайду 18

Порадься з дорослими. Перш ніж потоваришувати з кимось, запитай у батьків або вчителя, як безпечно спілкуватись у мережі.

Номер слайду 19

Будь обережним з незнайомцями. Не зустрічайся без батьків зі знайомими по спілкуванню в Інтернеті. Люди можуть бути різними в електронному спілкуванні і під час реальної зустрічі.

Номер слайду 20

Не довіряй всьому написаному в листах. В листах, отриманих від незнайомих людей, можуть бути шкідливі програми. Подумай, звідки ці люди дізналися твою електронну адресу.

Номер слайду 21

Не повідомляй пароль. Не повідомляй пароль від поштової скриньки стороннім особам, щоб твоя переписка не могла потрапити в чужі руки і щоб ніхто не відправив листа від твого імені.

Номер слайду 22

Будь ввічливим. Завжди будьте ввічливими у електронному листуванні, і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.

Номер слайду 23

Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Спам — це небажані повідомлення у будь-якій формі, які надсилаються у великій кількості.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
5 січня
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку