Казка про класи та розряди

Про матеріал

Дидактична казка ― це навчальний матеріал, який поданий учням у формі казки і служить засобом стимулювання допитливості та інтересу до пізнання, до засвоєння нових знань, розвитку уяви, уваги, пам'яті та мислення.

Зазвичай вони створюються для подачі навчального матеріалу. При цьому абстрактні символі (цифри, букви, звуки, поняття та уявлення) “оживають", складається казковий образ світу, в якому вони живуть.

Перегляд файлу

                                   Казка про   Класи та Розряди

     Одного разу зібрала цариця Математика всі цифри знову на навчання у Математичну школу. Так, як цифри постійно бігали одна за одною, вона вирішила припинити цей хаос  і розподілила їх на класи .

          Кожний клас, як і в звичайній школі,  мав три ряди, які називалися РОЗРЯДАМИ. Своїм указом  вона  постановила, що розряди будуть рахуватися з кінця . Найперший розряд – були одиниці, другий – десятки, а третій –сотні.

         Найменші сиділи в 1 класі, і називалися вони КЛАС ОДИНИЦЬ.

  За ними йшов другий  клас – це був  КЛАС ТИСЯЧ. Він був  старшим, тому  і мав право стояти попереду. Тут кожний розряд був такий самий, як і в першому класі. А для того, щоб показати, що вони старші , вирішили до слів «одиниці», «десятки», «сотні»   добавляти слово «ТИСЯЧ».

     Найстаршим в цій школі був КЛАС МІЛЬЙОНІВ. Цифри  навчалися  тут найдовше, тому утворювали найбільші числа. Але розряди  тут називалися так само, як і в попередніх класах, тільки біля кожного розряду стояло слово «МІЛЬЙОН», знову ж таки вказуючи, що вони є старшими в цій школі.

      З тих пір у Математичній школі панував мир і порядок. Кожна цифра  знала  своє місце  в своєму  класі.

  

                                                        Картинки по запросу класи та розряди цифр

 

doc
Додано
30 січня 2019
Переглядів
2982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку