Презентація містить розробку варіанту діяльнісного підходу для розкриття теми "Пісенна скарбниця" (урок музичного мистецтва, 5 клас НУШ, I семестр (за модельною програмою «Мистецтво. 5 – 6 класи» (інтегрований курс), автори Л.М. Масол, О.В. Просіна)).
Дослідження (за інтернет-ресурсами)Який регіон називають батьківщиною вишні?Можливо, ви чули слово сакура, що воно означає?Що, на вашу думку, символізує в українському фольклорі вишня? Дослідіть, чи співпадає ваша думка з думкою мистецтвознавців?Назвіть страви української кухні, у яких основним інгредієнтом є вишня. А чи знаєте ви, під яким псевдонімом видавав свої твори відомий українськийписьменник-гуморист, наш земляк,уродженець села Грунь Охтирського району. Павло Губенко? Знайдіть,якщо потрібно,інформацію в мережі «Інтернет».
Найбільше у вишні вмісту вітамінів А і С. На 100 гр - 20% добової норми вітаміну А і 17% вітаміну С. Завдяки цим речовинам при регулярному вживанні вишні поліпшується стан волосся, нігтів і суглобів. Також у складі є вітамін В і такі мінерали, як калій, магній, фосфор і залізо. Кислий присмак обумовлений наявністю триптофану, фолієвої, яблучної, саліцилової, бурштинової, лимонної та інших кислот. Вони позитивно впливають на роботу травного тракту й покращують перистальтику кишківника. Антоціани - причина червоного кольору плодів. Це відомі антиоксиданти, які налагоджують обмінні процеси в клітинах і покращують захисну функцію. Наприклад, спортсмени, які регулярно їдять вишню, швидше відновлюються після тренувань.!!! Велика кількість кислот може негативно відбитися на стані шлунково-кишкового тракту й викликати роздратування. На голодний шлунок їсти вишню в жодному разі не можна. Після того, як з'їли вишню, необхідно полоскати рот, оскільки кислоти руйнують зубну емаль. Дослідження «Вплив уживання вишні на людський організм»