Японія країна походження Мацуо Басьо

Про матеріал
Японія країна походження Мацуо Басьо - презентація до уроку із зарубіжної літератури у закладах середньої освіти 6 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Японіяppt_cr

Номер слайду 2

Япо́нія— держава у Східній Азії. Офіційна назва — Япо́нська Держа́ва. Розташована на Японському архіпелазі, у північно-західній частині Тихого океану. Столиця — Токіо. Одна з найбільш технологічно розвинутих країн світу.

Номер слайду 3

Прапор. Емблема імператора

Номер слайду 4

Японія входить до числа найбільш заселених країн світу. За попередніми результатами перепису 2010 року в ній проживало 128 056 026 осіб, а середня густота населення становила 339 осіб/км².

Номер слайду 5

Єдиною державною офіційною мовою в Японії є японська мова. Це рідна мова для більш як 120 млн осіб. Хоча японська належить до найпоширеніших мов світу, вона рідко вживається за межами Японії. Причинами, які заважають цій мові стати мовою міжнаціонального спілкування, є складна система письма, географічна та культурна ізоляція Японії протягом раннього нового часу, поразка японської політичної експансії в середині 20 сторіччя.

Номер слайду 6

Панівною релігією мешканців Японії є автохтонне язичництво — синто. Воно поєднує в собі елементи анімізму, фетишизму, тотемізму та примітивної магії. Об'єктом вшанування цього пантеїстичного культу є божества камі — духи природи, визначні діячі минулого, герої японського фольклору. Історично синто розвивалося в діалозі з буддизмом, даосизмом, конфуціанством і християнством, які справили вплив на еволюцію язичницького світогляду, пантеону та обрядовості.

Номер слайду 7

Торії — ворота до синтоїстького святилища (Святилище Мейдзі, Сібуя, Токіо).

Номер слайду 8

Велика статуя будди Аміди (монастир Котокуїн, Камакура, Канаґава).

Номер слайду 9

Японія є одним із світових лідерів у галузі освіти. Станом на 2009 рік рівень грамотності населення країни становив 99%. У Японії діє європейська освітня модель прусського зразка, що була впроваджена в другій половині 19 століття і діє з незначними змінами до сьогодні. Доуніверситетська освіта має на чотири рівні — дошкільна для дітей 3—6 років (3 роки навчання), початкова для дітей 6—12 років (6 років навчання), молодша середня для дітей 12—15 років (3 роки навчання) і старша середня для дітей 15—18 (3 роки навчання).

Номер слайду 10

Типова будівля японської середньої школи.

Номер слайду 11

Культура Японії має велику кількість речових культурних надбань. Серед них прекрасні зразки образотворчого мистецтва давнини, шедеври архітектури і скульптури, світові пам'ятники японської поезії, літератури та драматургії, пам'ятки садового будівництва тощо. Поряд з ними існує багата спадщина японської культури релігійної та філософської думки, так званих неречових культурних надбань.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!!!style.colorfillcolorfill.type

pptx
Додав(-ла)
Gusak Valentyna
Додано
20 квітня
Переглядів
21
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку