Завдання "Загальна характеристика типу Членистоногих"

Про матеріал
Завдання "Загальна характеристика типу Членистоногих" можна використовувати при перевірці знань, вмінь та навичок учнів на різних етапах уроку. Завдання складено у вигляді роздаткового матеріалу.
Перегляд файлу

Загальна характеристика типу Членистоногі

Вставте пропущені слова в текст

 

Тип Членистоногі самий багаточисельний тип у царстві ­­­­­­­­­­­­­­­­­­_____________.

Членистоногі пристосувались до життя в усіх середовищах існування:__________, _________,_______. Тіло і кінцівки цього типу мають _________ будову. Тіло покрите_____________, що являє собою зовнішній скелет членистоногих. Хітиновий покрив слабкорозтяжний, тому в міру росту тварин він замінюється іншим- відбувається процес __________.

Порожнина тіла _________.Органи дихання представлені_____________, ____________або легеневими мішками. Кровоносна система _____________.

У членистоногих зявляється центральний пульсуючий орган ____________.

Кров-___________. Нервова система складається з навкологлоткового кільця з __________і _______________вузлами та ___________нервовим ланцюгом. Органи чуття ________ розвинені. Членистоногі _______ тварини і розмножуються статевим шляхом. У них спостерігається два типи розвитку:________ та ___________ перетворенням. Тип членистоногі поділяється на ________ класи: _________, _____________, ____________.

 

СЛОВА ДЛЯ ДОВІДКИ: черевна, неповним, линяння, незамкнена, Тварини, наземне, членисту, підглотковий, Ракоподібні,гемолімфа, роздільностатеві, надглотковий, хітином, водне, трахеями, зябрами, серце, три, Комахи, повним, змішана, повітряне, Павукоподібні, черевним, добре

docx
Додано
10 березня 2020
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку