Збережемо енергоресурси у побуті

Про матеріал

у презентації викладено матеріал як у звичайних побутових умовах зменшити витрати різних видів енергоресуурсів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережемо енергоресурси у побуті

Номер слайду 2

Мета проєкту:привернути увагу населення громади до раціонального використання енергетичних ресурсів

Номер слайду 3

ЗАВДАННЯ:удосконалення системи роботи з питань інтеграції енергозбереження в навчально-виховний процес та надбання учнями, педагогами та батьками необхідного рівня побутових знань з енергозбереження; сприяти прагненню берегти природу, формувати екологічне мислення;розвивати практичні вміння щодо заощадження енергії.

Номер слайду 4

Актуальність теми: Життєдіяльність сучасної людини на кожному кроці потребує споживання енергії. На жаль, енергії зазвичай не вистачає, тому протягом свого існування людство накопичує знання щодо її економії, що останнім часом є особливо актуальним. Тому у наш час потрібно долучитись до загальних вже сформованих принципів енергозбереження та шукати шляхи для втілення цих принципів у життя.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Економія тепла - перший крок, якийзабезпечить серйозну економію енергії в вашому будинку

Номер слайду 8

Кілька простихспособів утеплення: Крок перший Закладення щілин у віконнихрамах і дверних отворах. Дляцього використовуютьсямонтажні піни, герметизуючистрічки, силіконові таакрилові герметики і т.д. Результат - підвищеннятемператури повітря вприміщенні на 1-2 градуси.

Номер слайду 9

Крок другий Установка нових пластикових абодерев'яних вікон з багатокамернимисклопакетами. Краще якщо шибкибудуть з тепловідбиваючоюплівкою, і в конструкції вікна будутьпередбачені провітрювані. Тодітемпература в приміщенні будебільш стабільною і взимку і влітку,повітря буде свіжим і не буденеобхідності періодично відкривативікно, викидаючи великий об'ємтеплового повітря. Результат -підвищення температури вприміщенні на 2-5 градусів ізниження рівня вуличного шуму.

Номер слайду 10

Крок Третій Здійснюйте вентиляцію,відкриваючи вікноненадовго.

Номер слайду 11

Крок четвертий Встановлення тепловідбиваючогоекрану (або алюмінієвоїфольги) на стіну за радіаторопалення. Результат -підвищення температури вприміщенні на 1 градус.

Номер слайду 12

Економія електричної енергії - другий крок для енергозбереження.

Номер слайду 13

Крок перший Замініть звичайні лампирозжарювання наенергозберігаючілюмінесцентні. Термін їхслужби в 6 разів більше лампирозжарювання, споживаннянижче в 5 разів. За часексплуатації лампочка окупаєсебе 8-10 разів.

Номер слайду 14

Крок Другий. Відключайте пристрої, щотривалий час знаходяться врежимі очікування. Телевізори,відеомагнітофони, музичніцентри, зарядні пристрої врежимі очікування протягом 4років дадуть додатковувитрату енергії 300-400 КВт •год.

Номер слайду 15

Крок Третій Вимикайте комп'ютер абопереводите в сплячий режим,якщо немає необхідності вйого постійної роботи. Якщобезперервна робота потрібна,то ефективніше для такихцілей використовуватиноутбук або комп'ютер іззниженименергоспоживанням.

Номер слайду 16

Економія води - третій крок , який забезпечить серйозну економію енергії у вашому будинку.

Номер слайду 17

Крок перший Встановіть лічильники витративоди. Це буде мотивувати доскорочення витрачання води.

Номер слайду 18

Крок другий Не вмикайте воду повноїструменем. У 90% випадківцілком достатньо невеликийструменя. Економія в 4-5 разів.

Номер слайду 19

Крок Третій На прийняття душу йде в 10-20 разів менше води, ніж наприйняття ванни.

Номер слайду 20

Висновок. Енергозберігаючі технології здатні звести до мінімуму непотрібні витрати енергії, що сьогодні є одним з пріоритетних напрямків не тільки на державному рівні, а й на рівні кожної окремо взятої родини. Це пов’язано з дефіцитом основних енергоресурсів, зростаючою вартістю їх видобутку, а також великий вплив війни, що змушує економити. Впровадження енергозберігаючих технологій в господарську діяльність як підприємств, так і приватних осіб на побутовому рівні, є одним з важливих кроків у вирішенні багатьох екологічних проблем.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
22 серпня 2023
Переглядів
165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку