Збірка "Позакласна робота з музичного мистецва - важливий засіб розвитку творчого потенціалу та музичних здібностей учнів у позаурочний час"

Про матеріал

На допомогу вчителям музичного мистецтва. Посібник містить розробки позакласних заходів з музичного мистецтва та сценарії свят, які є важливим засобом розвитку творчого потенціалу та музичних здібностей учнів.

Перегляд файлу

626bfda19989Горохівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Снігурівської районної ради

Миколаївської області

 

 

Позакласна робота

з музичного мистецтва – важливий засіб розвитку творчого потенціалу та музичних здібностей учнів у позаурочний час

 

 

 

 

 

 

З досвіду роботи вчителя музичного мистецтва А. Г. Бійчук

 

 

 

 

 

2018 рік

 

  Упорядник

 

Бійчук А. Г.

учитель музичного мистецтва вищої  категорії, «старший учитель»

Горохівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\картинки музика\beautiful23.jpg

 

На допомогу вчителям музичного мистецтва

«Позакласна робота з музичного мистецтва – важливий засіб розвитку творчого потенціалу та музичних здібностей учнів в позаурочний час»

Посібник містить розробки позакласних заходів з музичного мистецтва та сценарії свят

 

 

 

Моє педагогічне кредо:

Музику треба не викладати,а вкладати серцем у душі дитячі. Місія  вчителя – бути наставником у духовному й творчому спілкуванні дітей з музичним мистецтвом

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Урок-концерт 4 клас\Афіша.jpg

 

 

Життєве кредо:

Любити життя і цінувати кожну його хвилину, дарувати людям радість і добро.

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\картинки музика\7.jpg

    Позаурочна виховна діяльність з учнями – це організована і цілеспрямована діяльність, що здійснюється школою, позашкільними установами у вільний від занять час для розширення і поглиблення знань, умінь, навичок, розвитку нахилів, здібностей учнів, а також для задоволення їх інтересів і забезпечення продуктивного дозвілля.Позаурочна робота має яскраво виражену виховну, соціальну і комунікативну спрямованість. Вона сприяє пожвавленню міжособистісного спілкування учнів, зумовлює ситуацію взаємної відповідальності, взаємодопомоги, створює умови для розширення виховних можливостей школи і культурно-творчого простору школярів, забезпечує вибір ними свого індивідуального шляху творчого розвитку.

       Музичне виховання - це процес розвитку музичних здібностей дітей

будь- якого віку, формування здатності розуміти й глибоко переживати музику, творити і виконувати її.У програмі з музичного мистецтва для загальноосвітніх навчальних закладів, яка повністю побудована на принципах концепції музичного виховання дітей Д. Кабалевського сказано, що «…головною метою в музичному вихованні школярів є формування музичної культури як невід’ємної частини їхньої духовної культури».

       Музична культура людини є органічною частиною культури народу, до якого вона належить, а та, в свою чергу, на рівних правах входить до великої скарбниці світової культури. Тому дуже важливо в наш час виховати таку людину, яка б пишалась приналежністю до рідної української культури, та могла відчути красу і величність культури будь-якого народу. Дуже важливо приблизити учнів до сформованих протягом віків уявлень про сутність людини, про красу і гармонію навколишнього світу; навчити охоплювати поглядом культуру як цілісне явище, притаманне всьому людству та вміти отримувати естетичну насолоду від одного твору, творчості одного автора; навчити розуміти, що із маленьких діамантів складається діадема всього мистецтва.Безперечно, основною формою організації музичного виховання в школі є урок. Безпосередньо на уроці іде цілеспрямована робота з формування основних музичних умінь та навичок учнів. Але музичне виховання в школі не обмежується рамками тільки уроку, навіть проведеного на найвищому  методичному та професійному рівні. Гарним доповненням є позакласна музична робота. Вона повинна бути тісно пов’язаною з уроками музики і, безперечно, спланованою. Участь у позакласній роботі відкриває перед школярами можливість поглиблено займатися тим, що їм подобається. А вчитель,  працюючи із зацікавленими учнями, має можливість більше залучати їх до музики, формувати самостійність та творчу активність. За «Методикою музичного виховання в школі» під редакцією Л. Г. Дмітрієва та

 Н. М. Черноіваненко під час  організації позакласної роботи з музичного мистецтва пам’ятаю, що:

*всі види позакласних музичних занять повинні бути направлені на підвищення морально-естетичного виховання школярів, формування їх музичних смаків та інтересів;

*широке використання різних методів повинно сприяти пробудженню художніх інтересів, розвитку художньої уяви, музичних, творчих здібностей школярів;

*необхідно виховувати у учнів зацікавленість до просвітницької роботи, прагнення нести людям музичну культуру.”

          Успіх всієї різноманітної роботи з музичного виховання здебільшого визначається тим, наскільки діти оволодівають різними видами музичної діяльності і мають потребу в ній, а досвід вчителя і його щира любов до вокального  мистецтва в багатьох випадках визначають успішне вирішення завданьрозвитку творчого потенціалу і музичних здібностей школярів, їх духовного збагачення.Залучаючи дітей до прекрасного, розвиваючи їхні творчі здібності, виховуючи інтерес до музичного мистецтва, проводжу в школі Тижні музичного мистецтва, які вже стали традиційними. Програму тижнів  кожного року урізноманітнюю.

        Закохана з дитинства у пісню, все своє життя співаю і з великим задоволенням та натхненням намагаюсь і своїх вихованців захопити красою кожної пісні,а через пісню навчити  любити рідний край, своїх близьких, бачити красу у повсякденному житті, викликати та виховати інтерес до співу, розвинути їх творчі  здібності. Жодне шкільне свято не обходиться без участі моїх«артистів», а також мої вихованці із задоволенням беруть участь у концертах для села, традиційному різдвяному вертепі.

        Таким чином, позаурочна діяльність є засобом актуалізації потенційних можливостей підлітків для формування їх творчих здібностей з урахуванням вікових особливостей, що дозволяє успішно вирішити проблему виховання творчої особистості учня.

         Наразі доведено, що музичне мистецтво є дієвим засобом формування творчих здібностей учнів у позаурочній виховній діяльності і що музичне середовище має виховний вплив на зростання їх духовного потенціалу.

         Пропоную  розробки позакласних заходів, сценарії концертів для музично-творчого розвитку учнів, що стануть дієвою допомогою вчителям музичного мистецтва, керівникам гуртків художньої самодіяльності у проведенні позаурочної роботи з музичного мистецтва.

 

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Заходи на тиждень музики\PC150088.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\тиждень музики 2017\тиждень музики лінійка 2017\P1294995.JPG

 

Музичний брейн-ринг

«Знавці музики»

Мета: формувати в учнів уміння застосовувати здобуті знання; перевірити, закріпити та продемонструвати знання учнів із музичного мистецтва; розвивати спостережливість, пам'ять, увагу, уяву, фантазію, образне, логічне та абстрактне мислення; збагачувати емоційно-естетичний досвід; сприяти самореалізації учнів у командній грі; виховувати любов до мистецтва, естетичний смак, допитливість.

Обладнання: ПК; проектор; записи класичних творів (В. Моцарта, Л. Бетховена, М. Лисенка, К. Сен- Санса, Ф. Шуберта, Й. Баха) та відомих виконавців (Луї Армстронга, Едіт Піаф, квартета Тhе Веаtles); портрети композиторів; картинки із зображенням музичних інструментів; дзвоники (для команд); таблиці оцінювання (для журі).

 

ХІД ЗАХОДУ

Звучить музика. Команди займають свої місцяна сцені.

1-й ведучий. Вітаємо учасників і шановних гостей на музичному брейн-рингу! Східні мудреці вважали, що людина народжується із прекрасним бутоном усередині. Від неї залежить, чи розквітне цей бутон пишною квіткою та наповнить своїм ароматом життя, чи навпаки, залишиться непоміченим, зів’яне, засохне. Силою музичного мистецтва ми здатні впливати на прекрасний бутон нашої душі, пробуджуючи пелюстки чарівної квітки. Сьогодні ми поринемо у чарівний світ музики. Дозвольте представити команди, які змагатимуться за звання «Кращий знавець музики». Це команди «Експромт» і «Камертон».

2-й ведучий. Музика так само, як інші види мистецтва, передає переживання людей, їх почуття та мрії, змальовує казкові образи, картини природи тощо.Смаки людей надзвичайно різняться: хтось обожнює класичну музику, хтось не уявляє свого життя без популярних пісень, у когось врівноважує душевний стан джазова музика, комусь поліпшує настрій реп. Сьогодні ми згадаємо різні жанри музики, музичні інструменти, музичні твори видатних композиторів. Запрошуємо до світу музики!

 

І ТУР

«ВІКТОРИНА»

Команди відповідають на запитання. За правильну відповідь команда отримує по 5 балів.

1.Цей інструмент називають «королевою». Без нього не звучить симфонічний оркестр. Багато композиторів писали для нього сольні партії. Це був улюблений інструмент Ніколо Паганіні, Антоніо Вівальді (Скрипка)

2. Й. Гайдн створив 104 симфонії, В. Моцарт — приблизно 50, а третій геній — лише 9 симфоній. Проте кожна з них — це нове слово в симфонічному мистецтві, новий зміст з утіленням ідей революції, свободи особистості, життєвої стійкості. Назвіть прізвище композитора. (Л. Бетховен)             

3. Цей танець виконували на кожному придворному балу. Відкриваючи бал, гості повинні були взяти участь в урочистій танцювальній ході, граційно присідаючи наприкінці фраз. Дами демонстрували свої зачіски та сукні. (Полонез)

4. Попередник цього відомого танцю — австрійський народний танець лендлер, у якому партнери кружляють в обіймах одне одного. Але навіть на його батьківщині, у Відні, на початку XIX ст. діяла офіційна заборона виконувати його понад 10 хв. Танець називали «чуттєвим і непристойним». Його заборонив російський імператор Павло І. Сьогодні його називають «королем бальних танців». (Вальс)

5.Цей жанр музики з’явився на початку XX ст. Його характерними рисами є імпровізація, ритмічна свобода, вільне дихання мелодії. (Джаз)

6. У літературі, музиці та інших видах мистецтва за часи їх існування склалися різні види творів. У літературі це — роман, повість, оповідання; в образотворчому мистецтві — пейзаж, портрет, натюрморт; у музиці — опера, симфонія, кантата, ораторія... Напрям творів у межах одного якогось мистецтва називають французьким словом... (Жанр).

7. Кращі музиканти світу служили цьому інструменту. Історія його створення сягає стародавніх часів. З XVIII ст. він з’явився в опері. П. І. Чайковський використав його в опері «Орлеанська діва» у сцені урочистої коронації Карла VII. Ми чуємо цей інструмент в опері Ш. Гуно «Фауст» (сцена в соборі). Дж. Верді в опері «Отелло» за допомогою цього інструмента імітує шум морської бурі. Для цього інструмента писав свої твори Й. С. Бах. (Орган)

8. У Давній Греції, за часів Піфагора, існував му-зичний інструмент, що називали монохордом. Це був довгий і вузький ящик, виготовлений зі спеціального дерева, із натягнутою зверху струною. Від нього залежали тембр і сила звука. З часом інструмент удосконалили. Він набув прямокутної форми, на одній з його сторін — клавіатура. Цей інструмент називали клавікордом. Якою є сучасна назва цього інструмента? (Фортепіано)

II ТУР

«МУЗИЧНИЙ КАЛЕЙДОСКОП»

1-й ведучий. Шановні учасники, ви маєте за фрагментами впізнати музичні твори. За правильну назву музичного твору команда отримує 5 балів і ще 5 -за прізвище композитора, автора цього твору. Першою відповідатиме команда, яка сигналізує за допомогою дзвіночка.

Командам пропонують фрагменти творів:

  • Й. С. Бах. Токата і фуга ре-мінор
  • Тhе Веatles «Уesterday»
  • Ф. Шуберт «Аvе Магіа»
  • Едіт Піаф «Ні, я не про що не жалкую»
  • Л. Бетховен. Соната № 14
  • М. Лисенко. Увертюра до опери «Тарас Бульба»
  • Луї Армстронг «Відпусти мій народ»
  • Л. Бетховен. Симфонія № 5
  • В. Моцарт «Лакримоза»
  • В. Моцарт «Маленька нічна серенада»
  • В. Моцарт. Симфонія № 40
  • К. Сен-Санс «Лебідь»

III ТУР

«ХОЧУ СТАТИ ЗНАВЦЕМ МУЗИКИ»

2-й ведучий. Перед вами — портрети композиторів. Ви маєте назвати їх прізвища та ім’я. За кожну правильну відповідь команда отримує по 1 балу. Команда, яка готова дати відповідь, має подати звуковий сигнал.

Команди виконують завдання.

Наступне завдання: потрібно розташувати портрети композиторів за датами народження. Свою відповідь передайте журі. Це завдання ви маєте виконати за 3 хв. За правильну відповідь команда отримує 10 балів.

Командам пропонують портрети композиторів:

  • А. Вівальді
  • Й. С. Бах
  • В. Моцарт
  • Л. Бетховен
  • М. Лисенко
  • С. Рахманінов
  • Д. Шостакович

IV   ТУР «ІНСТРУМЕНТАЛІСТ»

1-й ведучий. На ваших столах лежать три конверти із картами, на яких зображено музичні інструменти. Я ставитиму запитання, а команда, яка готова дати відповідь першою, подаватиме сигнал. За правильну відповідь  1 бал.1.               Відкрийте перший конверт. Який із цих інструментів не належить до духових? (Перший конверт: флейта, труба, скрипка, кларнет.)

2.  Візьміть другий конверт. Який із цих інструментів не є ударним? (Другий конверт: барабан, баян, бубон, литаври.)

3.  Відкрийте третій конверт. Який із цих інструментів належить до струнно-смичкових? (Третій конверт: віолончель, арфа, цимбали, валторна.)

V ТУР

«БЛІЦ-ТУРНІР»

2-й ведучий. Гравець, який першим дасть правильну відповідь,— принесе своїй команді 1 бал. Для відповіді скористайтеся дзвіночками.

1.  Коли виник джаз? (Напр. XIX— на поч. XX ст.)

2.  Де народилася рок-музика? (У США, Англії)

3.  Цього композитора називали «королем вальсу» . (Й. Штраус)

4.  Цю видатну співачку називали «маленьким горобчиком». (Едіт Піаф)

5.  Композитори — представники імпресіонізму. (К. Дебюссі, М. Равель, К. Сен-Санс)

1-й ведучий. Зараз шановне журі підрахує бали та визначить команду, яка виборола звання «Кращого знавця музики». Для вас, шановні гості та учасники, музична пауза.

Журі оголошує результати й визначає переможця.

2-й ведучий. Наш музичний брейн-ринг добіг кінця. Дякуємо всім учасникам і шановним гостям за активну участь, вітаємо команду, яка здобула звання «Кращого знавця музики»!

Звучить музика. Учасники й гості залишають залу.

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Брейн-ринг\PC150107.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Брейн-ринг\PC150108.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Брейн-ринг\PC150102.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Брейн-ринг\PC150103.JPG

 

 

Сценарій свята  до Дня Перемоги

 

 

 

 

Описание: http://www.odb.te.ua/userfiles/2(31).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Під звуки музики «Одинокая гармонь» проходять юнаки і дівчата веселою юрбою, бабці на них задивляються.

1 бабця: Ну іІ де це вони всією юрбою, чи свято яке?

2 бабця: Свято не свято, а свято… у них сьогодні випускний !!!

1 бабця: Та ти що? Гарні які, молоді! От час летить швидко! Невже, оце вже Анютка Химкина школу закінчила?

2 бабця: Та ні, вона ще вчиться.

1 бабця : Молоді, щасливі!!! А хто ж бо то з правого краю йшов? Так на Анюту схожа…

2 бабця:  Та тож Вертунихи донька.

1 бабця: А ти скажи як схожі..

2 бабця: А ти пам’ятаєш , як Микола раніше за Марією упадав?

1 бабця: Ехе-хе. Згадала бабка, як дівкою була…  А що, може буть?(виходять)

(Притушується світло, звуки бомбардування, оголошення радянського інформбюро, до репродуктора збігається молодь, слухають, «Вставай, страна огромная» дівчата прощаються з хлопцями .)

(Звучить ніжна мелодія, на середину зали виходять хлопець і дівчина - діалог)

 

Хлопець. Вісімнадцять було нам в ту пору ясну,

Як весна перейшла в тепле літо.

Нам судилось іти на жорстоку війну

І обох нас – убито…

 

Дівчина. Убито…

 

Хлопець . І кохання забилось в риданнях й журбі…

Як же так? Не здійснилися мрії…

І мене не обняти ніколи тобі…

 

Дівчина . І у мене немає надії…

 

Хлопець . Нам ніколи не стрітись, уже не зійтись,

Бо тепер ми –дерева і квіти.

Пам'ятаєш? Як ми сподівались колись,

Що сім'я буде в нас, будуть діти…

 

Дівчина . Пам'ятаю… А ти пам'ятаєш, як ми

Бігли сонечко вранці стрічати?

 

Хлопець . Так… Ми щиро кохали, були ми людьми,

Як же палко ми вміли кохати!

 

Дівчина . Гілка роду на нас обламалася враз.

Не судилось зійтися в коханні.

 

Хлопець . Йти на танки в атаку був даний наказ…

Обірвалось життя на світанні.

 

Дівчина . А були б у нас діти: дівчатко, хлоп'я.

Вечори і погожі світання…

 

Хлопець . В нас була б пречудова, велика сім'я,

 

Бо було в нас безмежне кохання.

 

Дівчина. Не судилось, не сталось, міраж просто все…

 

Хлопець. Не здійснилось…А вітер пелюстки несе…

 

 

Звучить пісня «Мой милый, если б не было войны» - Стефанчина Л.

 

На сцені на імітованому кургані каска та плащ-намет, свічки та квіти.

 

1 ведучий: Стій! Час замри і озирнися в минуле. Озирнися на тих, кого зараз немає, хто з каменя дивиться на нас з висоти своїх пам'ятників. Стій! Зупинись! Ніколи не проходь байдуже повз гранітної стіни, на якій визолоченими буквами вписані імена тих, що полягли на полі бою, закатованих у фашистських концтаборах, спалених, повішаних, знищених, але не скорених. Зупинись — постіймовчки — згадай...


2 ведучий: Пам'ять... Вона не має початку і не має кінця. Ще й досі чекають запізнілих листів з фронту матері, що не повірили похоронці, наречені, сестри, дружини, а сини стали старшими від своїх батьків. Тіла солдат, полеглих у землю, давно стали землею і завдяки одному серцю, яке перестало битися тоді, сьогодні на нашій землі б'ються тисячі сердець!


1 ведучий: Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл.
Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен.

Звучить пісня «Десятый наш десантный батальон» - ансамбль «Дівчата»

2 ведучий: Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя фашизму з книг, документальних та художніх фільмів. Все менше залишається тих, хто пам'ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду. 


1 ведучий : На окупованій території гітлерівці знущалися над мирним населенням та військовополоненими. Вони масово розстрілювали жителів міст і сіл, не жаліючи ні старих, ні малих, піддавали нелюдським тортурам полонених солдат та офіцерів, партизан, підпільників, тисячами примусово вивозили працездатних громадян на каторжні роботи до Німеччини. Ідеологи фашизму проповідували надуману расову теорію про вищість арійської раси — раси господарів, покликаних керувати іншими народами.

СТРАШНИЙ СОН     Читає Чабанов В.
Грався із хлопцями я увійну,
Мав перемогу «в бою» не одну. 
Навіть не зчувся, як день промайнув 
Стомлений, в ліжко упав — і заснув. 
Раптом будинок здригатись почав, 
Зопалу я на подвір'я помчав. 
Постріли чути і щось гуркотить, 
Бомба на мене із свистом летить! 
Я припадаю грудьми до землі, 
Все потонуло у чорній імлі. 
Очі затьмарив пожарища дим. 
Де мої мама, і тато, і дім? 
«Мамо, мамусю!» — щосили кричу
І, ніби,  в провалля глибоке лечу.
З жахом розплющую очі в цю мить — 
Рідна матуся над ліжком стоїть. 
Бавляться сонячні зайчики скрізь... 
«Синку, сьогодні ти знову підріс!»
Отже, цей жах тільки снився мені? 
Отже, війна була тільки ввісні? 
Радість охоплює серце моє. 
Знаю напевне — усі в мене є! 
Мама, і тато, і друзі мої, 
Квіти пахучі й зелені гаї... 
Хай же ніколи не буде війни! 
Хочу веселі я бачити сни. 
Хочу сміятись, співати пісень, 
Хочу щоб мирним був завтрашній день!
 

2 ведучий: Техніка знищення населення окупованих країн була садистською, сягнула небачених розмірів. Гітлерівці вкрили Європу павутиною похмурих катівень, організували жахливі «фабрики смерті». Кров холоне в жилах при згадці про такі табори смерті як Дахау, Освенцім, Майданек, Заксенхаузен, Бухенвальд та подібні їм, в яких по-звірячому закатовано й знищено декілька мільйонів чоловік.

Виходять учасники ансамблю  «Непосиди»

  1. Нам не треба війни, не треба —

Ми за спокій і мир на Землі,

  1. Щоб не коршуни в чистому небі,

А космічні пливли кораблі,

  1. Щоб щасливо зростали діти

І не бачили жаху війни,

  1. Щоб зловісний воєнний вітер

Був розвіяний вітром весни.

  1. Вітром правди і сили людської—

Силу ту не здолати в віках —

  1. Нас даремно лякають війною,

Міць народу — в народних руках!

  1. Нам не треба війни, не треба —

Ми за спокій і мир на Землі.

  1. Щоб не коршуни в чистому небі.

А космічні пливли кораблі.

 

Звучить пісня «Бухенвальдський набат» - солісти Заграйчук О.,

Коцер С.

(Супроводжується відеофрагментами)

1 ведучий:

  Страшні сліди залишила війна. Тільки на території України в руїни і згарища було перетворено 714 міст, 28 тисяч сіл. Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами! 1418 днів і ночей шли воїни вогненними дорогами війни. Кожен день, як рік, рік -  як століття.

 

2ведучий:

 Хіба забудеш, як палали хати?

Гойдались мертві у страшній петлі?

І на шляху валялися хлоп'ята

Багнетами прибиті до землі?

Хіба ж забудеш, як сліпого діда

В звірячій злобі витягли крізь дим,

До танків прив'язали, людоїди,

І розірвали надвоє живим?

 

 Звучить «Реквієм» Моцарта.

 

1 ведучий:

 У роки війни в Україні загинув кожен шостий громадянин. Хто візьметься підрахувати, скільки вони могли б зробити і скільки б пізнали радісних хвилин…

 

2ведучий:

Безіменні! О ні! Кожен має ім'я!

Обеліски в безсмертя підносить земля,

А над ними вогонь вічним сяйвом горить.

І його не згасить, не згасить, не згасить!!!

В ньому більш наш і рать, і вічна любов,

України коханої кров.

 

1 ведучий:

Натягнуті нерви, мов тятива,

Пронизує пам'ять скорбота прощання…

І сумно згасає і тяжко сплива

Хвилина мовчання.

 

Звуки метронома, хвилина мовчання

 

2ведучий:

Як дорого коштує перемога! У цього свята три кольори. Перший колір – червоний, колір крові гарячої, якою полито клаптик землі. Другий колір – розквітлого саду. Білосніжний його прибій, як найсвітліші сни солдатські, що ожили! Третій колір – колір удовиних хусток. Якби вітром зірвало їх раптом із сивих голів матерів і дружин солдатських, закрили б вони усе небо чорними птахами неперебутнього горя.

 

Звучитьпісня  «Журавлі»  - тріо «Натхнення»»

 

НЕ ПУСКАЛИ МЕНЕ ВОЮВАТИ… Читає Мчедлідзе Оолексій
Не пускали мене воювати
Яблуневі, вишневі сади,
Не хотіла і мати пускати,
Але тихо сказала: - Іди!..
Подивилась увічі: - Бо треба…
Вже на заході грізно гуло,
І, як хмара вечірнього неба,
Серед поля лежало село.
Причувалися стогони й дзвони,
Що віщують навали біди.
При дорозі джерельце безсонне
Стукотіло, як серце: - Іди!..
На шляху шикувались солдати,
На травиці – сльоза чи роса…
І стояла на вигоні мати,
А  за нею – поля й небеса.

Звучить пісня «Баллада о матери» - А. Бійчук

Звучить голос Левітана про капітуляцію

 

1 ведучий:

 На фронт утомлена весна

Принесла незвичайну тишу,

За все на світі наймилішу,

Хтось запитав: «Закінчилась війна?»

Тоді зродила ранок тишина,

Лякливий, рідкісний і мирний,

З окопів вийшли друзі вірні

І плакали: скінчилася війна!

У мить оту, бажану і страшну,

Ми сліз своїх не витирали,

Пайок солдатський розмивали

І затягнули пісню голосну.

А десь зозуля вперше за війну

На щастя довго нам кувала…

 

На сцену виходять «мама» і «син»,  підходять до обеліска

 

  Мамо, а хто тут похований?

  Тут похований, синочку, твій прадід і його бойові товариші (звучить звук дзвону)

  Що це? Ти чуєш?

  Це дзвони, синочку. Дзвони пам ' яті…

  Пам ' яті? А хіба такі бувають?

  Бувають. Слухай. Це говорить сама пам ' ять.

  А хіба пам ' ять буває живою?

  А ти не віриш? Людина, синочку, може померти двічі: один раз на полі бою, коли його наздожене куля, а вдруге – в пам ' яті народній. Вдруге помирати страшніше. Вдруге людина повинна жити!!!

 

Звучить пісня «А памя'ть жива»  - Сливар Надія, Заграйчук Ольга

У СВЯТО ПЕРЕМОГИ   Читає Стібак І.
У свято Перемоги 
Я рано-рано встала. 
Малюночок весняний 
Гарненько змалювала: 
Вербички волохаті, 
Високе небо ясне, 
І сонечко у небі 
Горить-горить, не гасне.

Піду я в крайню хату 
До баби Якилини: 
Ані дітей у неї, 
Ані рідні-родини.

Вона стара і квола, 
Журлива й сумовита: 
В війну її синочка 
Під Харковом убито.

За нашу Батьківщину 
Наклав він головою... 
Бабусю я розважу, 
Погомоню з старою. 
Віддам їй сонце, небо, 
Вербички волохаті: 
Нехай весна засяє 
В її самотній хаті!

Звучить пісня «Цвіте бузок» - ансамбль «Дівчата»

2 ведучий:

Вітаємо зі святом всіх вас щиро,

Живіть здорові в щасті і теплі!

Бажаєм всім любові, щастя, миру

На нашій рідній і святій землі!

 

1 ведучий:

Хай пісня лине в синь небес крилато

У мирне небо хай зліта салют!

День Перемоги – це найкраще свято!

І на землі хай в мирі всі живуть!

 

Звучить пісня «9 Травня»  - Стібак О.

 

Виходять хлопчики в українських костюмах:

1.Гей, козак – козаченько,
Тай хоробре серденько,
Ой, міцні в нього руки –
Ворогам для науки!

2. Я козак і ти козак,
Я вояк і ти вояк,
Щоб в бою стояти мужньо 
Ми повинні бути дружні.

3. Як козак засміється –
Ворог з страху трясеться,
Як козак заспіває –
Той чимдуж утікає!

4. Як козак затанцює –
Увесь світ його чує,
Зелен-дубе розвивайся,
Гей душа, розкриляйся!

5. А душі тільки й треба –
Степ широкий та небо,
Під сідлом коник чалий,
Побратим не лукавий.

6. Гей, гуляти-воювати
Знов поїдемо брате,
Не топтали щоб чужинці
Наші землі українські!

Звучить пісня «Козаки»

На сцені – учасники ансамблю «Непосиди»:

1. Знову ранок травневий

Білим квітом кружляє,

Ніжний килим зелений

Розстеляє до ніг.

2. Вітер шепче вітання

І приносить зітхання:

"Знов поменшало стежок

Від воєнних доріг".

3. Хоч рідіють колони -

Кличуть друзі далекі,

Та порожнім не буде

 Їхній слід на землі!

4. Чимало свят дарує нам весна,

Як в рідний дім повернення з дороги.

Та є найбільш хвилюючим для нас.

Величне свято Перемоги.

5. Це свято не затьмариться в віках,

В цей день завжди нестимуть люди квіти.

Не обміліє пам’яті ріка

В серцях нащадків буде вічно жити.

 

6. Ми вклоняємось вам

По-синівськи доземно, солдати,

Пам’ятаємо ваші святі перемоги і втрати.

7. Тільки ви не спішіть у останній похід,

Тільки ж вічно живіть,

Тільки в бронзу й граніт не спішіть,

Ми живим вам, даруєм нев’янучу пам’ять.

8. Спасибі, солдати, за подвиг століть,

Якому нема і не буде ціни,

За право і щастя родитись і жить,

І сіяти жито на мирні лани.

9. Давнє лихо вам й досі болить,

Дуже ниють пробиті осколками рани.

Ветерани, живіть! Ветерани, живіть!

Не лишайте ви нас, ветерани…

10. Вітаємо зі святом ще раз щиро!!!

Живіть здорові в щасті і теплі.

Бажаємо любові, світла й миру

На нашій рідній і святій землі !!!

11. Святістю братських могил, сивим волоссям вдів, сиріт, ветеранів, радістю Перемоги клянемося бути гідними подвигів наших дідів-прадідів.

12.  Всіх закликаємо: будьте мудрими, нехай добром наповняться ваші серця, нехай жоден із вас не зробить людям злого, а на зло зуміє знайти сили відповісти добром, бо інколи люди навіть не знають, що вони коять.

13. Боже, заради життя на землі, збережи своїх дітей від нового кровопролиття, пошли на нашу рідну землю мир і спокій. Звучить пісня «Перемога»-  (А. Бійчук), на сцені – всі учасники концерту

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Перемоги  2014,2015\DSCN4334.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Перемоги  2014,2015\DSCN4347.JPG

 

СЦЕНАРІЙ КОНЦЕРТУ ДО ДНЯ  ПЕРЕМОГИ

До початку заходу звучать пісні років Великої Вітчизняної Війни

Сцена закрита. Її освітлюють бокові ліхтарі. У залі повільно стихає музика, гасне світло.

Звуки урочистої сурми змінює уривок з пісні «Солов`ї».

Ведуча:

У минуле – все далі і далі відходить війна,

Пам’ять тихо горта сторінки…

Обеліски… На них – імена, імена…

І роки, і зірки, і вінки…

Єдині нев’янучі вінки – це вінки нашої Пам’яті. Приторкнеться чиясь небайдужа душа до цих поетичних рядків і спалахне в ній полум’я Пам’яті. І збентежить серце. І нагадає, хто ми, чиї ми діти, чиї онуки. Нагадає про дідів і прадідів, які грудьми стали проти шквалу війни, щоб відстояти землю Вітчизни, на якій народились і виросли. Землю, на якій повинні були народитись і вирости їхні діти, онуки і правнуки. Вічна хвала і слава їм за це. Вічна Пам’ять тим, хто впав на полі битви.

Урочистий концерт  з нагоди 70-ї річниці Великої  Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні відкривають депутат районної  ради, директор Горохівської школи Ліхацька А. Л. та Горохівський сільський голова Фурсенко С. Г.

(Виступи гостей)

На нашому святі присутні почесні гості:

Голова ветеранської організації _________________________________________________________________

Учасники бойових дій на території інших держав ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Учасники АТО ____________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведуча:

Де б не була – віддаю я повагу і шану

Сивим скроням солдата, густій бороді…

До землі я вклоняюсь тобі, ветеране,

Адже ти – визволитель, спасибі тобі…

До вітального слова запрошуємо головуветеранської організації Кокошка Івана Васильовича.

Ведуча(читає із зали):

Ми – не діти війни, лихоліття страшного не знаємо…

Із книжок про війну,

Про запеклі бої ми читаємо.

Ми – не діти війни,

Ми у мирі, у щасті,

У тиші зросли.

Але пам’ять про те,

Що накоїла чорна війна,

В дні травневі щорічно

В душі ожива.

(Відкривається завіса. На інтермедійній завісі плакат «Випуск 1941 року».На сцені стоять дві парти, стільці, квіти. Вбігають випускники 41-го року… Прикрашають кульками й квітами клас).

Іван: Чекайте, у мене є ідея! А давайте усі разом напишемо свої бажання, а через п’ять років зустрінемось і прочитаємо їх.

Олесь: Цікаво, чи збудуться вони?

Іван: (Всі випускники підходять до парти і пишуть). Я хочу стати агрономом, сіяти насіння у землю, давати йому життяНу, а тепер ти, Наталко.

Наталя:  А я обов’язково стану хірургом, буду лікувати людей, це ж так прекрасно! (Далі вголос). Василю, Степане, пишіть і ви.

Василь, Степан (диктор). А ми хоч на край землі, аби тільки разом. (Далі вголос). А тепер ви, молодята.

Сашко і Віра : А ми скоро поберемось, будемо жити і мати багато-багато дітей. Любо, передаємо тобі наш заповітний список бажань.

Люба: Я мрію стати артисткою, буду співати романси про кохання, вічне і незрадливе (співа один куплет «Катюша»). Олесь, напиши.

Олесь: Не вірю я в це, але чим чорт не жартує… (диктор). Притягує мене до себе небо… Заздрю пташкам. Льотчиком хочу стати (пише). Ну все – готово! Хто далі?

Олена, Тетяна: Давай швидше нам, ми вже давно вирішили (диктор). Швеями станемо. Будемо шити одяг.(Вголос) Андрію, а ти може також з нами?

Андрій: (диктор) Ні, я з дитинства мрію навчати дітей. Учитель – моє покликання.

Михайло: (диктор) А я ось піду в морфлот, хочу стати моряком. Уявляєте, адмірал військово-морського флоту Михайло Орлюк.

Іван: Ну, годі вже, розписався, твір чи що?! Я ж казав, бажання одне, друге – через п’ять років замовляйте. Всі написали? Андрію, давай пляшку (опускає листи у пляшку). Закопаємо її під старою грушею. А ти, Михайле, не підглядай.

Михайло: Та годі вже вам… (повертається Іван).

Іван: Ну, що дівчата зал прикрасили?

Дівчата: Прикрасили!

Іван: А це що за вінок?

Дівчата: Іване, ти спочатку порахуй квіти (Іван рахує).

Іван: Дванадцять.

Дівчата: Ось так. Дванадцять. Кожна квітка – то кожен з нас… Найбільша – це ти (сміються).

Іван: Ну, добре, переконали. Наш випускний бал розпочато! А зараз танцюють всі вальс!

(Звучить мелодія – всі танцюють, музику перериває гул моторів. Перші акорди пісні «Священна віна». На задньому плані – відеоряд: розбиті снарядами будинки, спалахи пожеж, вибухи бомб, снарядів. Звучить марш «Прощання слов’янки», дівчата проводжають хлопців на фронт).

1 дівчинка: Ну, здрастуй, Війна... Навіщо ти нам потрібна?! Дай відповідь. В чому привабливість забирати з сімей ні в чому не винних людей. Що тобі це дає? Чи може ти так граєш? Заради втіхи віднімаєш? Гуркіт гармат, річки крові, гори мерців... коли це закінчиться? Невже ти думаєш, що неподоланна? Та ні! Адже після зустрічі з тобою бійці повертаються, вони тебе перемагають! Проти тебе можна знайти зброю — це безстрашність та воля до Перемоги. Ні — зрадництву! Ні — страху! Стій, Війна, тебе ніхто не любить, ти — ніхто! Йди і не повертайся! Прощавай! Йди на віки!

2 дівчинка: Війна, навіщо ти почалась? Скільки безневинних життів ти забрала! Скількох дітей ти залишила сиротами! Скількох людей скалічила! Ти забираєш юнаків, багато з яких ніколи не повернуться додому! Ти не шкодуєш навіть дітей,які теж пішли дивитися в твої страшні вогняні очі! Навіщо ти залишаєш в пам'яті людській жахи, які будуть передаватися з покоління в покоління? Ти ніколи не знайдеш співчуття в очах тих, душі чиїх близьких ти забрала і віддала небу. Геть! І ніколи не приходь до нас!

Худ. номер. «Пісня про малого сурмача» - «Непосиди»

3 дівчинка:  

Я про війну багато прочитала,

З глибоким сумом оглядала
Сторінки страшної історії Землі,
Що принесли у світ жахливий час війни.
Лилася кров, текли струмки печалі.
І небосхил був чорний від журби.
Йшла смерть за смертю...
Мати проводжала
На боротьбу своїх ріднесеньких синів…

Худ. номер. Пісня «Синові» - ансамбль «Дівчата»

Слова диктора (виходить до глядача із зали): У весняну ніч 41-го року прощання лунали над Україною. Батьки прощалися з дітьми, чоловіки з жінками, брати з сестрами, розлучалися любов з любов’ю, надія з надією. Прощалось нездійснене заміжжя, несуджене материнство. Мирне життя обірвалось на 1418 днів. А що було далі… Страшна круговерть, страждання і горе, сльози і смерть. Біда вселюдська, вогонь і кров і все це ще раз, і знов, і знов… І серце затискається в солдата. Зруйнована, розтоптана, розп’ята лежить у темряві його земля.

 

Іван: (на сцені) Усе… Прощавай, Україно, прощай і прости, що доводиться відступати, покидати тебе. Присягаємось, де б ми не були, доки ми живі, житимеш і ти, і ніколи не загинеш, дорога наша земле, поки тримає зброю хоч одна пара рук. Ніколи!

(Голос за сценою) Іване! Іване! (Іван йде на голос. Сцена перекривається інтермедійною завісою).

Чути потяги. Вокзал. На сцені поранений боєць. Поруч медсестра.

Олесь: Сестричко, сестричко, допоможіть!

Наталка: О… Олесику!?

Олесь: Наталко, Наталочко, це ти?

Наталка: Я.

Олесь: Як ти? Як наші? Пам’ятаєш тих 12 квіток? А гарно ж ви тоді придумали.

Наталка: Наші!? Віра з Сашком молодята наші ніколи не поберуться… Сашка під Москвою вбито. (Силується співати куплет «Катюші»). Війна, війна, що ти наробила проклятуща? Забираєш усе – мрії, надії, навіть життя. Ходімо, Лесику.

Ведуча: Все менше й менше у такі свята
Ми бачимо тих, хто вистояв в броні
Тому говорим кожному сьогодні:
«Дивись і слав їх в рідній стороні.
Бо це не просто люди, це – Герої,
Це наша слава, гордість і краса.
 

Ведучий : Вони в житті не гнулись долі злої
Й зірками душ встеляли небеса.
Вони свої найкращі юні роки
Лишили на тяжких шляхах війни,
Щоб на землі царили мир і спокій,
Щоб всі країни в розквіті жили».
 

Ведуча: Пам’ятаймо воїнів-односельців, які захищали нашу Батьківщину в роки війни:_______________________________________________________________________________________________________________________________

Ведучий: Не забудьмо тих, хто поліг смертю хоробрих, захищаючи наше село і похований в братській могилі, це: Плотніков, Болільков, Волков, Біцоєв.

Ведуча:Шануймо всіх земляків, які перенесли на собі всі тяготи фашистської неволі. Це:_________________________________________________________________________________________________________________________________

1 учень : Йдемо ми у журбі до тих могил, де тихо сплять солдати,
Що у боях за Україну полягли.
2 учень:А в ті далекі і тривожні дати
Кували перемогу, в бій вели.
3 учень:Назавжди будуть в пам’яті народній
Всіх цих полеглих мужні імена,
4 учень:Хто бився з ворогом у тій безодні,
Кому життя урвала та війна.
5 учень : Зависочіли обеліски в місті і в селі,
То шану їм віддали їх нащадки
6 учень:Хто визволяв народ на цій святій Землі
Їх 45-й не застав в живих,
7 учень: Але це їх стрічала в квітах Прага
Вшануймо всіх, вшануймо всіх солдатів,
8 учень:Схилімо голови  до Вічного вогню…
 

Худ. номер. Пісня «Вічний вогонь» - ансамбль «Чомучки»

Василь:

Почему все не так, вроде все, как всегда –

То же небо, опять голубое,

Тот же лес, тот же воздух и та же вода,

Только он не вернулся из боя.

Нынче вырвалась, будто из плена, весна

По ошибке окликнул его я:

«Друг! Оставь покурить!» – а в ответ – тишина…

Он вчера не вернулся из боя.

Нам и места в землянке хватало вполне,

Нам и время текло для обоих.

Все теперь одному… Только кажется мне:

Это я не вернулся из боя.

(Кидає цигарку, лишається збоку сцени).

Освітлюється екран. На ньому ордени ВВВ.

Віра (Виходить на сцену): Весна… Летять журавлі (на екрані летять журавлі). Для них війни ніби і не було. Школа моя, мої мрії, моє майбутнє, розбите разом з тобою. Немає Сашка… (співає речитативом «Какой бы мы красивой  были парой, мой милый, если б не было войны»…)

Господи, коли ж це все скінчиться?!. (Лишається на сцені).

ГОЛОС ЛЕВІТАНА сповіщає про кінець війни.

Віра: Перемога! (на екрані документальні кадри) Чуєш, безіменний солдате, уже перемога. Яке твоє ім’я? Кожен назве тебе своїм іменем, рідним, дорогим. А для мене ти назавжди залишишся Сашком, моїм коханням, одним на цілому світі.

Віра та Василь залишаються на сцені. До Віри підходять товариші, які залишилися живими – це Василь, Люба, Андрій, Іван.

Віра: Повернулися, так, але з 12 всього 5. (Кожен повторює цифру “п‘ять”).

Віра: Заждіть, заждіть (забігає за куліси, бере” пляшку бажань”). Ось, Іване, коли у нашу шкільну грушу снаряд попав, я забрала. Вірила, що все-таки ви повернетесь.

Іван: (читає). Заповітний список бажань випускників 1941 року. (У запису звучить шкільний вальс. Його звучання то підсилюється, який поступово то підсилюється, то стишується). Наталя, вона мріяла стати хірургом – не дожила до Перемоги, під самим Берліном її убито.

Василь: А ми зі Степаном хоч на край землі, аби тільки разом, разом… Степан на міні підірвався (знімає пілотку).

Віра: А мій єдиний, рідний, милий Сашко – під Москвою…

Іван: Олесь льотчиком хотів стати.

Люба: В госпіталі він помер, у літаку горів…

Іван: Оленка і Тетянка мріяли стати швеями.

Віра: Евакуйовувались, а тут винищувачі… земля стогнала від вибухів…

Іван: Михайло моряком хотів бути. Прийшов лист від нього, на Тихоокеанському флоті був, а через тиждень – похоронка. (Вцілілі випускники купкою стоять збоку, завмерши).

(Люба намагається через силу  співати куплет «Катюші», слова застрягають у горлі).

Заставка «Пливе кача», кадри «Революції гідності»

Ведуча:У всіх людей своя святиня

Куди не глянь і не спитай,

Рідніша їм своя пустиня,

А ніж земний в пустелі рай.

Нема без кореня рослини,

А  людей  -  без Батьківщини.

 

 23роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 90 – ті,Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще рік тому ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною, а тепер  майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям слава»,а тепер ці слова набули нового змісту.

Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані,і ні в кого немає сумнівів,що ці герої – хлопці.  що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі,  які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу,волонтери,  на плечах яких тримається наша армія.

Ведучий 2.Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням, це вже віддавання шани найкращим, котрі у найважливіший час нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а ще цей вислів є також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, ми розуміємо, що вислів «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з   Гімну,це стало станом душі.

Худ. номер. Пісня «Над землею тумани» - тріо «Натхнення»

 

Ведуча : Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!»

 

Ведучий: Не мало літ минуло з часів Великої Вітчизняної війни, але рани кровоточать і досі, зберігаючи подвиги батьків і дідів.

 

Ведуча: Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо -  біль утрат в зоні АТО. Майже рік ми не можемо спати спокійно: знову йдуть захищати країну  найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави. Це Аніщенко Дмитро, Радзівон Анатолій, Кононюк Володимир, Кобилинський Іван, Пустовий Ігор, Манорик Микола, Гладир Олександр, Богданець Іван, Анточ Володимир, Кукицяк Іван, Лисанець Олексій, Вірко Володимир, Коновалюк Олександр, Нечипорук Денис, Бутаков Руслан, Нікіфоренко Олександр, Дєлайчук Віталій.

 

Учень: Це не сон, не синдром маячні,

Ця війна не в далекій країні,

Не в Іраку чи десь там в Чечні,

А в вишневій моїй Україні.

Саме тут всі її вояки

Схід країни від зла захищали,

На смерть бились мої земляки,

Кровю землю святу поливали.

Щоб країна ввійшла в майбуття

Вільна, сильна, без чвар та війни.

Віддали найцінніше – життя,

України найкращі сини!

 

Худ. номер. Пісня «Повертайся, солдате!» - Бійчук А. Г.

 

Ведучий: Багатьом, на жаль, не судилося повернутися живими. Вони полягли навіки. Серед них випускник нашої школи Шуліков Сергій.

Пам'ять! Гірка пам'ять війни! Вона ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву.

 

Ведуча: Пам'ять! Що ти залишила? Сльози матерів? Наречених, що не долюбили своїх хлопців? Поминальний дзвін та тепло свічки?

 

Ведуча: Хай горять свічки, як болючий щем про наших героїв, які загинули у Великій Вітчизняній війні,і про героїв, що загинули і гинуть зараз, відстоюючи суверенітет нашої крани та  навічно стали журавлями…

(Звучить «Реквієм» Моцарта. Виходять діти із запаленими свічками, від яких запалюють свої свічки всі присутні. )

Ведучий:  Найвищою нагородою тих, хто уцілів, -  є життя, а для загиблих – пам'ять.В хвилину мовчання,

Вшануймо вставанням

Пам’ять героїв –

Навіки живих.

(Хвилина мовчання – звучить метроном).

 

Учень читає вірш на фоні мелодії:

Але нашу Батьківщину,нашу Україну зламати не можна! Як птах фенікс, вона відроджується із попелу, стає міцнішою,сильнішою

Не розчаровуйсь в Україні,

А розумій її печаль.

Що робиш ти для неї нині –

У себе спершу запитай.

Не розчаровуйсь в Україні,

Вона свята, а грішні – ми

В її недолі часто винні

Її ж бо дочки і сини.

Не розчаровуйсь в Україні,

Ідеї волі певним будь,

Бо тільки той є справжнім сином,

Хто вміє неньку захистить.

Не розчаровуйсь в Україні,

Вір, що мине важка пора,

Розквітне пишний цвіт калини,

В садах достатку і добра.

Хай живе Україна!!!!!!!!!!!Слава Україні – Героям слава!!!!!!!!!!!!!

Фінальна пісня «Світ без війни» - ансамбль «Непосиди»

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Перемоги  2014,2015\DSCN6927.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Перемоги  2014,2015\DSCN6953.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Перемоги  2014,2015\DSCN6932.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета:  перевірити знання учнів з музичного мистецтва; створити умови для інтелектуального розвитку, розвивати кмітливість, спритність, сприяти формуванню комунікативних навичок, зміцненню дружніх відносин між членами команд-супротивників, стимулювати розвиток логічного мислення, виховувати відповідальність, наполегливість, товариськість.

Обладнання: музичний центр, ПК, картки із завданням, портрети композиторів, грамоти для нагородження.

Попередня підготовка: ознайомлення учнів із правилами проведення турніру; підготовка музичного супроводу; зали для проведення турніру; виготовлення учнями запрошень для гостей і членів журі; формування команд, які обирають капітана, дають назву команді, створюють емблему та готують домашнє завдання.

Хідзаходу

Насцені -  плакат: “Vita brevis est, ars longa”

« Життя коротке, а мистецтво – вічне! (Гіпократ)

Звучить урочиста музика.

У конкурсі беруть участь 2 команди по 8 учнів, кожна з яких обирає собі назву, девіз та емблему.

ДІЙОВІ ОСОБИ: Ведучий — учитель музики, учасники турніру, команди «Веселі нотки» і «Джазмени»

Ведучий. Увага! Увага! Розпочинаємо змагання! Кмітливих і розумних, винахідливих і сміливих запрошуємо взяти участь у турнірі! Зустрічаємо!

На сцену виходять учасники та займають свої місця.

Ведучий оголошує кожну команду.

Ведучий. Сьогодні ви будете перевіряти свої знання, розум, швидкість реакції. Наш турнір буде проходити за олімпійською системою. Що це означає? У випадку невдачі команді доведеться зберігати олімпійський спокій. Отже, розпочинаємо!

Відбувається презентація команд. Кожна з них представляє свої назву, девіз та емблему. ( Максимальна оцінка – 5 балів)

Ведучий. Чудово! Ми познайомилися з нашими неперевершеними учасниками. Не станемо тягнути час і розпочнемо розминку.

У ході розминки кожна команда за 1 хвилину дає відповіді на 6 загадок. За кожну з відгадок вони отримують по одному балу.

 

ЗАГАДКИ ДЛЯ ПЕРШОЇ КОМАНДИ

1.Стан цей нотні знаки носить,

 Як він зветься? ... (Нотоносець)

 

2.В балеті, мюзиклі — сценарій,

 І в опері, і в опереті.

 Його складає літератор.

 Сценарій цей ми називаємо... (лібрето).

 

 

3.Митець, що таємницю звуків

 Вкладає в музику відкриту,

Як Моцарт, Лисенко, Ревуцький,

 Чайковський. Хто він? ... (Композитор).

 

4.Ця пісня дивна, урочиста,

 Як над церквами давній дзвін,

 Вона славить працю й Вітчизну,

 Ця назва всім відома — ... (гімн).

 

5.Як закружляє цей танець,

 Як зачарує нас.

 Всьому світу відомий

 Ніжний Віденський... (вальс).

 

6.Ну й велика оця скрипка —

 Не можна відвести очей.

 Звук низький, баритональний.

 Це і є... (віолончель).

 

ЗАГАДКИ ДЛЯ ДРУГОЇ КОМАНДИ

 

1.Він у мистецтві — принц прекрасний,

 Душі прекрасний злет.

 Він старовинний, він сучасний:

 Класичний танець... (менует).

 

2.На нашім інструменті є і струни, і педаль.

 Хто ж він є? Це, безперечно,

 Знайомий красень наш... (рояль).

 

3.Ми в театрі на виставі,

 Закінчився перший акт.

 Глядачів все менше в залі —

 Починається... (антракт).

 

4.Урочисто лине в пісні,

 В арії вражає нас,

 Сильний, як могутнє море,

 Чоловічий голос... (бас).

 

5.На Різдво, на Рік новий,

 На веселі святки

 Сивої старовини

 Скарб несемо золотий —

 Давнії... (колядки).

 

6.Музикант сліпий співає —

 Відчуваєш в серці жар.

 Інструмент свій обіймає.

 Хто ж він є? Співець-... (кобзар).

 

Ведучий. Наші учасники — просто молодці! Кмітливі та ще й, виявляється, обдаровані поетичними талантами! Подивимося, як вони впораються з наступним конкурсом. А називається він «Збирачі фольклору». Кожна команда отримає конверт із картками, на яких окремо написані початки й кінцівки прислів’їв і приказок на тему музики. Переможе той, хто швидко і правильно збере їх. Але не зволікайте: після того, як ви складете прислів’я, вам буде необхідно пояснити їхній зміст. Почали!

Кожна команда отримує конверти й виконує завдання. Закінчення роботи вони оголошують дзвінком.

 

МАТЕРІАЛ ДЛЯ КОНКУРСУ

 

Із пісні й казки... слова не викидають.

Де праця, .... там і пісня.

Легше тобі на душі стане, ... як пісня до твого серця загляне.

Музика без язика, ... а в гурти збирає.

Обід без фруктів — ... що свято без музики.

Кому добре, той співає, ... кому зле, той плаче.

Життя біжить, ... як музика дзвенить.

Без голосу не співець, ... без грошей не купець.

Яка пташка, ... така й пісня.

Швидко пісня співається, ... та не швидко складається.

Хто співає, ... той журбу проганяє.

Найдорожча пісня — ... з якою мати колисала.

 

Ведучий. Дорогі глядачі, ми вже познайомилися з командами. Тепер час нам звернути увагу й на завзятих капітанів! Для цього ми проведемо наступний конкурс. Готуйтеся, відважні командири!

Кожний капітан отримує планшет із філвордом, в якому за визначений час необхідно знайти якомога більше слів, пов’язаних із музичним мистецтвом.

А

Р

Ф

А

Е

Ф

А

М

П

О

Н

А

М

Д

О

Н

Л

Р

П

О

Г

 І

А

Р

 І

Я

Н

Е

Т

О

О

К

Т

А

В

А

Р

А

Т

Т

П

І

С

Н

Я

А

С

К

Р

И

П

К

А

Н

З

М

Е

Л

О

Д

І

Я

К

К

А

Н

Л

І

Р

А

Д

А

К

О

Н

В

А

Л

Ь

С

І

Л

Я

П

І

А

Н

О

М

И

 

А

Р

Ф

А

О

Ф

А

М

П

О

Н

О

М

Д

О

Н

Л

Р

П

О

Р

И

А

Р

І

Я

Н

Е

Т

Т

О

К

Т

А

В

А

Р

А

Е

Т

П

і

С

Н

Я

А

С

К

Р

И

П

К

А

Н

М

Е

Л

О

Д

і

Я

Ф

О

К

О

Н

Т

Р

А

Б

А

С

В

А

Л

Ь

С

Н

Р

Е

И

Т

А

К

Т

Р

О

Я

Л

Ь

Ведучий (до глядачів). Поки капітани намагаються продемонструвати свої інтелектуальні здібності, ми з вами не будемо відставати. Я показуватиму зображення інструмента, а ви скажете мені, що це. Зауважте, що помилитися буде дуже важко, адже підказкою буде звучання цих інструментів.

Ведучий демонструє картки із зображеннями музичних інструментів, одночасно чути їхнє звучання. Глядачі відгадують, які це інструменти (тромбон, цимбали, литаври, арфа, флейта, контрабас). Після закінчення конкурсу для глядачів капітани показують свої планшети глядачам, зачитуючи знайдені слова. Журі визначає переможця.

 

 Ведучий. Здогадуюся, нашим учасникам уже кортить знову показати себе. Що ж, дамо їм таку змогу, взявши участь  у конкурсі «Знайди пару». Кожна команда отримає картки зі словами, з яких треба утворити пари.  Свою готовність сигналізуємо дзвіночком. Завдання зрозуміле? Починаємо!

Команди отримують картки й виконують завдання.      

 СЛОВА ДЛЯ КОНКУРСУ:

смичок оркестр

 диригент скрипка

 кордебалет струна

 гітара опера

 арія балет

 клавіша хор

 соліст піаніно

ВІДПОВІДІ:

Смичок — скрипка

Диригент — оркестр

Кордебалет — балет

Гітара — струна

Арія — опера

Клавіша — піаніно

Соліст — хор

 

Команді, яка впоралася із завданням швидше за всіх, зараховується один бал.

Ведучий. Усі наші учасники добре знаються на музичному мистецтві. Гадаю, в кожного є і свої вподобання або улюблені автори. Можливо, у наступному конкурсі ви їх зустрінете. Називається він «Упізнай композитора». Кожна команда, дивлячись на портрети, повинна назвати представлених композиторів, а також згадати один із написаних ними творів.

Команди по черзі виконують завдання — кожна вгадує по три персоналії (М. В. Лисенко,  Ж. Бізе, С. В. Рахманінов, Я. С. Степовий, М. І. Глінка, Й. С. Бах, Л. ван Бетховен,  П. І. Чайковський, М. Д. Леонтович).

Ведучий. Ви вже переконалися в обдарованості наших учасників? Що ж, пропоную вам упевнитися в їхній ерудованості. На черзі — «Конкурс ерудитів». Правила прості. Представник кожної команди називає цифру від 1 до 15, що є номером запитання. Члени команди відповідають на запитання. Починає команда... (оголошує).

 

1.Як називається ансамбль із чотирьох музикантів? (Квартет.)

2. Який інструмент називають королем всіх музичних інструментів? (Орган.)

3. Назва якого інструменту вміщує два терміни: «голосно» й «тихо? (Фортепіано.)

4. Яка геометрична фігура стала музичним інструментом? (Трикутник.)

5. Як називається великий колектив музикантів, яким керує диригент? (Оркестр.)

6. Герой якої опери М. А. Римського-Корсакова побував у гостях у Морського царя? («Садко».)

7.Назвіть графічні знаки для позначення музичних звуків. (Ноти.)

8. Яка країна є батьківщиною опери? (Італія.)

9. Який російський композитор ХІХ ст. був ще й морським офіцером? Його називають композитором-казкарем. (М. А. Римський-Корсаков.)

10. Якого славетного композитора в дитинстві називали «диво-дитиною»? (В. А. Моцарта.)

11. Цей композитор об’їздив зі своїми вальсами безліч країн. І донині його твори підкорюють слухачів. Кого називають «королем вальсів»? (Й. Штрауса.)

12. Слухачі закидали його квітами, нагородили оваціями, але він сидів обличчям до оркестру й не бачив реакції зали. Його девіз «Через  боротьбу — до перемоги! Крізь страждання — до радості!» Хто це? (Л. ван Бетховен.)

13. Цього композитора звинувачували в тому, що його музика занадто складна й водночас народна, що заважає прихожанам зосередитись на релігійному настрої. Його найулюбленішим інструментом був орган. Хто це? (Й. С. Бах.)

14. Який російський композитор став засновником російської класичної музики? (М. І. Глінка.)

15. Цього польського композитора називають «поетом» фортепіано. У двадцять років він залишив батьківщину і вже не зміг повернутися ніколи. Значну частину його творчості складають вальси, полонези, мазурки. Йому належать слова «Серце моє там, де моя батьківщина». Хто це? (Ф. Шопен.)

Кожна  команда отримує за правильну відповідь по одному балу. (Треба вибрати по 5 запитань із 15 запропонованих)

Ведучий. Поки гравці готуються до наступного конкурсу, їхні вболівальники також матимуть змогу показати, на що вони здатні. Прошу, дорогі глядачі, подумати над загадками.

 

То товстішає, то худне,

 На всю оселю голосить.  (Баян або акордеон.)

 

Хто стоїть, як вартовий,

Перед нотними рядками?

Хто рядок нам відкриває,

 Місце нотам визначає?  (Скрипковий і басовий ключі.)

 

Сам із вільхи та із дуба,

 В роті чорні й білі зуби.

 Ти до них торкнись рукою,

 Враз почуєш звук чудовий. (Рояль.)

 

Сам пустий, голос густий,

 Дріб вибиває, людей збирає. (Барабан.)

 

Він музикантами керує,

 На нього дивиться оркестр,

 І публіка його цінує

 І віддає тепло сердець. (Диригент.)

 

З піснею цією діти виростають,

 Бо її матуся кожному співає. (Колискова.)

 

Під музику таку

 Крокують всі військові.

 В ній чуєш ритм чіткий,

 Вона веде в похід. (Марш.)

За правильні відгадки уболівальники приносять своїм командам додаткові бали

На сцені проходить конкурс « Домашнє завдання.» Команди пропонують музичні інсценівки обраної на власний розсуд пісні. За оплесками уболівальників з’ясовуються бали.

Ведучий. Наші учасники вже трохи стомилися? А їхні вболівальники? Добре, на вас чекає передостанній конкурс «Розрізне доміно». Кожна команда отримає 5 карток із записаними початковими словами пісень і ще 5 — із продовженнями. Перша команда починає співати початок рядка. Суперникам не можна зволікати: слід якомога швидше знайти продовження й проспівати його. Чи варто казати, що за правильну відповідь команда отримає бал! Увага, почали!

 «Ой єсть в лісі... калина»

«В нашої бабусі... ой веселі гуси»

«Ой на горі... та й женці жнуть»

«Як на ті чорнобривці… погляну»

 «Ровесники, ровесниці… дівчата і хлоп'ята»

«Їхав козакза... Дунай»

«Ой у лузі… червона калина»

«Ой ходить сон... коло вікон»

«Добрий вечір тобі, ... пане господарю»

«Зацвіла в долині... червона калина»

 

Ведучий. Останній конкурс допоможе гравцям продемонструвати не лише свій розум, але й ораторські здібності. Оголошую «Завдання на міркування»!

Команди отримують по одному запитанню, на яке вони повинні знайти відповідь за 1 хвилину. Звичайно, їм спочатку слід порадитися.

Погляньте на ілюстрацію (зображення органа.) Цей музичний інструмент існує понад 2000 років. Він може замінити хорову й інструментальну капелу. На ньому грають руками і навіть ногами. У руках одного виконавця це цілий духовий оркестр. Один із журналістів писав про цей інструмент, що він «мудрий, прихований і самотній». Поясніть, що він мав на увазі.

Орієнтовна відповідь:

Орган «мудрий», тому що увібрав у себе культуру тисячоліть; «самотній», бо це єдиний клавішно-духовий інструмент; «прихований», тому що його не видно повністю — ми можемо бачити тільки його фасад.

Ведучий.  Ім’я цього композитора відоме на весь світ. Про нього казали, що він має «сталеві руки й золоте серце». У 1918 р. митець був вимушений залишити Батьківщину та виїхати до США, але слава не покидала його й на чужині. Якось вранці, зайшовши до кав’ярні, музикант помітив націлений на себе об’єктив фотоапарата. Це його роздратувало, і він закрив обличчя руками. Уже ввечері на перших шпальтах з’явилося фото з підписом: «Ці руки коштують мільйон!». Про кого йдеться, і чому саме такий підпис отримала фотокартка?

Орієнтовна відповідь:

Цим композитором є Сергій Рахманінов. Окрім того, що він створював музику, він  ще був віртуозним піаністом, що додавало композиторові неабиякої  слави. Вже у дев’ять років майбутній композитор був зарахований до Петербурзької консерваторії.

Ведучий. Отже, наш музичний турнір завершився. Усі учасники з гідністю витримали запропоновані випробування. Велика подяка всім, хто брав участь у турнірі й уболівав за команди! Тож, підіб’ємо підсумки турніру...

 

Відбувається остаточний підрахунок балів, визначаються переможці. Звучить урочиста мелодія. Учасники отримують призи й подарунки. Після цього вони прощаються з глядачами й залишають сцену.

Ведучий. Хочу завершити нашу зустріч словами Д.Д.  Шостаковича: «Любіть і вивчайте велике мистецтво музики. Воно відкриє вам цілий світ високих почуттів. Воно зробить вас духовно багатшими, досконалішими. Завдяки музиці ви побачите життя в нових тонах і барвах». До нових зустрічей! Турнір закінчується.

 

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Турнір знавців музики\!Веселі нотки (1).JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Турнір знавців музики\!Веселі нотки (3).JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Турнір знавців музики\PC190036.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Турнір знавців музики\PC190041.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\квн 7-8\PC190039.JPG

 

 

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Квитанції\radio-javan-special-f12046e1.jpg

 

 

Кабінет музичного мистецтва стилізовано під майдан, звучить заставка до телевізійного шоу «Караоке на майдані», сповіщаючи всіх про початок програми

Ведуча: Добрий день усім присутнім! Палкий  привіт усім любителям караоке! Рада бачити Вас на розважальному шоу «Караоке в нашій школі»!

Ведуча: У нас сьогодні свято! Адже славнозвісна програма «Караоке» завітала у нашу школу! І саме час нагадати вам правила проведення нашого шоу. Отож, програма відбуватиметься у три тури. У першому я відберу найкращих  трьох  співаків - учасників із залу, які в другому турі виконуватимуть кожен свою пісню із запропонованих мною, а співатимемо ми сьогодні такі пісні: «Селфі» «Вишиваночка», О. Винник «Нино», «Счастье», «Возьми меня в свой плен», Время и Стекло «Троль», Гайтана «Ялиночка»,

 О. Полякова «Шлепки», «Люли», М. Яремчук « Ти  в мені є», Н. Могилевська «Я танцевала», С. Вакарчук «Обійми мене», Христина Соловій «Тримай».                                                    

І тільки ви, слухачі, силою своїх оплесків будете вирішувати хто із трьох учасників пройде до фіналу. А у фіналі переможе той учасник, хто збере найбільше грошей.

Ведуча: Отож, ми розпочинаємо!

І так, І тур «Співають усі!»

Звучить фонограми пісні В. Івасюка «Червона рута», ведуча по черзі підходить з мікрофоном до бажаючих проспівати доки звучить запис. По закінченні фонограми   ведуча обирає трьох найкращих співаків для другого туру.

Ведуча: Учасників визначено. І мені здається, що з пісенним талантом у них все нормально.  Згодні? І я так думаю. Але давайте трішки краще з ними познайомимося.

(кожен учасник коротенько про себе розповідає)

 Зараз наші учасники будуть готуватися до наступного туру, у якому їм доведеться виконувати обрану пісню(перший куплет та приспів).

Ведуча: А поки учасники вибирають яку композицію будуть виконувати, ми з глядачами трішки розважимося.

Отже, оголошую конкурс «Любитель фруктів».(Обираються двоє бажаючих, які повинніз’їсти на швидкість по яблуку). 

(Відбувається конкурс)

Ведуча : А тим часом наші учасники підготувалися. Отже, вже час послухати першого із них. А першим(ою) буде співати ­­­­­­­­­_______________________________________, який(а) виконає пісню ________________________________________________________.

(Виступ першого учасника)

Ведуча : Час нам уже послухати другого учасника нашої програми ______________________________________, який(а) виконає пісню ______________________________________________________.

(Виступ другого учасника)

Ведуча : А учасники у нас ще ті співаки! Та, в принципі, я завжди знала, що у нашій школі є багато талановитих учнів. Тож я не помилилася!  Настав час почути, як співає наш третій учасник. То ж, ми запрошуємо його!

(Виступ третього учасника)

Ведуча: Знаєте, любі друзі,  у мене завжди була мрія! Ви запитаєте: «Яка?» … Я завжди мріяла про те, що коли вже не працюватиму у школі, обов’язково стану музичним продюсером. І вже від сьогодні знаю, кого я буду продюсерувати, і кого повезу на наступний сезон х-фактору! Так, так,  перші троє співаків у мене вже є!Давайте ще раз їм усі поаплодуємо!   І так, всі троє учасників використали по одному шансу. Ми почули кожного з них, а тепер черга за вами, глядачі. Саме Ви повинні вибрати двох фіналістів за допомогою оплесків. Отже, я  по черзі буду називати учасника, а ви -  аплодувати. У фінал пройдуть ті двоє, які отримають більше оплесків.

(Визначення фіналістів, вручення символічних караоке-яєць» тому, хто вибуває після першого туру )

Ведуча: Нагадую, що генеральним спонсором нашого розважального шоу є Благодійний фонд І. Бриченка «Крокуємо з турботою», подякуємо оплесками за призи, які люб’язно надав цей фонд.  Отже, фіналістів визначено. Наші учасники зараз виконають по одній композиції, а переможця знову обирати вам - глядачі. А  переможе той, хто збере більше грошей у капелюх. Та для цього нам потрібна допомога – двоє глядачів, які будуть збирати і рахувати гроші у капелюхах наших учасників. Учасник виконуватиме пісню, а вони будуть  збирати кошти, потім їх  рахуватимуть.  Тож хто бажає збирати кошти першому фіналісту?(обирається із присутніх). А тепер бажаючий збирати і рахувати кошти для другого фіналіста (обирається із присутніх). Не будемо гаяти часу, і запрошуємо першого фіналіста.

(Виступ фіналіста)

Ведуча: Поки рахуються гроші першого фіналіста, запрошуємо до виступу наступного.

(Виступ фіналіста)

Ведуча: Ось і фінал підійшов до кінця. Учасники використали усі свої спроби завоювати вашу прихильність.  І настав час дізнатися, скільки саме наші учасники назбирали грошей, і хто стане сьогоднішнім переможцем.  І не тільки сьогоднішнім, а хто буде носити звання найкращого співака школи до наступної програми.

Ведуча:  Отож, скільки грошей зібрали наші співаки?

(Оголошення результатів. Нагородження переможців)

Ведуча:  Ось і наша конкурсно-розважальна програма підійшла до кінця.  Ой, і наспівалися ми сьогодні… І не тільки, а ще й відкрили нові таланти і стали на крок ближче до моєї мрії! Ну і як завжди, переможець повинен заспівати пісню на біс. То ж ми запрошуємо його.

(Пісня на біс)

Ведуча: На цій прекрасній ноті конкурс закінчується. Дякую за увагу!  І як сказав би І. Кондратюк: «Цілую, люблю, бувайте».

 

 

C:\Users\admin\Desktop\фото уроків\20180131_124729.jpg

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Караоке в нашій школі 2017\P1315023.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\тиждень музики 2017\Фото караоке в школі\P1315027.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Караоке в нашій школі 2017\P1315030.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Караоке в нашій школі 2017\P1315035.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Караоке в нашій школі 2017\P1315039.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\тиждень музики 2017\Фото караоке в школі\P1315036.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Караоке в нашій школі 2017\P1315041.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Караоке в нашій школі 2017\P1315044.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\тиждень музики 2017\Фото караоке в школі\P1315040.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Караоке в нашій школі 2017\P1315047.JPG

H:\images.jpg

Сценарій

 концерту з нагоди 25-річчя Незалежності України

«ЦВІТИ У ЛЮБОВІ, УКРАЇНО МОЯ!»

Звучать фанфари, оголошуючи про початок свята

Сцена оформлена згідно ювілейної річниці незалежності України – на задній стіні велика цифра 25, розфарбована в жовто-блакитних кольорах, обрамлена вінком, який символізує матір-Україну, сплетений із верби, калини, чорнобривців, колосків пшениці.   На авансцені – кошик з польовими  квітами, обв'язаний вишитим рушником.

На фоні музики виходять хлопчики-козаки із шаблями.

Звучить пісня «Сім шляхів»

 

КОЗАК 1 - Сливар

Від синього Дону до сивих Карпат

Одна нероздільна родина,

Без панства, без рабства, насильства і зрад, –

Вільна, незалежна Вкраїна.

 

КОЗАК 2 - Коцер

Сини України! Ставаймо спільні

Під прапор ідеї одної –

Зберем з поля рідного квіти рясні

В вінок України вільної.

А. Г. Доброго дня, дорогі друзі! Сьогодні незвичайний день,   день святковий, тематичний, присвячений Дню народження нашої країни, тому невипадково наш концерт розпочали саме юні козачата.
Козаки були дітьми України й завжди дбали про рідний край, захищали його від ворога та відстоювали права й волю. А наші хлопці- козачата зростають справжніми захисниками своєї країни, передаючи у своїх піснях віковічне прагнення українського народу до кращого й вільного життя за різних часів. Тож давайте ще раз гучними оплесками подякуємо майбутнім козакам,  двом Сергіям – Сливарю та Коцарю за гарну пісню і чудове  виконання!

Кожна людина завжди з великою любов’ю і душевним трепетом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство. То є вогнище, маленька батьківщина кожного, де живуть або жили  мама і  тато, бабуся, дідусь, сестри, брати. І якщо скласти маленькі батьківщини кожного з нас – вийде одна  велика наша  держава Україна. А Україна – це наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, і зрозуміло, мудрими, талановитими людьми. Це велика держава, і живуть у ній люди різних національностей і сповідань, але всі вони знайшли в нашому краї свою батьківщину і так, як і ми- українці,  називають Матір’ю  - соборну і суверенну Україну.
Шановні жителі Виноградного! Для вас сьогодні потрійне свято, адже відзначаємо ми День Державного Прапора, що святкується 23 серпня,  25-у річницю Незалежності України, що відзначається24 серпня  і відкриття вашого сільського клубу, який «ожив» завдяки вашим дбайливим рукам. Саме ви вдихнули у нього друге життя. Тож вітаючи вас і всіх наших гостей  із цими знаменними подіями, хочу побажати кожному  віри, надії , любові, Божого благословіння у всіх ваших справах,  міцного здоров’я,  благополуччя ,  достатку та миру,  адже ви всі на це заслуговуєте!

Вже скільки закривавлених століть
Тебе, Вкраїно, імені лишали... 
Тож встаньмо, друзі, в цю врочисту мить: Вшануймо Прапор вільної Держави

В такий день на повні груди хочеться заспівати душею разом з усією Україною найголовнішу для кожного справжнього українця пісню! 

(звучить Гімн України)

А. Г. На нашому святі сьогодні присутні гості:

(оголошення гостей)

Тож слово надається гостям

Вел.1.  Наша славнаУкраїна.
Наше щастя і наш розмай!
Чи на світі є країна,
Ще миліша за наш край?


Вед.2 Люблю яв рідному краю
Веселі співанки пташині,
І річки бистру течію,
А ще калину при долині.чв

Для вас співає вокальний ансамбль «Чомучки»

Звучить пісня-танець «Комарики-дзюбрики», після неї – діти говорять слова:

  1. Живи, Україно, славетна земля,- Унгуряну
  2. Живи, Україно, живи, незалежна - Данілкова
  3. Соборна державо, ти наше життя!Кравчак
  4. І щире бажання, і радість безмежна. - Віхтюк
  5. Ведуть нас вперед, за нове майбуття, - Стахова
  6. Дніпро і Карпати, степи стародавні, - Казакова
  7. І Чорного моря хвиляста краса, - Аніщенко

    8.  Вони ще побачать діла наші славні, - Стібак

 Бо воля народна здійснить чудеса!

 

Худ. номер « За вроду  дякую батькам» – Стефанчина Л.

Вед.1: Нехай же лине пісня солов’їна
Як дар душі, як хвиля вогнева. 
Бо то співає вільна Україна, 
Для тебе, мій народ, вона співа. 

Вед.2: Хай сонце сяє в українській пісні

І світом котиться луна

Ми в чомусь може трохи різні

Та Україна в нас одна.

 

 Для вас звучить пісня «Нова Україна моя»» у виконанні  вокального ансамблю «Непосиди».

 

Настя Іванченко:

Моя любове! Я -  перед тобою.
Бери мене в свої блаженні сни.
Лиш не зроби слухняною рабою,
Не ошукай  і крил не обітни!

Звучить пісня «Білими крилами» - Іванченко А.

Виходять троє дівчаток в національних  костюмах, тримаючись  за руки: 

Перша дівчинка: Я – українка! Вигодувана материнською піснею, бабусиною казкою.

Друга дівчинка: Я теж українка іпонад усе в житті люблю лагідну і щиру нашу мову!

Третя дівчинка:  А я - отчий край, де  зростаю, рідну мою Україну!

Виконують пісню «Рушничок»

А. Г.:25 років тому наша країна отримала статус  Незалежної держави. Вік нібито і невеликий, але скільки всього сталося за ці роки…

Найстрашнішими стали події зими 2013 та 2014 років, адже23роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 90-ті, Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще два роки тому ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною, а тепер  майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще два роки тому ми не  звертали особливої  уваги на слова «Слава Україні – Героям слава»,а тепер ці слова набули нового змісту.

Сьогодні, ми з болем у серці говоримо, що не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. І ми віримо в це!   Багато наших земляків самовіддано захищають східні українські кордони,  багато з них, відслуживши, повернулися додому героями. Це - Аніщенко Дмитро, Радзівон Анатолій, Кононюк Володимир, Кобилинський Іван, Пустовий Ігор, Манорик Микола, Гладир Олександр, Богданець Іван, Анточ Володимир, Кукицяк Іван, Вірко Володимир, Коновалюк Олександр, Нечипорук Денис, Бутаков Руслан, Нікіфоренко Олександр, Дєлайчук Віталій, Бурячок Євген, Дмитрук Микола, Горгуль Павло. Деякі залишилися продовжувати службу за контрактом, а деяких вже немає серед живих. Серед них – випускники нашої школи Шуліков Віктор та Лісанець Олексій. Схилімо ж низько  голови за тих, хто не повернувся до рідного дому, за хлопців, що стали «Небесною Сотнею», за всіх, хто поліг у зоні АТО, за тих, хто не побачить більше синього неба та золотавих степів, кого більше  не зможуть приголубити  рідні мати і батько, кого не обнімуть донька чи син, не поцілує дружина, кохана дівчина
Вшануймо пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Метроном

А. Г. У вихорі життя ми маєм  пам᾽ятати:

         На Сході йде війна, стоять насмерть солдати.

         Молімося за них, хай у важку годину

        Господь заступить тих, хто став за Україну…

Всім героям  боротьби за незалежність України присвячується

хореографічна композиція «Обійми мене», у виконанні учасників художньої самодіяльності Горохівської школи.

Вед. 1.Моя пісенна країна
Зоветься в світі Україна.
Пісні її до серця линуть

Стрімким джерелом, небом синім,
і у веселім дружнім крузі
Пісні співають добрі друзі.
Тож для вас співають  Віктор Мартинюк і вокальний ансамбль «Дівчата»

 

 Звучить пісня «Пісня на добро»

Вед.2:Таку магічну силу пісня має,

Що сил людині завжди додає,

Бо пісня й слово – джерело безкрає -

Живу водицю з нього серце п’є.

Для вас співає Заграйчук Ольга

Звучить пісня «Україна»

А. Г.

Люблю України коханої небо,
Що буде, люблю, й що було.
Живи, моє серце, живи не для себе,
Для себе ж бо ти й не жило.

Мартинюк В. Щасливії люди, щасливих багато.
Живуть для живого живі.
Тому ми й повинні про щастя співати,

Для вас, українці мої!

Звучить пісня «Лебедина вірність» у виконанні Мартинюка В. та

 Бійчук А .

Читець С. Паньків:

Таке все тут миле, доступне і гідне,

Високі тополі і тихе село….

Таке сокровенне, насущне і рідне,

Воно в мою душу  навіки вросло

Коралі калини, і мамині очі,

 І доля – з лелечого наче крила…

 Я більшого щастя на світі не хочу,

Щоб лиш Україна міцніла й жила.

Вас вітає вокальний дует у складі Заграйчук Ольги та  Веклич Оксани

Звучить пісня « На світі є одна країна»

А. Г.  Якби зійшлися дві зорі
           І райдуги сплелися в перевесло,

           Тоді, напевно б, гори золоті

           В дарунок ми до вас принесли! 

Зустрічайте Фільваркова Івана та Бійчук Інну з піснею «Дві зорі»

 

Худ. номер. Пісня «Дві зорі» - дует Фільварков І., Бійчук І.

 

Вед.1: Чи переллю колись у слово 
Оце щемливе почуття? 
Що так зненацька і раптово 
Ввірвалося в моє життя? 
До крику — душу обпалило! 
До крові — серце обпекло!                                                                       
Подарувало мені крила, 
До неба в котре  підняло!

Зустрічайте Бійчук А. Г. з піснею «Перше кохання»

 А. Г.: Щирий український народ завжди славився задушевною піснею, влучним гумором  та дотепним  жартом. Тож зустрічайте наших говірких, всесвітньовідомих  і всезнаючих  кумась.

Заставка до сценки . Сценка про кумась

 

Худ. номер «А у мого чоловіка іменини» - вокальний ансамбль «Дівчата» та Віктор Мартинюк

Вед.2: Коли пісні мойого краю
Пливуть у рiдних голосах,
Менi здається; що збираю
Цілющі трави я в лугах.

Вед.1: В піснях – дівоча свята туга

Про те,  що було й буде знов,

В них юність виникає друга,
I жаль, i усмiх, і любов.

Для вас співає вокальне тріо «Натхнення», у складі Бійчук А. Г., Коваленко О. А., Стібак О. В.

Звучить пісня «Святкова»

Вед. 2: Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

Зустрічайте Іванченко Анастасію та вокальний ансамбль «Непосиди»

Звучить пісня «Вкраїна калинова»

Після пісні  говорять слова:

Дарина: Краю мій рідний, земле моя колискова!

Із садками вишневими і солов'ями співучими,

 

Іра: вербами кучерявими і джерелами чистими,

 

Оксана: дорогами тополиними і лелеками білокрилими,

 

Аня: росами голубими і райдугами семицвітними,

 

Ксюша: із золотими китичками хмелю та соняшниками і мальвами квітучими, рушниками гаптованими і червоними кетягами калини,

 

Оля: з хлібом-сіллю гостинними і людьми працьовитими,

 ланами широкими і небом блакитним

 

Настя: присягу прийми, що будемо любити тебе і оберігати, бо  одна ти, як життя.

 

Звучить пісня «Журавлина доля» у виконанні Бійчук А.Г.

На сцену виходить вокальний ансамбль «Дівчата»

А. Г. Вишита колоссям і калиною, 
Вигойдана співом солов'я,
Звешся величаво - Україною, 
Земле зачарована моя. 
О. А.
Ти мені боліла важко ранами, 
Як тебе хотіли розп'ясти, 
І нитками - чорними й багряними-
Власний образ вишивала ти. 


Таня І.
Вишивала ніжністю суворою,
Муками і полум'ям надій.

Люда К.
Я читаю всю твою історію
На сорочці вишитій твоїй. 

Нат. Ю.
Непроста історія країни, 
Нашої вітчизни - України, 

Люда Б.
Нові вишивання її долі, 
Паростки нового, поки кволі. 


О. В.
І б'ємось в житті, немов підранки, 
Крають душу чорні вишиванки,

Вітя
Чорний колір інші забиває, 
Лиш надія душу зігріває.

А. Л.
Нині свято нашого народу,
Свято України, її роду!
Ще пройти доріг нам слід багато...
Свято майбуття, надії свято.

Звучить фінальна пісня «Співаймо разом»

Вед. 1Рідна наша Україно, панно синьоока,

Твоя доля соколина ще злетить високо.

Вед. 2Піде славою полями, аж за обрій стане,

 Бог поможе, мир і спокій, правдою настане.

Вед. 1  Оживуть міста-руїни, розквітне держава,

Запевняєм, Україно,

РАЗОМ: Слава тобі! Слава!

А.Г.: Ми були б дуже раді і щасливі, якби від сьогоднішнього свята ваші серця переповнилися любов’ю і повагою  до рідного краю, бо коли живе культура, звичаї, традиції нашого народу, ще більше збагачуємось не лише ми самі, а й  цілий світ. І, бажаючи вам щастя, кажемо:
РАЗОМ: Хай стелиться вам доля рушниками !Дякуємо за увагу і до нових зустрічей!

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\20160821_210658.jpg

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\20160821_211231.jpg

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\20160821_212654.jpg

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\IMG_6074.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\20160821_222553.jpg

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\IMG_6088.JPG

 

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\IMG_6105.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\IMG_6138.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\IMG_6116.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\День Незалежності 2014, 2015, 2016\IMG_6204.JPG

 

 

D:\Концерт д о Дня Незалежності Виноградне 2016\20160821_220520.jpg

 

 

D:\Концерт д о Дня Незалежності Виноградне 2016\20160821_220945.jpg

 

 

 

 

 

Сценарій

Різдвяного вертепу

 

«Йдем колядувать знаєм до кого…»

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\P1071749.JPG

 

Колядники:

Христос рождається!

Господарі:

Славімо Його!

Колядники:

Чи дозволите колядувати?

Господарі:

Заходьте до хати!

Колядники співають:

Йдем колядувать знаєм до кого,

Ми вколядуєм півзолотого/2р.

 

Добрий вечір вам, до цієї хати,

Чи дозволите заколядувати/2р.

 

Дай колядникам, що маєш дати,

Не маєш дати, вижени з хати/2р.

 

Хоч кочергою, хоч лопатою,

Хоч ганчіркою волохатою/2р.

 

Йдем колядувать знаєм до кого,

Ми вколядуєм півзолотого/2р.

 

Колядник 1. Зайнялася ясна зірка, 
Ясна зірка з-під вечірка. 
Освітила нам дорогу 
Та й до вашого порогу.

Колядник 2. Прийшли хлопці та дівчата 
Із Різдвом вас привітати, 
Із Різдвом вас привітати, 
Всім здоров'я побажати.

Колядник 3. Добрий вечір, господарю, 
У вашій оселі. 
Прийміть наші побажання 
На свята веселі.

Колядник 4. Хай вам радість усміхнеться 
Зіркою ясною, 
Хай вінчається вам праця 
Славою гучною.

Колядник 5. Хай любов і щира згода 
Живуть поміж вами. 
Будьте дужі і щасливі 
З вашими дітками.

Колядник6. Слава на небесах Богу, 
Мир вам, люди добрі! 
Радійте і веселіться, 
Бо Христос народився. 
Нехай на світі добро завітає, 
Підлість пропаде, щастя засяє, 
А Ісусик-дитятко вас благословляє.

СПІВАЮТЬ:

Бігла теличка із березничка

Та в дядьків двір.

Я вам, дядьку, заколядую,

Дайте пиріг!

Як не дасте пирога,

Візьму вола за рога

Та й виведу на поріг,

Скручу йому правий ріг…

Цоб, гоп, бичку,

Дайте, дядьку… паляничку!

 

Господарі обдаровують дітей

 

Колядник7. З Різдвом святим ми вас вітаємо, 
Добра і злагоди бажаємо. 
Хай щастя Бог вам посилає, 
Христос ся рождає.

 

Колядник 8. Хай у домі любов буде, 
Хай шанують діти. 
Живіть в мирі й любові 
На многіїліта!

Колядник 9. Хай Різдво з тим завітає, 
Чого серце забажає. 
Хай несе у кожну хату 
Щастя, радості багато. 
Хай смачна кутя вам вдасться, 
Хай у сім'ї панує щастя, 
Щоб весела Коляда 
В хату радість принесла!

Колядник10. Куті смачної, 
Коляди гучної, щасливого Різдва 
І на весь рік добра!

Звіздар. Сійся-родися, жито, пшениця, 
Хлібець насущний, всяка пашниця! 
Щоб добро пливло в стайні, комори, 
Хліба не бракло у вашому дворі! 
Сійся-родися серед народу, 
Віра, Надія, Любов і Згода! 
Щоб в дні тривоги стояли люди 
Серце при серці, а груди при грудях! 
Хай нашої єдності вороги лякаються, 
А ми дружно скажемо:

Всі: «Христос рождається!»

Керівник: Віншуємо вас зі святим РіздвомХристовим, 
Щоб ви це свято відсвяткували, 
До наступного року дочекались. 
Від ста літ — до ста літ, 
Поки нам Бог назначив вік.

Всі разом:А за цим словом – бувайте здорові!C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\DSCN8973.jpg

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\P1070694.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\P1070707.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\P1070708.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\P1071738.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\P1071758.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Різдвяний вертеп 2014, 2015\P1071761.JPG

D:\педагог-організатор\Привітання з 9 Травня\3B2389CA-EC39-476B-8D1D-B2DAA233D7FA_mw1024_mh1024_s.jpg

 

 

 

СЦЕНАРІЙ

 

фестивалю військово-патріотичної пісні і танцю

 

 

 

 

 

D:\педагог-організатор\Привітання з 9 Травня\9_may_ua.png

 

 

Звучать фанфари, сповіщаючи про початок свята

 

Ведучий 1.  Україно мила, краю мій чудовий!

Чи є в світі ще така краса?

Земле наша рідна, в запахах бузкових,

В голубім серпанку дівчини коса.  

Ведучий 2.   Вся в садах вишневих, у пахучих м’ятах,

В розлогих долинах верби жовтий цвіт.

Земле ти вродлива, земле калинова,

Де такої вродизнайдеш дивоцвіт?

Ведучий 1.  Червоніє калина

Ведучий 2.  Зеленіє верба.

Разом:Добридень тобі, Україно моя!

Ведучий 1.  Добрий день всім вам, хто завітав до нас сьогодні!

Ведучий 2.  Ми раді вітати вас у цьому залі!

Ведучий 1. На фестивалі військово-патріотичної пісні і танцю!

Ведучий 2. На фестивалі, який присвячений вшануванню пам’яті українських козаків, бойовим подвигам героїв Великої Вітчизняної війни, учасникам військових дій в зоні АТО.

 

Організатор. Дозвольте представити вам наших гостей та  членів журі, які будуть оцінювати виступи учасників фестивалю.

У нас на святі присутні:______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ліхацька А. Л.,- директор школи, голова журі

Члени журі:

Жуковець І. М. – голова ради школи

Бійчук В.Л. – сільський голова

 

Шановне журі буде оцінювати виступи учасників за такими критеріями:

 

- сценічна культура;

- правильність  інтонування;

- хореографічна майстерність;

- творчий підхід до розкриття тематики твору;

- оригінальність, стильність, артистизм; 

- відповідність зовнішнього вигляду  обраному образу;

- виконавська майстерність;

- виразність, емоційність виконання;

 

- відповідність твору віковій категорії виконавців;

- спів під фонограму «мінус».

Переможцями фестивалю вважаються учасники, які набрали максимальну кількість балів.

Оцінка виступів учасників фестивалю проводиться за 5-бальною системою.

Визначається по три переможці (1, 2, 3 місця) у початковій, середній та старшій школі.  Журі залишає за собою право присуджувати не всі призові місця, а також ділити призові місця між конкурсантами. Рішення журі остаточне і перегляду не підлягає.

                     Звучить музика пісні «Ой у лузі червона калина»                                          

                                         виходять ведучі

 

Ведучий 1: Вже скільки закривавлених століть

Тебе, Вкраїно, імені лишали…

Тож станьмо, браття, в цю врочисту мить,

Рівняймося на  прапор вільної держави!

Ведучий 2: Степів таврійських і карпатських гір

З’єднався колір синій та жовтавий,

Хай недругам наперекір

Рівняймося на прапор вільної держави!

Ведучий 1: Ганьбив наш прапор зловорожий гнів,

Його полотна в попелі лежали,

Але він знав, як день новий, розцвів,

Рівняймося на прапор вільної держави!

Ведучий 2: Повірмо в те, що нас вже не збороть,

І долучаймось до добра і слави,

Хай будуть з нами Правда і Господь,

Рівняймося на  прапор вільної держави!

 

Звучить Гімн України

Організатор. Тож на сцену запрошуються перші учасники фестивалю – учні 2 класу з піснею «Їхав, їхав козак містом»

Виступ учнів 2 класу

Ведучий 1. Історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги, це незламність Байди і крилаті козацькі «чайки», це буйні веселощі на Січі після перемог і плач полонянок в неволі. Це ненависть і любов, вірність і зрада. Це гарячі серця Січових стрільців та запорозьких козаків.

На сцену запрошуються учні 3 класу, які представлятимуть пісню «Їхав козак за Дунай»

Виступ учнів 3 класу

Ведуча. Дійсно, багато поколінь українців поклали своє життя на вівтар української державності. Ми наповнені духом своїх волелюбних предків, багатою історією. І якщо хочемо осягнути минуле України, то маємо багато вчитися, знати, пам’ятати. До вашої уваги пісня «Гей, по конях!», у виконанні учнів 4 класу.

Виступ учнів 4 класу

Ведучий. Три найсолодші літери в житті -

                 Як колискову, що співала мати

                 У стомленому самозабутті -

                 МИР на землі повинні зберігати.

 

              Тожхай літають завжди журавлі,         
               Колоски видзвонюють налиті,         
               Ми за те, щоб мир був на землі         
               Для усіх дітей на цілім світі!      

 

 Піснею «Хай завжди буде сонце» вас вітають учні 1 класу

 

Виступ учнів 1 класу

Ведуча. Вони нашу історію творили,

Орлині крила їх життям несли.

Ці люди в житті подвигом грішили

І про них пам’ять з нами назавжди.

Про них згадаємо на цьому святі,

Про них ми поспіваємо пісень.

І станемо душею ми багатші,

Присвятимо героям ми цей день.

 

На сцену запрошуються учні 5 класу. Для вас звучить пісня «Ой  на горі та й женці жнуть»

 

Виступ учнів 5 класу

 

Ведуча. Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні.

 

Ведучий. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до цього світлого дня. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

На сцену запрошуються учні 6 класу, які представлятимуть пісню «В землянке»

Виступ учнів 6 класу

 

Ведуча. Хвилина мовчання – затихли всі кроки,

Скорботи хвилина, громада мовчить.

Ніколи хай не вертаються роки,

Димами не вкриється неба блакить.

 

Вшануймо пам'ять загиблих в різні  роки  хвилиною мовчання.

 

Метроном (Хвилина мовчання)

Ведуча. Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої.

Ведучий.  Весна іде квітчасто, гордо, юно,
Як втілення найчарівніших снів,
О, весно красна, ти ще не забула
В історії своїх жахливих днів?

Але  хоч як тяжко не доводилося нашим бійцям на війні, вони завжди у  хвилини відпочинку знаходили  місце для задушевної пісні та запального танцю. Тож зустрічайте учнів 7 класу із танцювальною композицією «Первым делом самолеты».

Виступ учнів 7 класу

 

 

Ведуча. Уклонимось тим, хто поліг у бою,

Хто покрив землю рідну собою.

Усім поіменно, хто впав у бою,

Хто відстояв нашу свободу.

 

Ведучий. Згадаємо всіх поіменно,

Серцем згадаєм своїм.

Це потрібно не мертвим,

Це потрібно живим.

Запрошуємо на сцену учнів 8 класу з піснею «Три танкиста».

 

Виступ учнів 8 класу

 

Організатор. Чимало свят дарує нам весна,

Як в рідний дім повернення з дороги.

Та є найбільш хвилюючим для нас

Величне свято Перемоги.

Це свято не затьмариться в віках.

В цей день нестимуть люди завжди квіти,

Не обміліє пам’яті ріка –

В серцях нащадків буде вічно жити.

Зустрічайте дев’ятикласників з танцювальною композицією «Смуглянка»

 

Виступ учнів 9 класу

 

Організатор. Це на світанку сталося колись:

Стривожений, із муками і жалем

Світ стрепенувся, кров’ю вмить заливсь,

Залився болем, плачем, жалем.

Війна на зустріч молодому дню

Із гуркотом, із брязкотом котилась,

Лавиною металу і вогню

На нашу землю й долюнавалилась.

Для вас співають учні 10 класу.  «А закаты алые».

Виступ учнів 10 класу

Ведуча. Хто б це вгадав і по якій причині

На скільки літ розтягнеться війна?

І звісно всім: земель багато в світі,

А рідна, батьківська, лише одна.

 

Ведучий. Гримить гроза війни. Іде розплата.

Покладено життя на терези,

Але коли ж порадує солдата

Веселий грім весняної грози.

 

Ведуча. Вкраїну хоч із краю в край сходи

Усі роздоли, всі її простори, -

Навряд чи знайдеться десь двір, куди

Не внадилося ненависне горе.

 

На сцені учні 11 класу з піснею «До свидания, мальчики».

 

Виступ учнів 11 класу

Організатор. Можна…

Можна всім серцем любити Вкраїну.

Можна в садочку садити калину.

Можна вдягти вишиванку до свята,

Голосно « Слава героям!» кричати

Можна любити Вкраїну за гроші.

Можна пісні їй співати хороші.

Можна ще мовчки, як наші солдати,

Просто життя за Вкраїну віддати…

Всім солдатам війни на Сході присвячується…

Пісня «Повертайся, солдате»

Організатор. Для оголошення результатів слово надається журі

(Підсумки, нагородження)

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2018\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061697.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\DSCN9334.JPGC:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\DSCN9337.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\DSCN9340.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\DSCN9345.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061613.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061619.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061620.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061630.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061634.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061639.JPG

 

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061647.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061654.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061664.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Фестиваль військово-патріотичної пісні 2016\P5061682.JPG

 

Свято зустрічі випускників

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Вечір зустрічі\IMG_7519.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Вечір зустрічі\P5011431.JPG

 

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Вечір зустрічі\IMG_7525.JPGC:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Вечір зустрічі\IMG_7587.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Вечір зустрічі\IMG_7550.JPG

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Вечір зустрічі\IMG_7599.JPG

 

C:\Users\admin\Desktop\Для атестації комп\Збірник 2017\Вечір зустрічі\P5011449.JPG

Спасибі, Музико, за те,

Що в смутку й радості -  зі мною

За те, що чистою росою

Джерельце бється золоте…

 

http://garmoniyanot.ucoz.com/1/28.jpg

 

 

Комп’ютерна верстка:  А. Г. Бійчук

 

 

 

Адреса

Biyzuk2@ukr.net

вул. Поштова, 13

с. Горохівське, 57356

Снігурівського району

Миколаївської області

2018 рік

 

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Музичне мистецтво, Сценарії
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
6012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку