Загальна характеристика життя та творчості І. Нечуя -Левицького

Про матеріал
Матеріал містить цікаві факти з життя та творчості І.Нечуя-Левицького, узагальнення про основні тематичні групи творів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні віхи життя І. С. Нечуя-ЛевицькогоІван Нечуй-Левицький з учасниками “Київської громади”, 1873

Номер слайду 2

Іван Семенович Нечуй-Левицький народився 25 листопада 1838 року в місті Стеблеві Київської губернії. Змалку він цікавився звичаями і побутом селян, пізнавав скарби українського фольклору та поезії Шевченка.

Номер слайду 3

За півстоліття творчої діяльності І. Нечуй-Левицький написав понад п’ятдесят високохудожніх романів, повістей, оповідань, п’єс, казок, нарисів, гуморесок, літературно-критичних статей.  Також витрачав всі гроші,які йому відправляв батько,щоб писати та просвіщатись. Перший хто переклав Біблію на солов’їну. Його творчість збагатила національну культуру, послужила подальшому розвиткові літературного процесу в Україні. Творчість письменника — новий імпульс української літератури. Титульна сторінка Біблії в перекладі Левицького та Куліша

Номер слайду 4

Загальна характеристика творчості І. С. Нечуя-Левицького. Своєрідність стилю Нечуя-Левицького полягає в тонкому поєднанні реалістичної конкретності описів, великої уваги до деталей портретів та особистісних характеристик, побуту, праці, особливостей мови та поведінки персонажів із живописною образністю, емоційністю, тяжінням до яскравих епітетів. Усе це разом ставить твори українського прозаїка в один ряд з творами кращих тогочасних західноєвропейських письменників і виводить українське письменство за межі побутовизму та етнографізму минулої, дошевченківської доби. Повість «Кайдашева сім’я» Історична драма «Маруся Богуславка»Комедія «На кожум’яках»Казка«Запорожці»

Номер слайду 5

Ці та інші твори І. С. Нечуя-Левицького відіграли важливу роль у розвитку української літератури. Його творчість вплинула на багатьох письменників, включаючи Панаса Мирного та М. Коцюбинського.

pptx
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
391
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку