План роботи літнього мовного табору

Про матеріал
Звіт про роботу літнього мовного табору "Sunny and funny" стане в нагоді вчителям іноземної мови.
Перегляд файлу

Звіт про роботу

літнього мовного табору  “Sunny&Funny”/ «Сонячні та веселі»

 

 З  03.06 до 12.06.2019р. на базі МГ 41 працював  пришкільний мовний табір “Sunny&Funny”/ «Сонячні та веселі».

         Мета мовного табору – активізація вивчення іноземних мов у неформальному спілкуванні . Відповідно до мети кафедра іноземних мов поставила завдання до роботи мовного табору:

1) формування комунікативних навичок здобувачів освіти;

2) розвиток навичок креативного та критичного мислення, кооперативної співпраці та проектної діяльності, медіаграмотності, екологічної грамотності та здорового способу життя;

3) виховання у здобувачів освіти шанобливого ставлення до мови і культури різних народів та поваги до рідної мови, історії та культури.

       У таборі відпочивали,навчалися та змагалися 107 учнів 5-7 класів.Табір було розташовано у кабінетах,оснащених комп’ ютерами,мультимедійними проекторами,телевізорами,ноутбуками.Необхідні канцтовари було придбано за спонсорський батьківський кошт.

           Роботу в таборі забезпечували вчителі кафедри іноземних мов

Журило І.Ю., Каріцька Г.М., Рижова О.В., Міняйло Я.В., Трост М.О.,Ратушна Є.Ю.,Слепухіна М.М.,класні керівники 5-7 класів Крюк Т.М.,Козлова Л.В.,Васильянц М.С.,Щокіна Г.В.,Устинова М.А.,Шевченко О.Г.,вчителі фізичної культури  Ковальчук І.С.та Руссу В.І.Цього року  до роботи було залучено14 волонтерів.Запропоновані вчителями  та волонтерами навчальні матеріали відповідали сучасним тенденціям викладання іноземних мов та базувалися на автентичних ресурсах.План роботи мовного табору був насичений різноманітними заходами з урахуванням вподобань та віку дітей.Навчально-виховний процес організовувався за тематичними днями:

День спорту,День здорового харчування,День кіно,День довкілля тощо.

 Робота табору розпочалася з урочистого відкриття, де 7 команд представили свою назву, емблему-логотип та девіз. Учні висловилися щодо своїх очікувань від участі у таборі,  провели мозковий штурм та командні дискусії щодо плану роботи “Sunny&Funny”. Наприкінці урочистої лінійки пролунав гімн табору “May there always be sunshine”.

            

              

 

Кожен день розпочинався з табірної лінійки, де проходив обмін ідеями, командне обговорення та вирішення проблемної теми дня. Згуртуванню команд сприяли ice breaker games / ігри на командоутворення.

Оскільки спорт є невід’ємною частиною здорового способу життя, то кожного дня проводилися ранкова зарядка, рухливі ігри, прогулянки на свіжому повітрі та спортивні змагання.

 Вчителями фізичної культури Ковальчук І.С. та Руссу В.І. були проведені естафети та інші  спортивні змагання.

 

              

 

 

 

Підсумком роботи над темою стало створення і виставка постерів «Спорт і здоров’я».

              

   Різноманітні захоплення та хобі роблять наше життя яскравішим, цікавішим та розширюють наш світогляд. Учасники мовного табору з захватом розповідали про свої захоплення  та підготували виставку постерів.

                      

         

      

  Під час відвідування кінотеатру діти подивилися захоплюючий мультфільм «Таємниці домашніх тварин-2».

       

Працюючи над проектом «Сходинки доброти до природи» ,учні проводили дискусії, дослідницькі роботи та експерименти.

 

 

Продовженням екологічної теми стала екскурсія до Миколаївського зоопарку, де діти мали змогу побачити і розповісти англійською та німецькою мовами  про життя тварин у зоопарку.

               

 

Проблемі здорового харчування було присвячено вихід на пікнік у зелену зону, де обговорювалися здорова і шкідлива їжа , створювались усні презентації «Тарілка здорового харчування».Після пікніка-виставка постерів.

                    

Свої таланти діти представили на урочистому закритті мовного табору “Sunny&Funny”. Лунали вірші, пісні була представлена інсценізація «This is the house that Jack built» англійською мовою..Запальні танці змусили гучно аплодувати весь зал.

                      

         

Учасники мовного табору отримали спеціально виготовлені сертифікати.

    

           

 

 

Керівники команд Устинова М.А. та Слепухіна М.М., Каріцька Г.М. та Журило І.Ю.,Васильянц М.С.,  Щокіна Г.В. та  Гнибіда С.І.,Рижова О.В. та Козлова  Л.В.,Ратушна Є.Ю. та Крюк Т.М.,Шевченко О.Г.  віднеслися до роботи у мовному таборі дуже сумлінно і кожного дня проводили цікаві творчі заходи, ігри та завдання, які сприяли підвищенню мотивації, розвитку комунікативних навичок  та подоланню мовного бар’єру учнів.

       Зважаючи на те,що доступ до сучасних та цікавих мовних таборів,через їх екслюзівність,а також через обмежену фінансову можливість батьків,має вузьке коло дітей,такий шкільний проект є доступним для багатьох бажаючих,незалежно від рівня володіння мовою.Враховуючи відгуки учасників табору та іх батьків,які були отримані в кінці табірної зміни,аналізуючи результативність та ефективність злагодженої праці вчителів,волонтерів та учнів,можемо стверджувати,що наш навчальний заклад створив умови для змістовного та цікавого дозвілля дітей.У таборі панувала атмосфера взаємоповаги,зникли мовні бар ‘єри,комплекси й срахи.Ігри з тімбілдінгу навчили дітей діяти однією командою,допомогати один одному.Учні зрозуміли,що навчатися можна цікаво,у грі,а вивчений матеріал використовувати у життєвих ситуаціях під час подорожей,

 спілкуванні,навчанні за кордоном.Наш літній мовний табір дав можливість дітям весело провести час разом із друзями,розвинути свої таланти,отримати пізнавальну інформацію та навчитися новому.

          Творчий звіт по підсумкам роботи мовного табору “Sunny&Funny”/ «Сонячні та веселі» у вигляді відеофільму буде відправлений на сайт міського управління освіти та Науково-методичного центру.

 

 

Керівник мовного табору:                                                           Я.В.Міняйло                                     

 

 

 

 

       

 

 

 

 

    

 

 

 

 

.

 

docx
Додано
19 листопада 2019
Переглядів
604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку