Загальношкільний захід «Хмельниччина туристична»

Про матеріал

Сценарій загальношкільного заходу для учнів 5 класу на тему «Хмельниччина туристична», завдяки якому діти більше дізнаються про свою батьківщину. 

Перегляд файлу

Ведуча: Рідний край, рідна земля, батьківщина, Україна… Які це прості і разом з тим прекрасні і святі для нас слова. Рідний край починається для нас не лише з хрещатого барвінку, верби та калини, без яких як кажуть, нема України, а й з маминої колискової пісні, батьківського дому.

 

Ведучий:     Люблю тебе , Вітчизно,

                 мила Україно,

                   Бо щастя жити

                   ти мені дала.

                   Для мене ти одна

                   і рідна, і єдина

                   Я все зроблю,

                щоб ти завжди цвіла.

 

 Ведуча: Кожна людина завжди з великою любов’ю і душевним трепетом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство. Те родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини, де живуть мама, тато, бабуся і дідусь, брати і сестри. І якщо скласти маленькі батьківщини кожного з нас, вийде велика держава – Україна. І сьогодні ми хочемо вас познайомити з одним чудовим містом нашої країни – з Хмельниччиною.

 (Пісня і презентація "Моє місто")

 

Ведучий: Тема нашого проекту – Хмельниччина туристична. Тому пропонуємо вашій увазі найцікавіші місця цього краю. Почнемо нашу подорож з народного танцю Хмельниччини, який зветься "Марійка"

(Дівчата танцюють танець)

 

Учень1

Складаючи маршрут і обираючи, що подивитися в Хмельницькому, звільніться від стереотипу а-ля «місто-базар». Уважний відвідувач помітить, що це чудове місто для мандрівки, відпочинку та розваг. Просто воно не так швидко відкриває свої таємниці…

 

Учень 2

Пам’ятник Хмельницькому, так чи інакше, відкриває екскурсію містом, яке носить ім’я «батька Богдана» від 1954 року. Хоча не все так однозначно… Самі хмельничани, до речі, досі з гордістю користуються давньою назвою міста – Проскурів (Плоскирів), відомою вже понад 500 років.

 

Учень 3

Є в Хмельницькому і свій майдан Незалежності, де знаходиться обласна державна адміністрація. Колись це місце називалося «площею Леніна», був і відповідний пам’ятник. Однак все це було змінено, знесено та перейменовано ще в 1991–1992 роках. Тепер перед облдержадміністрацією знаходиться пам’ятник «Віра, Надія і Любов».

 

Учень 4

Страшенно смішні вистави, трагікомедії… Музично-драматичний театр ім. Старицького – це і сміх, і трагедія, і роздуми, і навіть балет. З креативними жанрами мирно співіснують «звичайні». Зокрема, «Сто тисяч» І. Карпенко-Карого, «Кайдашева сім’я» Нечуя-Левицького – і не лише вони.

 

Учень 5

Хочете почути «маленькі шедеври великих композиторів»? А «пісні, народжені любов’ю»?.. Тоді вирушайте у Хмельницьку обласну філармонію. Якщо ж ви потрапите до міста на початку весни, то можете стати гостем великого свята музики – це неперевершений Хмельницький камер фест.

 

Учень 6

Ботанічний сад, що належить Хмельницькому національному університету, радо відкриває свої двері великим і малим відвідувачам. Тут зростає понад 20 тис. рослин, серед них – магнолії, тюльпанові дерева, лілії, айстри, проліски. А також багато таких рослин, які ваші діти могли зустрічати хіба у підручниках з біології.

 

Учень 7

«7 океан» – добре місце для відпочинку з дітьми, сім’єю та друзями. В аквапарку багато різноманітних розваг як для зовсім юних відвідувачів, так і для дорослих. Графік роботи: з 7:00 до 21:00 щодня. Ціни за годинні розваги стартують від 60 гривень.

 

 

 

Учень 8

Що робити в Хмельницькому, коли в центрі вже набридло? Вирушайте у «Поділля»! Цей заповідний дендропарк знаходиться у мікрорайоні Виставка (перехрестя проспекту Миру і Старокостянтинівського шосе). Дендропарк – чудове місце, куди сходити, аби відпочити душею і тілом. Якщо пощастить, тут навіть можна натрапити на багато рідкісних видів рослин і квітів.

 

Учень 9

 

Кам’янець-Подільський приваблює туристів з усієї України. Хтось їде сюди для того, аби відчути особливу атмосферу багатовікового міста, пізнати його історію. Обожнюють тут бувати і романтики. Тож якщо любите атмосферні міста або просто хочете приємно провести вихідні разом з коханою людиною – рушайте до Кам’янця-Подільського.
               Кам'янець-Подільський замок має багато цікавих особливостей: наприклад, колись між двома вежами фортеці – Рожанкою та Водною – було прокладено тунель, про який знав тільки комендант. На подвір'ї також є яма, на дні якої сидить боржник (це, звісно, муляж). У давні часи сюди справді садовили горе-позичальників, а вже в наш час відвідувачі фортеці кидають у яму монетку, аби вберегтися від боргів.

Учень 10

    Поруч із легендарною Кам'янецькою фортецею є цікавий пам’ятник – «Стіл згоди». 
 

Учень 11

    Якщо завітаєте до Кам'янця-Подільського, обов’язково варто звернути увагу на  Нижню та Верхню Польські брами. Це дві фортифікаційні споруди з довгою та цікавою історією.

 

Учень 12

        Неподалік від Нижньої Польської брами починаються сходи Фаренгольца, які з’єднують два райони Кам'янця-Подільського – Старе місто та Польські фільварки. Збудовано їх у середині 19 століття
 

Учень 13

Дуже багата Хмельниччина на різноманітні церкви, храми та костели.

 

Учень 14

   Це унікальна пам'ятка природи: в долині тече ріка Смотрич, а з обох боків над нею постають кам'яні стіни, висота яких досягає 50 метрів! Довжина каньйону – 9 кілометрів. Головна особливість – краєвид, який відкривається на нього з висоти пташиного польоту. 
 

 Учень 15

     Особливої уваги заслуговує Бакота. Бакота - затоплене село на Хмельниччині. Археологічні розкопки свідчать, що здавна вздовж берегів Дністра на цьому місці було розташовано безліч язичницьких святилищ та капищ, а також кургани з жіночими похованнями, що свідчить про густе заселення цих територій, починаючи з доісторичних часів. Існує також частково підтверджена підводними дослідженнями легенда про кам'яний відбиток стопи Будди, що знаходиться зараз на дні річки Смотрич.

 

 Учень 16

    Бакотський Михайлівський печерний монастир

Над Дністром височить Біла гора, де ще у XIIXIII ст. на місці язичницького капища виник найдавніший печерний монастир Подільської землі — це і є        

     Бакотський скельний монастир. Узвишшя «Біла гора» утворене твердими силурійськими вапняками, в яких Дністер прорізав каньйон глибиною до 120 м. Монастир знаходиться в урвищі берега Дністровського водосходища.

 

  Учень. Видатні уродженці міста Хмельницький Антоновський Андрій (поет), Валевська Наталія (співачка), Верейський Георгій (художник), Педан Олександр, Пономарьов Олександр , Гірник Павло, Кашпіровський Анатолій, Мічковський Вадим — шоумен, гуморист, відомий як «Дядя Жора» та ін.

    Ведучий: Місто Хмельницький –
Найкраще у світі
Знають про це
І дорослі і діти
Найкраще це місто
На всій Україні!
Слова ці прекрасні
Напишу я нині, 
Нехай полетять
Через гори і долини
Нехай усі знають,
Дорослі і діти
Що місто Хмельницький – 
Найкраще у світі.

( Пісня «Лови момент» і мультимедійна презентація)

(Флешмоб у виконанні всіх учнів 5 класу)

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку