Школа

Добірка цікавих інтегрованих уроків з бібліотеки проекту «На Урок»

Розробки інтегрованих уроків для різних класів від вчителів, викладені у бібліотеці сайту «На Урок».

Інтегровані уроки – ідеальний інструмент формування в учнів цілісного уявлення про світ та взаємозв’язок предметів. А ще це оригінально, пізнавально та, зрештою, сучасно. Діти вчаться знаходити зв’язки у зовсім різних на перший погляд явищах, а також отримують навички всебічного аналізу матеріалу. На таких заняттях цікаво усім! І вчителям також, адже під час розробки інтегрованого уроку вони мають можливість попрацювати в команді з іншими викладачами.

Шукаєте приклади інтегрованих уроків? Завдяки зусиллям спільноти вчителів бібліотека проекту «На Урок» поповнюється численним розробками, які ви можете використати для підготовки до занять. Тож ми підготували для вас добірку цікавих розробок, якими поділилися ваші колеги.

Тема: «Листяні та хвойні рослини»
Автор: Пилипчинець Юлія Сергіївна
Про матеріал:
Інтегрований урок для 1 класу до теми «Листяні та хвойні рослини». Діти опановують теоретичний матеріал у цікавому форматі на уроках природознавства, а на трудовому навчанні виготовляють саморобні новорічні ялинки.


Тема: «Знаходження квадратного кореня. Стежками нашої землячки – Лесі Українки»
Автор: Мамчик Анна Валеріївна
Про матеріал:
Інтегрований урок для 8 класу містить літературні матеріали з життя і творчості Лесі Українки та математичні завдання, підпорядковані датам життєвого шляху великої поетеси. Завдяки цьому значно легше запам’ятовуються ключові дати та засвоюються навички знаходження квадратного кореня.


Тема: «Українське козацтво в битвах і походах. Таємниця козацької шаблі, повість Зірки Мензатюк»
Автор: Солонська Людмила Вікторівна
Про матеріал:  
Інтегрований урок для 5 класу, охоплює інформацію з історії України та української літератури. Завдяки такому синтезу поліпшуються знання дітей про козацтво та краще сприймається твір за програмою.


Тема: «Розв´язування системи рівнянь з двома змінними»
Автор: Кунцевська Ірина
Про матеріал:
Інтегрований урок для 9 класу поєднує матеріали з біології та математики. Матеріал викладено таким чином, аби показати можливість використання математичних знань для вивчення інших дисциплін.


Тема: «Ідея правової держави»
Автор: Заболотна Юлія
Про матеріал:
Інтегрований урок для 9 класу. Матеріал викладено таким чином, щоб інформація про правову державу подавалась крізь призму літературних творів із застосуванням сучасних методів викладання. Як наслідок, засвоюються теми в межах шкільної програми з правознавства та української літератури.


Тема: «Друга Світова війна у дзеркалі літератур»
Автор: Заболотна Юлія
Про матеріал:
Інтегрований урок для учнів 11 класу з історії та зарубіжної літератури, покликаний глибше сприйняти трагедію Другої Світової війни не лише крізь призму історичних фактів, а й через призму авторського світобачення ключових світових митців (А. Камю, Г. Белль).


Тема: «Математична подорож по Сонячній системі»
Автор: Бак Ольга Валеріївна
Про матеріал:
Інтегрований урок у сукупності з презентацією для 4 класу, покликаний поглибити знання з математики, природознавства, української мови у процесі вивчення теми «Математична подорож по Сонячній системі».


Тема: «Куріння чи здоров'я - вибирайте самі»
Автор: Кикоть Валентина Пантелеймонівна
Про матеріал:
Інтегрований урок з біології та математики «Куріння чи здоров'я - вибирайте самі з використанням проектних технологій», присвячений проблемі тютюнопаління.


У вас є власні розробки інтегрованих уроків? Обов’язково поділіться ними! Завантажуйте матеріали до бібліотеки та черпайте нові ідеї з матеріалів колег. Це взаємовигідний обмін, який значно підвищує ваші шанси стати одним з переможців щомісячного конкурсу вчителів!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter