Засоби обробки документів

Про матеріал
Засоби для обробки документів — це машини і пристрої для фізичної обробки носія формного матеріалу, який є основою нанесеної на ньому інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засоби обробки документів. Презентацію підготувала вчитель інформатики Калмикова Т. В.

Номер слайду 2

Що таке засоби обробки документів. Засоби для обробки документів — це машини і пристрої для фізичної обробки носія формного матеріалу, який є основою нанесеної на ньому інформації. До цих засобів належать : фальцювальні, бігувальні, перфорувальні та різальні машини, аркушепідбірне, сортувальне, скріплювальне, клейове і палітурне устаткування, машини для нанесення захисного покриття (ламінатори і лакофарбні верстати) та тиснення, адресувальні, штампувальні та франкірувальні, пачков’язальні машини і пристрої, нуме­ратори.

Номер слайду 3

Фальцювальне обладнання- призначене для первинної обробки паперу після друку. Фальц — це згинання друкованого аркуша. Фальцювати — означає робити фальц, фальці, тобто згинати друковані аркуші в певній послідовності (в зошит). Як правило, фальцювання роблять перед брошурувальними процесами. За технологією згинання фальцювальні машини поділяють: ножові, касетні і комбіновані (ка­сетно-ножові). У ножових фальцювальних машинах спеціальний ніж направляє аркуш паперу в необхідному на- прямі й через поздовжній отвір у столі доводить до фальцювальних валів, які втягують його й прогладжують згин. Фальцювальне обладнання

Номер слайду 4

Бігувальні та перфорувальні машини. Бігувальні та перфорувальні машини призначені для роликової обробки (видавлювання канавки) різноманітних матеріалів, зокрема, з паперу, картону, фольги, а також фотоматеріалів. В апараті є можливість регулювання сили натиску робо­чого інструмента на матеріал, що дає змогу бігувати складні види паперів (лаковані, глянцеві, ламіновані, крейдовані), уникаючи розриву поверхні бігованого ма­теріалу.

Номер слайду 5

Бігувальні та перфорувальні машини. Під час роботи на апараті спеціальна планка авто­матично притискує папір, спричиняючи його переміщен­ня в процесі обробки — автопритискування. Дві бічні лінійки з міліметровою шкалою виконують роль опори і спрямовують поступальний рух аркушів паперу. За допомогою задньої опори спеціальної конструкції можна виставити необхідний розмір паперу і зробити дві бігувальні канавки на відстані 7—17 мм (наприклад, для згинання корінця і загортання обкладинки) без перенала­годження апарата. Спеціальні пластикові вставки на задній опорі виключають можливість попадання аркуша в щілину між опорою і столом. Процеси різання і перфорування можна виконувати одночасно по декілька аркушів, що підвищує продуктивність роботи апарата. Штрихова перфорація застосовується для виробництва блокнотів з відривними аркушами, квитків з відривними корінцями тощо. Максимальна ширина оброблювального матеріалу — 430 мм.

Номер слайду 6

Скріплювальне обладнання. Скріплювальне обладнання — це дротошвейні машини і пристрої, зшивачі (біндери, степлери, брошурувальники) та дироколи. Дротошвейні машини. Процес скріплювання документін на дротошвейних машинах починається з відрізання шматка дроту певної довжини (залежно від товщини пачки паперу), формування скоби, продавлювання її кінців наскрізь через пачку паперу й закінчується загинанням кінців дроту на пачці. Ниткошвейні машини виготовляються як механічні, напівавтоматичні, так і автоматичні. Зшивачі. Призначені зшивачі для скріплення скобами чи пружинами підібраних блоків паперу вручну або в автоматичному режимі.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!!!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
21 грудня 2023
Переглядів
1974
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку