Школа

День пам’яті та примирення: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Цікаві ідеї для організації та проведення Дня пам'яті та примирення.

8 травня – День пам’яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни. На честь цього визначного дня у всіх школах країни проводитимуться тематичні заходи, основна мета яких – показати школярам, наскільки важливо пам’ятати минуле.

А щоб вам було легше підготуватися, ми створили традиційну добірку матеріалів до цієї визначної дати, яка подарує цікаві ідеї та стане справжнім джерелом натхнення.


Тема: Година спілкування до Дня пам'яті та примирення
Автор: Бовкун Юлія Сергіївна
Про матеріал: Розробка години спілкування для школярів 7-9 класів до Дня пам'яті та примирення. Матеріал допоможе поглибити знання учнів про героїчне минуле нашого народу, допомогти усвідомити велич подвигу українців у Другій світовій війні, виховувати шану і повагу до тих, хто ціною власного життя переміг фашизм і здобуває перемогу на сході України в наші дні.


Тема: Сценарій заходу до Дня пам'яті та примирення «Не загасити пам'яті вогонь...»
Автор: Ілляшенко Світлана Миколаївна
Про матеріал: Сценарій заходу, присвячений Дню пам'яті та примирення, для учнів 6-9 класів. Головною метою заходу є вшанування безсмертної пам'яті ветеранів війни та виховання в покоління, що підростає, поваги до захисників нашої Батьківщини.


Тема: Сценарій до Дня пам'яті та примирення
Автор: Смолякова Вікторія Олександрівна
Про матеріал: Метою проведення пропонованого заходу є виховання мужності, почуття патріотизму, любові до Батьківщини, до історії свого народу, пошани до ветеранів Другої світової війни. Сценарій доповнюється тематичною презентацією


Тема: Сценарій виховного заходу до Дня пам'яті та примирення
Автор: Михед Інна Василівна
Про матеріал: День пам’яті полеглих у Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Виховання поваги до подвигу загиблих – пріоритетний напрям у висвітленні подій Другої світової війни.


Тема: Сценарій до Дня пам'яті та примирення «Памятаємо…Перемагаємо!»
Автор: Бабич Наталія Павлівна
Про матеріал: Сценарій допоможе виховувати в учнях мужність, почуття патріотизму, любов до Батьківщини та до історії свого народу.


Тема: Сценарій «Мітинг – Реквієм до Дня Пам'яті та Примирення»
Автор: Тодорович Алла Ярославівна
Про матеріал: До вашої уваги запропоновано загальношкільний сценарій мітингу-реквієму, присвяченого Дню Пам'яті та Примирення, проведеному силами учнівського самоврядування під керівництвом педагога-організатора.


Тема: Виховна година «День пам'яті та надії»
Автор: Димарчук Тетяна
Про матеріал: Використання запропонованого матеріалу допоможе виховувати в учнів гордість за свій народ і старше покоління; формувати ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави, що виявляється в таких якостях як патріотизм, національна свідомість, самосвідомість, правосвідомість, політична культура, гордість за приналежність до українського народу; вшановувати пам’ять людей, що загинули в роки війни.


Тема: Виховний захід «День пам'яті та примирення»
Автор: Шинкаренко Олена Сергіївна
Про матеріал: Скориставшись цим матеріалом, ви разом з учнями зможете гідно вшанувати подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні; висловити повагу усім борцям проти нацизму; утвердити спадкоємності традицій воїнів-переможців над нацизмом та нинішніх захисників Вітчизни, консолідувати суспільство навколо ідеї захисту України.


Тема: Сценарій урочистої лінійки до Дня пам’яті та примирення (8 травня)
Автор: Семенюк Олена Павлівна
Про матеріал: Сценарій для загальношкільної лінійки тривалістю 10-15 хвилин, головна мета якої – вшанувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні.


Тема: Сценарій до державного свята – 8 травня – Дня пам’яті та примирення
Автор: Толкачова Юлія Сергіївна
Про матеріал: Поданий сценарій доцільно використати при відзначенні державного свята – Дня пам’яті та примирення, 8 травня. Учасниками можуть бути діти різних вікових категорій. Орієнтовний час проведення заходу – 30-35 хв.


Маєте власні цікаві розробки заходів та сценарії до свят? Обов’язково додавайте їх до нашої Бібліотеки. Ваш досвід потрібен колегам!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter